Συρία: Ο αμερικανικός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του

 Στην κουρδική πόλη μετακινήθηκαν πάνω από 300 κομάντος και οχήματα με βαρύ οπλισμό, καθώς και τεθωρακισμένα - Αμερικανικές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας. 

«Παιχνίδια πολέμου», σε ένα τοπίο που θυμίζει «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», με αλληλοαντικρουόμενα συμφέροντα και σκοπούς, έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές και οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή της Συρίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρτωση, ο Aμερικανικός στρατός ενίσχυσε τις θέσεις του περιμετρικά και εντός της πόλης Μαντζίμπ, η οποία αποτελεί τον επόμενο στόχο των τουρκικών αρμάδων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την κατάκτηση της Αφρίν.

Ο τουρκικός στρατός, όπως ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε δημοσίως, θα συνεχίσει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», προκειμένου να «εξολοθρευτούν» όλοι οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους Κούρδους μαχητές. Ο Ερντογάν είχε κατονομάσει τη Μαντζίμπ ως τον επόμενο στόχο του στρατού του, προκαλώντας, τότε, την επίσσημη αντίδραση της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποίησε ότι αν οι Αμερικανοί στρατιώτες δεχθούν επίθεση από τουρκικά στρατεύματα, θα αντιδράσουν.

Ο κύριος όγκος του αμερικανικού στρατού επί συσριακού εδάφους βρίσκεται περιμετρικά και εντός της Μαντζίμπ, η οποία αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο κέντρο των Κούρδων. Υπενθυμίζουμε, ότι οι ΗΠΑ είχαν συνάψει στρατιωτική συνθήκη με τους Κούρδους Πεσμεργκά, στο πλαίσιο του πολέμου κατά των τζιχαντιστών και της απελευθέρωσης της πόλης Ράκα, της λεγόμενης και ως «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί μετέφεραν στη Μαντζίμπ πάνω από 300 κομάντος, καθώς και οχήματα με βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα. «Τα στρατεύματα μετακινήθηκαν από τη βάση μας στην πόλη Σαρίν, στην περιοχή του Χαλεπιού», δήλωσε ανώνυμη πηγή του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες, περιπολίες με βαρύ οπλισμό κατά μήκος του ποταμού Sajur, αλλά και στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
 
Η Άγκυρα, φανερώνοντας τις προθέσεις της, ζήτησε το προηγούμενο διάστημα από τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, Αμερική, να εκδιώξει τους Κούρδους από τη Μαντζίμπ και να αποδώσει την πόλη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, ενώ κατέκρινε τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στη μάχη κατά των «τρομοκρατών» Κούρδων στη Συρία


World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.