Πανθρακικός- Παναθηναϊκός 1-0 Με το μυαλό στις διακοπές..

Απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός έδειξε ανίκανος να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ ο προπονητής του άργησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Τίποτα δεν άφησαν στην τύχη. Οι «πράσινοι» εξ Αθηνών, που χθες, για τις ανάγκες του αγώνα στην Κομοτηνή, έγιναν «λευκοί» και είχαν, στον αγωνιστικό χώρο, τα «μαύρα τους τα χάλια, ξεκίνησαν τις διακοπές τους νωρίτερα του προκαθορισμένου ?από τον προπονητή τους? χρόνου.

Κι αν χθες το σώμα των παιχτών του Παναθηναϊκού ήταν στη θρακική πόλη και στον αγώνα με τον Πανθρακικό, το μυαλό τους είχε ήδη... εκδράμη, ενώ, όπως το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, πήραν και πάλι δώρα στους «μικρούς». Στους αποκαλούμενους κατ΄ αυτόν τον τρόπο μικρούς συλλόγους, οι οποίοι, συχνά, όταν τίθενται αντιμέτωποι του ΠΑΟ, δείχνουν μεγάλοι.

Το (απ)έδειξε για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ο Πανθρακικός, ο οποίος έχει νικήσει την ομάδα του «τριφυλλιού» και τον Σεπτέμβριο του 2013 και τον Απρίλιο του 2015, αλλά και χθες.

Το απέδειξε και ο Παναθηναϊκός, ότι με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να φτάσει μακριά. Κι αν προχθές, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έσπευσαν, αγωνιούντες μην τυχόν και... καταρρακωθεί η ψυχολογία των παιχτών, να διαψεύσουν τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί εσχάτως περί μεταγραφικών κινήσεων για την ενίσχυση της ομάδας τον... άλλο μήνα, η λίστα του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος, σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος, μετράει ήδη δύο ήττες, ίσως χρειαστεί να διευρυνθεί.

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ιταλός τεχνικός θύμισαν έντονα τον ΠΑΟ και τον... Στραματσόνι του Καυτανζογλείου: και τότε και χθες ο γηπεδούχος προηγήθηκε λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο (στο 23΄ σκόραρε ο Βέλλιος, στο 26΄ πέτυχε, χθες, το γκολ ο Ροτζέριο) και μετά ουδεμία αξιόλογη αντίδραση υπήρξε.

Και από τους δύο: και από τους «πράσινους», αλλά και από τον Ιταλό τεχνικό τους, ο οποίος χθες πραγματοποίησε τις δύο από τις τρεις αλλαγές στο 86΄ και στο 88΄(!), ενώ στο Καυτανζόγλειο είχε αντιδράσει λίγο νωρίτερα. Μόνον στην τρίτη αλλαγή (Κλωναρίδης αντί του Αμπεΐντ) είχε προχωρήσει προς το τέλος (86΄) του ματς.

Ετσι, ο ΠΑΟ, έφτασε φέτος να έχει (με το τέλος του πρώτου γύρου) μία ήττα παραπάνω (πέντε έναντι τεσσάρων) σε σχέση με πέρυσι και αν απόψε η ΑΕΚ νικήσει τον Λεβαδειακό και (μετά τα Χριστούγεννα) η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφανθεί ότι ο αναβληθείς αγώνας με τον Ολυμπιακό κατακυρωθεί στους «ερυθρόλευκους», τότε θα βρεθεί στο -20 από την πειραϊκή ομάδα και στο -5 από την «Ενωση».

Στην... ιταλική μάχη των πάγκων και συνομήλικων προπονητών, ο «Ελέ», που έπαιξε για δύο χρόνια (2007-2009) στη Σιένα, κέρδισε κατά κράτος τον Στραματσόνι, με τον Πανθρακικό, στο τρίμηνο συνεργασίας τους, να έχει κερδίσει στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, τους 8 από τους 11 βαθμούς (!), αλλά το σημαντικότερο οι παίχτες του εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.

Ο ΠΑΟ, κόντρα στον σκληροτράχηλο Πανθρακικό, του οποίου ο καλά διαβασμένος προπονητής, αν και η ομάδα του είχε αποκτήσει το προβάδισμα (26΄με τον Ροτζέριο), από την αρχή του β΄ ημιχρόνου ξεκίνησε τις αλλαγές (προσώπων και τακτικής προσέγγισης του αγώνα).

Εξαιρουμένης της φάσης με το δοκάρι (41΄) του Καρέλη, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ιδιαίτερα τον αντίπαλό του, ο οποίος στο 70΄ είδε τον Σάντσεθ να... κεραυνοβολεί, αλλά το δοκάρι να μην του επιτρέπει να σκοράρει, τον Στιλ (!), ενώ στο 74΄ ο Ντιγκινί ανενόχλητος έκανε τη βόλτα του στην περιοχή των... «λευκών», σούταρε με το πάσο του, αλλά, για κακή του τύχη, ο Στιλ ήταν παρών. Απόντες ήταν οι περισσότεροι από τους λοιπούς συμπαίχτες του...

Στους ποδοσφαιριστές του έριξε τις ευθύνες για την ήττα ο Ιταλός...

Αυτή η ήττα «πόνεσε» πολύ και ο Αντρέα Στραματσόνι δεν δίστασε να ρίξει τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ιταλός τεχνικός είπε ξεκάθαρα ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του είχαν ήδη το μυαλό τους στους διακοπές των Χριστουγέννων.

«Είναι ένα βήμα πίσω φυσικά. Δεν είμαι χαρούμενος από τη σημερινή εμφάνιση, γιατί προφανώς κάποιοι παίχτες είχαν από τώρα το μυαλό τους στις διακοπές. Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα που δείξαμε καλά στοιχεία έγιναν κάποια πράγματα με τα οποία δεν είμαι ευχαριστημένος. Πρέπει να ξεχάσουμε τα αρνητικά, να κρατήσουμε τα θετικά και να δουλέψουμε πάνω τους», ήταν το σχόλιο του Στραματσόνι στην κάμερα της Nova, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα:

«Περιμένω να δω αντίδραση από την ομάδα. Πρέπει να ξαναγίνουμε σπουδαία ομάδα και χρειαζόμαστε προσωπικότητα για να το πετύχουμε», ενώ όταν ρωτήθηκε εάν έχει μετανιώσει που ήρθε στην Αθήνα, απάντησε: «Εγώ έχω κίνητρο. Ήρθα εδώ για να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό μία σπουδαία ομάδα, οπότε δεν έχω μετανιώσει σε καμία στιγμή για την επιλογή μου».

Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Πανθρακικού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έφυγε από το γήπεδο μετρώντας κέρδη και βαθμούς.

«Είναι η δεύτερη νίκη μας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, ύστερα από αυτήν κόντρα στον Ατρόμητο και πρώτη στην έδρα μας. Οπως έχουν έρθει τα υπόλοιπα αποτελέσματα, είμαστε ακόμη ζωντανοί στη βαθμολογία, αφού διαφορετικά θα έπρεπε να κυνηγάμε πολλούς αντιπάλους ήδη. Εμείς εδώ και καιρό βελτιωνόμαστε, όμως αυτό δεν είχε φανεί βαθμολογικά» και μίλησε για... ορειβασία:

«Εμείς είμαστε φέτος σαν τους ορειβάτες στα βουνά που καρφί με το καρφί που βάζουν κάνουν και ένα βήμα προς τα πάνω. Ετσι και εμείς ανεβαίνουμε φέτος σιγά σιγά, βήμα βήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά και έβγαλε το καπέλο στους παίχτες του. «Η εικόνα της ομάδας πλέον οφείλεται στη δουλειά των παιδιών και στην αυτοθυσία τους. Στην αρχή δεν πήραμε βαθμούς, όμως τώρα καταφέρνουμε και αυτό σιγά σιγά. Είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει το ίδιο εντός και εκτός έδρας».

Ο Μλάντεν Πέτριτς σχολίασε: Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπορέσαμε να νικήσουμε τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά σε αυτό δεν τα καταφέραμε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, είναι λογικό να χάνουμε κάποια ματς, αλλά δεν είναι λογικό να μην παίρνουμε τους βαθμούς που θέλουμε», είπε αρχικά ο Κροάτης επιθετικός και συνέχισε:

«Εχουμε λίγο καιρό με τον νέο προπονητή. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να το κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται νέους παίχτες, ήμασταν καλοί σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.