Από τα Gucci στο... ταγάρι!

Ποια είναι η απόσταση που χωρίζει τα Gucci από το ταπεινό ταγάρι; Η Ισμήνη Μπάρακλη στο νέο της μυθιστόρημα σκιαγραφεί με επιτυχία τις αλλαγές εκείνες που όλοι μας βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Η ζωή λοιπόν στην αρχή ήταν συναρπαστική. Σαν σοκολατάκι πολυτελείας που το ξεδιπλώνεις με λαχτάρα, ενθουσιασμό και περιέργεια να γευτείς μια πολύ φίνα γεύση. Ακριβώς έτσι την πάτησα κι εγώ.

Και εκεί που το είχα δαγκώσει και περίμενα να ξεχυθεί η βελούδινη πραλίνα… μου σκάει μια φαρμακίλα άλλο πράγμα, σαν ληγμένη αντιβίωση.

Και είχα και όλα αυτά τα παραπλανητικά γλυκόλογα του «αφεντικού», που μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου... «Είσαι το μισό μου πορτοκάλι, είσαι το σύμπαν μου, είσαι ο ήλιος μου, είσαι το φως μου, είσαι η αδελφή ψυχή», που μάλλον ερμηνεύεται ως «θα σου βγάλω την ψυχή αδελφούλα!»…

Η Ιόλη, μια φαινομενικά εύθραυστη αλλά κατά βάθος δυνατή γυναίκα, αγωνίζεται να βρει τις ισορροπίες της, την εσωτερική της γαλήνη και τη χαμένη αισιοδοξία.

Αυτοσαρκάζεται, διακωμωδεί, απομυθοποιεί, αλλά μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, θα κάνει τον εσωτερικό της απολογισμό, στην πιο αστεία του εκδοχή. Αλλάζει ιδέες, αναθεωρεί αντιλήψεις του παρελθόντος και προχωράει μπροστά, κρατώντας μόνο τις ουσιαστικές αξίες της ζωής. Με άλλα λόγια… Από τα Gucci στο ταγάρι. Η Ιόλη είναι μια απ’ όλες μας και λίγο απ’ όλες μας. Είμαστε εμείς!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ισμήνη Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής. Φοίτησε στο St. George Commercial College στο τμήμα Ελληνοαγγλομαθών γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων-Marketing. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων.

Έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με έναν δεκάχρονο βιβλιοφάγο γιο. Πιστεύει ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και τρόπος επιβίωσης σε χαλεπούς καιρούς και θεωρεί ότι το βιβλίο είναι το πιο υγιές μέσο για το σκοπό αυτό. Το Από τα Gucci στο… ταγάρι είναι το πρώτο της βιβλίο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.