F1: Bάθρο μετά από 26 αγώνες για Ραϊκόνεν

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο μετά από 26 αγώνες, όμως τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα για τον Iceman λόγω της δεύτερης θέσης.

Στο βάθρο επέστρεψε ο Κίμι Ραϊκόνεν στο Μπαχρέιν, καθώς ανέβηκε σε αυτό για πρώτη φορά μετά από 26 αγώνες. Η τελευταία φορά που είδαμε τον Iceman στο πόντιουμ ήταν στην Κορέα το 2013, αφού στο Σακχίρ έκανε εκπληκτικό αγώνα, ειδικά στο φινάλε, και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Πάντως, λόγω αυτής τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα για τον Φινλανδό.

«Ποτέ δεν είσαι χαρούμενος όταν τερματίζεις δεύτερος, αλλά είμαι λίγο χαρούμενος που πήρα ένα αποτέλεσμα. Στο τέλος ήμασταν πολύ γρήγοροι, αλλά τελείωναν οι γύροι. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, μετά από τη θέση που είχαμε στις κατατακτήριες δοκιμές και θα φροντίσουμε για καλύτερα αποτελέσματα σύντομα.

Πιστεύω ότι λίγο πολύ πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Χάσαμε λίγο χρόνο στην αρχή, με τον Νίκο να προσπερνάει, αλλά αυτό ήταν το σχέδιό μας και δούλεψε αρκετά καλά», είπε ο πιλότος της Ferrari, αφού έπεσε η καρό σημαία στο Σακχίρ και ολοκλήρωσε τον αγώνα δεύτερος πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε πως απογοήτευσε τη Ferrari με την πέμπτη θέση στον αγώνα του Μπαχρέιν, αφού έκανε και λάθος, ενώ έδινε μάχη με τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το λάθος στην τελευταία στροφή, ενώ έδινε μάχη με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ανάγκασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ να πάει σε τρίτο πιτ στοπ, καθώς προκάλεσε ζημιά στην μπροστινή του αεροτομή. Ο Γερμανός βγήκε, έτσι, πίσω από τον Βαλτέρι Μπότας, τερμάτισε πέμπτος στο Μπαχρέιν και νιώθει ότι απογοήτευσε τη Ferrari με το αποτέλεσμα αυτό.

«Βγήκα εκτός στην τελευταία στροφή και προκάλεσα ζημιά στην μπροστινή μου αεροτομή. Αποφάσισα να κάνω πιτ στοπ, που ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν κρίμα που δεν μπόρεσα να είμαι στις μπροστινές θέσεις. Νιώθω ότι απογοήτευσα την ομάδα.

Ο Κίμι (Ραϊκόνεν) απέδειξε με τη δεύτερη θέση ότι τα πάντα είναι δυνατά και είχε έναν καλό αγώνα. Θα ήταν δύσκολο να πιάσω τον Νίκο και να τον προσπεράσω, καθώς ήμαστα με την ίδια γόμα. Είχα τη ζημιά στην μπροστινή μου αεροτομή, αλλά ανέκαμψα και πήραμε κάποιους σημαντικούς βαθμούς», δήλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά το τέλος του αγώνα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.