Polo: Ελλάδα - Ρωσία 9-8

Οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση πανηγύρισαν το πρώτο Europa Cup στην ιστορία του θεσμού, επικρατώντας 9-8 της Ρωσίας, στην Ποντεβέρντα. 

 Η εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία, επιστρέφοντας στους τίτλους για πρώτη φορά από το 2012, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η ομάδα αυτή έχασε πολλές ευκαιρίες να πανηγυρίσει ένα μετάλλιο και επιστρέφει στο βάθρο, εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται βάσει της ποιότητας της. 

Σε ότι αφορά στο ματς κυριάρχησαν οι κλειστές άμυνες, με τη «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Ρωσία να ανοίγει το σκορ με την Όλγκα Γκορμπούνοβα 1:23 πριν από τη λήξη του οκταλέπτου. 

Η εθνική μας άφησε δύο ευκαιρίες να πάνε χαμένες στην παίκτρια παραπάνω. 

Στο δευτερο οκτάλεπτο, η Ρωσία με την Ιβάνοβα ξέφυγε με 2-0. Η αδυναμία του αντιπροσωπευτικού μας να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω συνεχίστηκε (0/5), ωστόσο τη λύση έδωσε η Έλενα Ξενάκη ανοίγοντας το σκορ στο 0:52 και την Καλαργυρού να ισοφαρίζει 0:12, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ρωσία ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με 2-3, όμως σε αυτό το σημείο φαίνεται πως είχε φτάσει η στιγμή αντίδρασης των κοριτσιών του Γιώργου Μορφέση. Ανεβάζοντας κατακόρυφα επιθετικά ρυθμό πέτυχαν 4 γκολ, ξεφεύγοντας στο σκορ με 6-3.

Οι δύο ομάδες τα έπαιξαν όλα για όλα στο τελευταίο οκτάλεπτο. Η Βασιλική Διαμαντοπούλου έκανε το 7-3, με τις Ρωσίδες να μην τα παρατάνε ακόμα κι όταν βρέθηκαν πίσω με double score 8-4.  Mε δύο γκολ των Τιμοφέεβα και Μπορίσοβα μείωσαν σε 8-6 με 2:30.

Η Ιωάννα Χυδηριώτη αύξησε τη διαφορά σε 9-6, με τις Ιβάνοβα και Μπορίσοβα να ξαναχτυπούν και να κάνουν το 9-8. Στην τελευταία επίθεση η εθνική μας παίζοντας με παίκτρια παραπάνω με ψυχραιμία και καλή διαχείριση άφησε τον χρόνο να κυλήσει και πανηγύρισε το το πρώτο Εuropa Cup στην ιστορία του θεσμού. 

Από δύο γκολ για την εθνική μας ομάδα πέτυχαν οι Ελευθεριάδου, Ξενάκη και Βασιλική Διαμαντοπούλου.

Η επιτυχία της εθνικής ομάδας, έχει και χρηματικό έπαθλο, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η ΚΟΕ θα εισπράξει 20.000 ευρώ, ενώ 15.000 ευρώ θα πάνε στην ρωσική ομοσπονδία. 

Eλλάδα – Ρωσία 9-8

Οκτάλεπτα
: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα: Ξενάκη 2, Καλαργυρού 1, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Χυδηριώτη 1
Ρωσία: Γκορμπούνοβα 1, Ιβάνοβα 2, Προκοφίεβα 1, Μπορίσοβα 1, Καρίμοβα 1, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1

 

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.