Τραμπ σε Τσίπρα: Θα σας βοηθήσουμε αν μας βοηθήσετε

Ο διάλογος των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες - Σε εξέλιξη οι κατ’ ιδίαν επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες είχαν οι δύο ηγέτες, λίγο πριν αποσυρθούν στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο και σύμμαχο και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την παρουσία του στις ΗΠΑ. 

Ο κ. Τραμπ τόνισε πως η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά είναι στο σωστό δρόμο για την επιστροφή και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ο «πλανητάρχης» είπε με νόημα πως οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν την Ελλάδα, αν φυσικά η Ελλάδα βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τραμπ υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ υπογράμμισε ότι «έχουμε υπάρξει σπουδαίοι σύμμαχοι».

Ο κ. Τραμπ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον ελληνικό τουρισμό για τον οποίο είπε πως πάει πολύ καλά εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ. 

«Η σχέση των χωρών μας είναι εξαιρετική είναι μια σχέση πολλών ετών, έχουν περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε περάσει, ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μια πολύ σημαντική ανάκαμψη με νούμερα ρεκόρ. Έχουμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας πραγματικά και είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, στις συνομιλίες που έγιναν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. 

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.