Σήμερα στην Ολομέλεια το ασφαλιστικό - φορολογικό

Ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το νομοσχέδιο, εισάγεται το πρωί του Σαββάτου στην Ολομέλεια και η ψήφισή του αναμένεται αργά το βράδυ της Κυριακής, κατά την οποία η ΝΔ και το ΚΚΕ, αναμένεται να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές, το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, εκτός από ορισμένα για τα οποία δήλωσαν «παρών» ή επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Επί του συνόλου των άρθρων, θετική ψήφο έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια, ενώ «κατά» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει καταθέσει 24 νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τροπολογία που συνυπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, καθώς και τροπολογία για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

ΠΑΣΟΚ: Ομιλία ενός πανικόβλητου μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή

«Σε άλλο κόσμο, σε άλλη χώρα επιχείρησε να μας πείσει ότι βρισκόμαστε ο κ. Τσίπρας με την σημερινή ομιλία του» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ομιλία ενός πανικόβλητου πολιτικού μπροστά στην καθολική λαϊκή κατακραυγή και στις αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική του. Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό γιατί τον επιβαρύνει με 12,5 δισ. μέτρα, αλλά είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι ενώ περικόπτει 2 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, αυτές δήθεν δεν θα μειωθούν!» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει: «Ανερυθρίαστα ψέματα, πρόκληση απέναντι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες. Δυστυχώς τόσο με το ασφαλιστικό, όσο και με τα φορολογικά μέτρα που έρχονται, "σκοτώνει" ό, τι δημιουργικό υπάρχει στον τόπο και υπονομεύει το μέλλον.

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Πιτέλα, του συνιστούμε να τις διαβάσει, όχι ότι μας ενδιαφέρει, αλλά μπας και καταλάβει ότι η προβοκάτσια του χρεοκόπησε. Ο συγκυβερνήτης του ακροδεξιού Καμμένου και το φερέφωνο του εθνικολαϊκισμού του, έχει το θράσος να ψέγει την Κεντροαριστερά γιατί υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Και προφανώς εκείνος που πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ο ίδιος που αποτελεί σήμερα τον πιο πρόθυμο στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.