Ξεκινάει το ταξίδι στα αστέρια

Το Champions League ξεκινάει σήμερα και ο Ολυμπιακός υποδέχεται  21:45, για την 1η αγωνιστική των ομίλων την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το «Γ. Καραϊσκάκης» θα θυμίζει καμίνι για άλλη μια φορά, με τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να γεμίζουν το γήπεδο αφού τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ο Ολυμπιακός καλείται φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση πραγματοποιώντας και πάλι μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία. Πέρυσι, σε μια πολύ καλή σεζόν για τον σύλλογο αποκλείστηκε στους «16» από την Μάνστεστερ Γιουνάϊτεντ.

Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες, πλέον, ομάδες στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.
 
Η Ατλέτικο Μαδρίτης του κόουτς Σιμεόνε κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Ισπανίας, ήταν φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2013-2014 και πριν από λίγες ημέρες κέρδισε για την πριμέρα ντιβιζιόν την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου με 2-1.

Οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έχουν έρθει στην Αθήνα για την κατάκτηση των τριών πόντων με τον Ισπανό τεχνικό ωστόσο να χαρακτηρίζει το ματς ως το δυσκολότερο στην φάση των ομίλων για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ατλέτικο θα έχει την υποστήριξη περίπου 100 οπαδών της στο Φάληρο.

Πιθανή ενδεκάδα Aτλέτικο: Μογιά, Χουανφράν, Σικέιρα ή Ανσάλντι, Μιράντα, Γοδίν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Τουράν ή Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς.

Πιστεύει στην ομάδα του ο Μίτσελ

Από την πλευρά του ο Μίτσελ, αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες της φετινής πρεμιέρας εναντίον της Ατλέτικο αλλά πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει την εμπειρία της διοργάνωσης και την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Ο Μίτσελ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει την ιδέα του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όλα τα όπλα του, απέναντι σε μια ομάδα που παραμένει πανίσχυρη.

Εκθείασε τον Σιμεόνε και τη δουλειά του, όπως και την ομαδικότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της Ατλέτικο, αλλά τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι απολύτως προετοιμασμένος για να βλάψει την ισπανική ομάδα και να δώσει χαρά στον κόσμο του. Με πολύ χιούμορ σε αρκετές ερωτήσεις απάντησε όπως πάντα ο Μίτσελ, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για την ενδεκάδα.

Ο Ρομπέρτο είπε ότι το ματς με την Ατλέτικο δεν αποτελεί προσωπική ρεβάνς για τον ίδιο, αλλά το βλέπει με την ίδια σοβαρότητα όπως κάθε παιχνίδι, αν και δεν έκρυψε ότι θα ήθελε μια καλή εμφάνιση και για τον εξτρά λόγο της Εθνικής Ισπανίας.

Διαιτητής ο Προένσα

Ο Πέδρο Προένσα θα είναι ο διαιτητής στο ματς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Πορτογάλος, είναι οικονομικός διευθυντής στο επάγγελμα, έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν δύο αγώνες του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ήταν ο ρέφερι σε δύο εντός έδρας ματς της φάσης των ομίλων του Champions League: κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης (20/10/2009, 2-1) και τη Μαρσέιγ (13/9/2011, 0-1)

Ο 44χρονος (3/11/1970) διαιτητής έχει διευθύνει τον τελικό του Champions League του 2012 μεταξύ της Μπάγερν και της Τσέλσι στο Μόναχο, αλλά και τον τελικό του Euro 2012 ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία στην Ουκρανία. Είναι διεθνής από το 2003.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.