Singapore Grand Prix - QP: Hamilton για επτά χιλιοστά!

Συναρπαστική εξέλιξη είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές στη Marina Bay της Σιγκαπούρης, με πέντε πιλότους να χωρίζονται από μόλις δύο δέκατα.

Αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Lewis Hamilton που κατάφερε για επτά χιλιοστά του δευτερολέπτου να εξασφαλίσει την έκτη του pole position στο φετινό Πρωτάθλημα, με χρόνο 1:45.681, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg.

Ο τελευταίος, όταν συνειδητοποίησε τι συνέβη δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του φωνάζοντας μέσω ασυρμάτου "Damn it!". Φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς τα επίπεδα αδρεναλίνης εκείνη τη στιγμή και τη μικρή διαφορά η οποία έκρινε την pole. Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, όταν οι παλμοί επέστρεψαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, συνεχάρη τον ομόσταβλό του δια χειραψίας, κάτι που είχε να συμβεί καιρό...

«Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές διαδικασίες κατατακτήριων δοκιμών που μπορώ να θυμηθώ. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά», σχολίασε πανευτυχής ο Hamilton.

Να σημειωθεί πως ο Βρετανός, στην τελευταία του χρονομετρημένη προσπάθεια η οποία του χάρισε την 37h pole της καριέρας του χρησιμοποίησε νέο σετ πολύ μαλακής γόμας, ενώ ο Rosberg έκανε τον χρόνο του με χρησιμοποιημένο σετ ίδιας γόμας, που είχε ήδη "γράψει" 8 γύρους.

Αυτή είναι η έβδομη φορά φέτος που τα μονοθέσια της Mercedes κάνουν... κατάληψη στην πρώτη σειρά του γκριντ.

Τρίτος ήταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, που άφησε πίσω του τον Sebastian Vettel. O Γερμανός έχει την παράδοση με το μέρος του στη Marina Bay καθώς έχει νικήσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της F1 στη Σιγκαπούρη.

Ο Fernando Alonso με τη Ferrari θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «το βάθρο είναι πιο κοντά από ποτέ» στον αγώνα τον οποίο έχει νικήσει δύο φορές στο παρελθόν, ενώ ο Felipe Massa με την Williams πλασαρίστηκε στην έκτη θέση.

Ο Kimi Raikkonen ήταν έβδομος έχοντας όμως πραγματοποιήσει μόνο μια χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3 καθώς λίγο πριν ξεκινήσει τη δεύτερή του, προέκυψε πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου και επέστρεψε εσπευσμένα στα pits.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Valtteri Bottas, Kevin Magnussen και Daniil Kvyat.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.