Ξεκινά η άσκηση «Καταιγίδα 2020»: Όλος ο Στόλος σε Αιγαίο και Μεσόγειο

 Εδώ και μία εβδομάδα, παρά τις πληροφορίες που διακινούνταν περί του αντιθέτου,  επιμέναμε ότι η άσκηση «Καταιγίδα» θα διεξαχθεί φέτος κανονικά. Κάποιοι την είχαν μετονομάσει και άλλοι είχαν προεξοφλήσει την ματαίωσή της.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η άσκηση ξεκινά στις 11 Μαΐου και θα εξελιχθεί σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
Μάλιστα, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, στην Μεσόγειο με μπαράζ από NAVTEX το Πολεμικό Ναυτικό έχει δεσμεύσει μεγάλα θαλάσσια τμήματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που συνορεύουν με Αίγυπτο και Κύπρο αλλά και στον διάδρομο του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου, που για ορισμένους είναι θέμα χρόνου πριν τεθεί ουσιαστικά άκυρο, μόλις οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ αναλάβουν την τύχη και του τελευταίου προπύργιου του Σάρατζ και ανέλθουν στην εξουσία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η «Καταιγίδα 2020» θα ξεσπάσει φέτος σε 3 διαφορετικά διαστήματα περιλαμβάνοντας και σενάριο Covid!
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ξεχωριστό σενάριο που ο Στόλος θα φέρει σε πέρας αποστολή έχοντας ένα τμήμα, που είχαν υπολογίσει, εκτός μάχης λόγω κορωνοϊού με αποτέλεσμα να συνεχίσουν με τα νέα δεδομένα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά σε ότι αφορά αυτό το σενάριο το γνωρίζουν μόνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – που πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δική του ιδέα – και ο Αρχηγός ΓΕΝ, που δίνει τις τελικές οδηγίες για την τελική φάση της άσκησης.

Πάνω από 50 πλοία και υποβρύχια αναμένεται να αναπτυχθούν σε όλο το Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Αυτό που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί είναι εάν θα υπάρξει στο τέλος η επιθεώρηση του Στόλου στον Αργοσαρωνικό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, με βάση τα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τις συμβουλές από την Επιτροπή Λοιμοξιολογίας του ΕΟΔΥ.
Αυτοί είναι που θα δώσουν το πράσινο φως ή μη για την μετακίνηση της Προέδρου.?

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αποφασισμένοι να τρέξουν το συντομότερο δυνατό όλες τις διαδικασίες για την ταχύτατη ενίσχυση του Στόλου.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκονται σε διαρκή κι αγαστή συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.