Στους "8" του κόσμου η Εθνική πόλο ανδρών

 H Εθνική πόλο ανδρών έκανε το χρέος της, νικώντας 11-9 τις Ηνωμένες Πολιτείες και προκρίθηκε δίκαια στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορέα.

Mετά την Εθνική πόλο γυναικών και η αντίστοιχη των ανδρών κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορέα και την Τρίτη (23/7, 12:30) θα ανταμώσει με την Ιταλία του γνώριμού μας, Σάντρο Καμπάνια.

Πρώτος σκόρερ για τη γαλανόλευκη ήταν ο Γεννηδουνιάς με τέσσερα γκολ, από δυο πέτυχαν οι Μουρίκης και Γούνας, ενώ τον δρόμο προς τα αμερικάνικα δίχτυα βρήκαν και οι Σκουμπάκης, Φουντούλης και Κολόμβος. Στον αντίποδα, οι Χούπερ, Ντάουμπε και Χάλοκ σημείωσαν από δυο γκολ για την ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβισιτς.

Το ματς ήταν κλειστό, καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και χαρακτηριστικό είναι πως το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε το σκορ ισόπαλο με 8-8. Κομβική ήταν η ελληνική άμυνα σε διπλό παίκτη λιγότερο στην τελευταία περίοδο (στο 8-8), για να ακολουθήσει γκολ του Σκουμπάκη. Ο Γεννηδουνιάς έκανε το 10-8, μείωσαν οι Αμερικανοί, αλλά ο ίδιος έδωσε ξανά αέρα δυο τερμάτων στην Εθνική μας.

Πλέον, η "σκουάντρα ατζούρα" θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας. Μια παραδοσιακή υπερδύναμη του πόλο, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει το υλικό και την εμπειρία για να την κοιτάξει στα μάτια και να την πετάξει εκτός συνέχειας, παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης στην Γκουάνγκζου.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Κανακάκης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Κούπιντο 1, Ντάουμπε 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.