Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι στο Τορίνο, η Γιουνέντους επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι που είχε ανατροπές κι ένα χαμένο πέναλτι από τους γηπεδούχους, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μετά και το πέρας της τέταρτης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση.

Το πέναλτι που έπιασε ο Ρομπέρτο στο τέλος του αγώνα στο Τορίνο, κράτησε το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού σε ισοβαθμία με την Γιουβέντους, ενώ όλα είναι ανοιχτά για την δεύτερη θέση πίσω από την Ατλέτικο που δείχνει να μη χάνει την πρωτιά.

Πλέον λοιπόν τα πράγματα για τους «ερυθρολεύκους» είναι το ίδιο εύκολα, όσο και δύσκολα! Γιατί, με 4 βαθμούς δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα προκριθεί και θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η Γιουβέντους. Αν όμως, πάρει αυτούς τους τέσσερις βαθμούς και η «Γιούβε» πάρει ισάριθμους ή λιγότερους, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το δεδομένο είναι πως με 4 ακόμα βαθμούς σίγουρα θα συνεχίσει στο Europa League.

Αν τώρα ηττηθεί από την Ατλέτικο και η Γιουβέντους νικήσει την Μάλμε, ο Ολυμπιακός θα θέλει την τελευταία αγωνιστική δική του νίκη επί των Σουηδών και την ίδια ώρα οι αδιάφοροι Ισπανοί, να φεύγουνε με το διπλό από το Τορίνο. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα παίρνουν την πρόκριση εξαιτίας της απόκρουσης του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ.

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο που η Γιουβέντους κάνει είτε το 2/2, είτε συγκεντρώνει τέσσερις βαθμούς. Τότε, ο Ολυμπιακός στο πρώτο σενάριο θα θέλει και αυτός το απόλυτο, κάτι πολύ δύσκολο, ενώ στο δεύτερο σενάριο επίσης τέσσερις βαθμούς όπως είπαμε και παραπάνω.

Τα πράγματα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο μετά και την πέμπτη αγωνιστική. Εκεί ο Ολυμπιακός που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στους φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς, αν πάρει ένα δώρο από την Μάλμε ή καταφέρει να... κλέψει κάτι στην Μαδρίτη, θα είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και ίσως να έχει και το πάνω χέρι έναντι στην «Μεγάλη Κυρία».

Ξανά αναγνώριση Μπουφόν σε Ρομπέρτο!

Ο Τζίτζι Μπουφόν συνεχάρη θερμά τον Ρομπέρτο μετά το τέλος του αγώνα και ενώ τον αγκάλιασε. Συγχαρητήρια των ανθρώπων της Γιουβέντους σε Ολυμπιακό.

Ο σπουδαίος αρχηγός της Γιουβέντους αναγνώρισε ξανά την αξία του Ρομπέρτο. O Μπουφόν πήγε προς το μέρος του μετά το παιχνίδι του Juventus Stadium. Τον αγκάλιασε και του έδωσε για ακόμα μία φορά συγχαρητήρια για την εμφάνισή του. Επίσης οι ιθύνοντες της Γιουβέντους έδειξαν το πόσο εκτιμούν τον Ολυμπιακό μεταφέροντας τα εύσημά τους για τον σύλλογο προς τους ανθρώπους του.


Η αναγνώριση για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης ήρθε και από τον κόσμο της Γιουβέντους. Μετά το πέρας της αναμέτρησης στο Juventus Stadium δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί των Γιουβεντίνων που χειροκρότησαν τους ερυθρόλευκους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ από μέρους τους πήγαν προς τον κόσμο τους στο πέταλο του γηπέδου για να τον χειροκροτήσουν και να χειροκροτηθούν.

Ετσι Ολυμπιακός και Γιουβέντους ισοβαθμούν με 6 βαθμούς, ενώ πρώτη βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης με 9 βαθμούς.
 
Η βαθμολογία (Α' όμιλος): Ατλέτικο Μαδρίτης 9, Ολυμπιακός και Γιουβέντους 6,  Μάλμε 3   
 
Η επόμενη αγωνιστική (24/11): Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45) Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)  
 
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (83’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70’ Παντοΐν), Μοράτα (58' Γιορέντε), Τέβες. 
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Τσόρι (71’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου. 
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.