El Mundo Deportivo: Ολυμπιακός & Σπανούλης

Ποτέ δε βρέθηκα κοντά στη Μπαρτσελόνα: Ψεύτες βγάζει ο Βασίλης Σπανούλης όσους έλεγαν, το καλοκαίρι, ότι βρέθηκε μία ανάσα από τη Μπαρτσελόνα: «Ποτέ δε συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου, με αυτή είμαι πολύ δεμένος, και είναι πολύ δύσκολο να φύγω από εκεί».

Αρνείται να συμπεριλάβει τους ερυθρολεύκους στη λίστα των φαβορί της Ευρωλίγκας («έχουμε πλέον μικρό προϋπολογισμό, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο»), ενώ εύχεται στον Κώστα Παπανικολάου να βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα στην επίτευξη των στόχων της: «Είναι μεγάλος παίκτης, με δυνατό χαρακτήρα».

Δεν νομίζω ότι είμαστε φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας.. Θα παλέψουμε για να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά θα είναι δύσκολο. Ο προϋπολογισμός μας είναι πολύ μικρός και ανταγωνιζόμαστε ομάδες με πολύ πιο μεγάλα μπάτζετ, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί".

- Αλήθεια είναι πως υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, αλλά έμεινα στον Ολυμπιακό. Είναι η ομάδα μου, τώρα έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο. Και σε τελική ανάλυση, επαναλαμβάνω, είναι η ομάδα μου, αυτή που μου αρέσει και είναι πολύ δύσκολο να φύγω από εκεί. Οχι, ποτέ δε βρέθηκα πολύ κοντά στη Μπαρτσελόνα".
- Δε ξέρω αν θα παίξω ποτέ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί έχω μια οικογένεια, παιδιά, και είναι δύσκολο για μένα να αφήσω τον Ολυμπιακό, να αφήσω την ομάδα μου με την οποία είμαι πολύ δεμένος".

- Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας παίκτης με δυνατό χαρακτήρα. Πρόπερσι, ήταν ένας από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, πέρυσι ο καλύτερος νέος στην Ευρωλίγκα, και αυτό τα λέει όλα για την δυναμική που έχει. Η "Μπάρτσα" έκανε μια σπουδαία επιλογή. Είναι μεγάλος παίκτης, και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους".

- Η οικονομική κρίση άγγιξε το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, γιατί παντού υπάρχουν περικοπές. Ο αθλητισμός, όπως το μπάσκετ, κάνει τον κόσμο να ξεχνάει για λίγο τα προβλήματα, να είναι χαρούμενος για ένα διάστημα και γι' αυτό ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένα θέαμα και έχουμε δύσκολο έργο ώστε ο αθλητισμός να συνεχίζει να έχει την επιτυχία που είχε πάντα".

- Η εθνική Ελλάδας ταξίδεψε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αλλά χάσαμε δύο ματς–κλειδιά, με Φινλανδία και Ιταλία. Μετά ήταν δύσκολο να ανακάμψουμε και δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για το Ευρωμπάσκετ. Αλλά έτσι είναι η ζωή στις εθνικές ομάδες, έχεις έναν μήνα μπροστά σου και αν έχεις τύχη έχει καλώς, αν όχι, μένεις έξω".

- Η εθνική Ισπανίας είχε πολλές απουσίες, όπως ο Πάου Γκασόλ, ο Ναβάρο, ο Ιμπάκα ή ο Μίροτιτς, όλοι παίκτες που κάνουν την διαφορά στους αγώνες και τους νοσταλγείς στα κρίσιμα ματς. Στο τέλος-τέλος, η τρίτη θέση για μένα είναι επιτυχία της Ισπανίας".

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.