Ομπάμα: Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν μπορούμε να στραφούμε ο ένας ενάντια του άλλου, αφήνοντας αυτή τη μάχη να οριστεί ως μάχη μεταξύ της Αμερικής και του Ισλάμ» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του στη σκιά του μακελειού στην Καλιφόρνια.

«Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή, αλλά θα την ξεπεράσουμε» είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο σπάνιο διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφειο στη σκιά του μακελειού στην Καλιφόρνια πριν από τέσσερις ημέρες για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο επέμεινε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές μαζί με τους συμμάχους και τις προσπάθειές τους να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τους αντάρτες και τις άλλες ομάδες που μάχονται τους τζιχαντιστές στο έδαφος της Συρίας αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε νύξη για την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων από τον αμερικανικό στρατό.

Στην ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό, ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα κυνηγήσει οποιονδήποτε σχεδιάζει ένοπλες επιθέσεις εναντίων των ΗΠΑ, και προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των Αμερικανών για πράξεις τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας, ζητώντας τη συνεργασία των Αμερικανών με τους συμπατριώτες μουσουλμάνους.

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική πράξη, είπε, είναι ένδειξη μιας «νέας φάσης» στην πάλη ενάντια των τζιχαντιστών, παρότι υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι η επίθεση καθοδηγήθηκε από τζιχαντιστές στο εξωτερικό ή ήταν τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου για το εσωτερικό της χώρας.

Προειδοποιώντας τον αμερικανικό λαό να μην ενδώσει σε όσους ζητούν ακραία μέτρα εναντίον των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι το να υποκύψει στο φόβο θα σημάνει ότι οι τζιχαντιστές πέτυχαν το στόχο τους. «Δεν μπορούμε να στραφούμε ο ένας ενάντια του άλλου, αφήνοντας αυτή τη μάχη να οριστεί ως μάχη μεταξύ της Αμερικής και του Ισλάμ» είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά στις δηλώσεις υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία.

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για αυστηρότερα μέτρα που θα ληφθούν για τις διαδικασίες που επέτρεψαν στη Μαλίκ να έρθει από τη Σαουδική Αραβία με ταξιδιωτικά έγγραφα ως αρραβωνιαστικιά του Φαρούκ, κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ απορρίπτοντας την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους και παρότρυνε το κογκρέσο να καταστήσει πιό δύσκολη την προμήθεια εξοπλισμού όπως αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2020 dailyfun.gr all rights reserved.