Κινητοποιήσεις στο Σάο Πάολο λίγο πριν το Μουντιάλ

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Μουντιάλ, οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Σάο Πάολο προχωρούν σε απεργία επ'αόριστον καθώς δεν ευδοκίμησαν οι διαπραγματεύσεις για αύξηση 16,5% των αποδοχών τους.

Το βράδυ της Τετάρτης εξάλλου διαδήλωσαν αστυνομικοί και μέλη του Κινήματος Εργαζομένων Χωρίς Στέγη στην πόλη, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συντάξεις.

Γύρω από το στάδιο όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σχεδόν 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσανδιεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με 12.000 διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών.

Εν τω μεταξύ από την απεργία στο Μετρό εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 4,5 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν το μέσο για να μετακινηθούν στην πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο, με τον αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας και το μετρό είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο Iτακεράο.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.