Τα μυστικά για τέλειο δέρμα μετά τον ήλιο

Σίγουρα είναι σούπερ να κάθεσαι στην παραλία με τις ώρες, αλλά η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από έξτρα περιποίηση μετά. Μάθε λοιπόν τα πιοσ ούπερ μυστικά για να διατηρήσεις το χρυσαφένιο χρώμα σου, αλλά και για να δροσίσεις και να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου από την έκθεση στον ήλιο.

Ενυδατικό μπάνιο: Μετά μια μέρα στην ήλιο, είναι απαραίτητο να βοηθήσεις την επιδερμίδα να ξαναβρεί την ελαστικότητά της. Για δέρμα απαλό σαν μετάξι, δοκίμασε ένα μπάνιο ενυδάτωσης. Θα χρειαστείς ένα υδατικό λάδι, όπως το έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή έλαιο από αβοκάντο, το οποίο θα απλώσεις σε ολόκληρο το σώμα πριν βουτήξεις στην μπανιέρα που θα έχεις γεμίσει με νερό στους 35 βαθμούς. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες στο νερό της μπανιέρας και απόλαυσε μια πραγματική μάσκα ομορφιάς που θα προσφέρει τροφή στο δέρμα και θα καταπραΰνει την αίσθηση της φλόγωσης.

Δροσιστικό ντους: Αν νιώθεις το δέρμα σου να «τραβάει» και είναι ελαφρά κοκκινισμένο, φρόντισε πρώτα από όλα να κάνεις ένα ντους για να ξεπλύνεις κάθε ίχνος από άμμο και αλάτι. Προσοχή όμως να μη μείνεις πολλή ώρα κάτω από το νερό, που καλό είναι να έχει μεγάλη πίεση. Προτίμησε ένα ουδέτερο σαπούνι για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Και για την επιδερμίδα του προσώπου σου: Το βράδυ, η ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να αντικαταστήσεις τη συνηθισμένη κρέμα νυκτός με ένα ειδικό προϊόν για μετά τον ήλιο, που να προσφέρει τροφή, ενυδάτωση και ανάπλαση στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Προσοχή στα μάτια: Ο αέρας, η ηλιακή ακτινοβολία και το αλμυρό νερό μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, με αποτέλεσμα να κοκκινίσουν και να σας τσούζουν. Για να ανακουφίσεις την ευαίσθητη αυτή περιοχή, κάνε μια δροσιστική μάσκα με λεπτές φέτες ωμής πατάτας ή αγγούρι, που θα αφήσεις σε κλειστά βλέφαρα για δέκα λεπτά. Ανακούφισε τα μάτια σας με ένα ειδικό κολλύριο με χαμομήλι.

Αρώματα που αναζωογονούν: Μετά μια μέρα στον ήλιο, το βράδυ πολύ πιθανό να νιώθεις κουρασμένη και ατονία. Για να ξαναβρεις την ενέργεια και την καλή σου διάθεση, κάνε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια που χαρίζουν ευεξία και ωφελούν την επιδερμίδα. Χαμομήλι και σανδαλόξυλο για ξηρή επιδερμίδα, κυπαρίσσι και μέντα για τόνωση, γεράνι και τριαντάφυλλο για να ανακουφίσεις την ερεθισμένη επιδερμίδα. Εξι ή οκτώ σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο στο νερό της μπανιέρας είναι αρκετές για να νιώσεις τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Τροφή για το δέρμα: Μετά την έκθεση στον ήλιο η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερη τροφή για να ξαναβρεί την ισορροπία της. Οταν η επιδερμίδα έχει αρκετή υγρασία μειώνεται ο κίνδυνος του ξεφλουδίσματος και το μαύρισμα διαρκεί περισσότερο. Καλό είναι να απλώσεις λοιπόν μια γενναιόδωρη ποσότητα από κρέμα για μετά τον ήλιο σε ολόκληρο το σώμα, για να αποκτήσεις μια λάμψη υγείας και φρεσκάδας.

Κάνε ένα διάλειμμα: Μετά μια μέρα στον ήλιο, κάνε ένα διάλειμμα και απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα. Ενας περίπατος στην ακροθαλασσιά, βρέχοντας τα πόδια σου στο νερό είναι μια ιδανική λύση. Πάρε βαθιές ανάσες οξυγόνου και άφησε τη θαλασσινή αύρα να γεμίσει τους πνεύμονές σου. Οταν επιστρέψεις στο δωμάτιό σου, ξάπλωσε για λίγο και άφησε το σώμα να ξαναβρεί τον φυσιολογικό του ρυθμό. Η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 6 και 7 το απόγευμα, που ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση. Στη συνέχεια αφιέρωσε λίγο χρόνο στη φροντίδα της ομορφιάς σου, πριν εξορμήσεις για τη βραδινή διασκέδαση.

Βάλε τις μάσκες σου: Οπως η επιδερμίδα έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφού λουστείς, άπλωσε μια μάσκα ανάπλασης και ενυδάτωσης στα μαλλιά σου για να συνέλθουν από το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο.

Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα: Με τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, το δέρμα μπορεί να αγριέψει ειδικά στα σημεία όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι ωμοπλάτες. Οταν κάνεις ντους τρίψε ελαφρά αυτά τα σημεία με ένα τρίχινο γάντι ή πέρασε με ένα ειδικό πίλινγκ για να αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σου θα αποκτήσει ομοιόμορφο μαύρισμα και βελούδινη υφή.

Διώξε την κυτταρίτιδα: Αν δεν κατάφερες να απαλλαγείς από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα πριν από τις διακοπές, μην το βάζεις κάτω. Μετά το ντους και πριν απλώσεις την υδατική σου κρέμα, κάνε ένα ελαφρό μασάζ στα επίμαχα σημεία με μια ειδική κρέμα, η οποία θα είναι πιο αποτελεσματική γιατί με τη ζέστη οι πόροι θα έχουν ανοίξει και θα διεισδύσει καλύτερα.

Ανακουφίσε τα εγκαύματα: Αν ξεχάστηκες στον ήλιο και το δέρμα σου έχει γίνει κατακόκκινο, αντιμετώπισε αμέσως την κατάσταση. Μετά ένα μπάνιο με υδατικό έλαιο, άπλωσε άφθονη υδατική κρέμα στο σώμα σου και άφησέ την για 15 λεπτά. Αφαίρεσε το περίσσευμα ταμπονάροντας με ένα χαρτομάντιλο και επαναλάβετε αν χρειάζεται στις περιοχές που κάηκαν περισσότερο. Για να ανακουφίσεις την αίσθηση φλόγωσης, ψέκασε το δέρμα σου με δροσερό μεταλλικό νερό.

Για τα ευαίσθητα σημεία: Αν ξεχάσες να απλώσετε την αντηλιακή σου κρέμα στα ευαίσθητα σημεία του προσώπου -αυτιά, μύτη, περίγραμμα των ματιών- και η επιδερμίδα έχει κοκκινίσει, βάλε μια λεπτή στρώση ρευστό μέλι. Καλό είναι να την αφήσεις να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό στην συνέχεια.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Για το ξεφλούδισμα: Αν παρ' όλες σου τις φροντίδες το δέρμα σου ξεφλούδισε σε ορισμένα σημεία, πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να τραβήξεις τις πετσούλες. Μετά το ντους απλώστε άφθονη κρέμα για μετά τον ήλιο στις περιοχές που έχουν ξεφλουδίσει και άφησέ την για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια κάνε ένα πίλινγκ σώματος για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και άπλωσε ξανά την υδατική σου κρέμα. Τις επόμενες μέρες φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ώστε να μαυρίσεις ομοιόμορφα.

Για κουρασμένα πόδια: Η ζέστη και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο και αίσθηση βάρους στα πόδια σου. Για να τα ξεκουράσεις, κάνε ένα χλιαρό μπάνιο το βράδυ, αφού προσθέσεις στο νερό της μπανιέρας μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι. Θα νιώσεις τα πόδια σου αναζωογονημένα και θα βελτιωθεί η κυκλοφορία.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.