Πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου

Το κρύο και η παγωνιά συνήθως ξηραίνουν και ξεφλουδίζουν το δέρμα. Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τέλειο και λαμπερό δέρμα αυτό το χειμώνα.

Καθημερινή ρουτίνα:
Χειμώνα- καλοκαίρι πρέπει να έχει μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για να κρατήσεις το δέρμα σου λείο και ενυδατωμένο χωρίς κοκκινίλες, θαμπάδα και ξηροδερμία. Τα τέσσερα βασικά προϊόντα που είναι αναγκαίο να υπάρχουν στο ντουλάπι σου είναι: σαπούνι καθαρισμού για το πρόσωπο, τονωτική λοσιόν, ενυδατική κρέμα, αντηλιακή κρέμα.

Οι αλλαγές του καιρού απαιτούν και αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Το καλοκαίρι που ο ήλιος καίει το πρόσωπο σου χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και λιγότερη ενυδάτωση, οπότε επέλεξε ένα αντηλιακό με μεγάλο δείκτη και μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Το χειμώνα το δέρμα έχει ανάγκη από «δυνατή» ενυδάτωση και λιγότερη αντηλιακή προστασία, οπότε πόνταρε σε προϊόντα που προσφέρουν βαθιά ενυδατική φροντίδα στο πρόσωπο σου. Ακόμα, μην ξεχνάς ότι τη χειμερινή σεζόν, λόγω του κρύου που ξηραίνει το δέρμα αρκετά, πρέπει να χρησιμοποιείς όσο πιο ελαφριά προϊόντα τόνωσης και καθαρισμού. Μην επιβαρύνεις το πρόσωπό σου με προϊόντα που απορροφούν τη λιπαρότητα, όπως κάνουν πχ τα σαπούνια κατά της ακμής.

Ενυδάτωση:
Τώρα που κρυώνει ο καιρός, άδραξε της ευκαιρίας αυτής για να καταλάβεις αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μετά από 2-3 εβδομάδες δεν βλέπεις διαφορά στο πρόσωπο σου, άλλαξε τα όσο είναι καιρός.
Μην ξεχνάς ποτέ ότι η κάθε εποχή έχει τα δικά της μυστικά ομορφιάς!! Τώρα που χειμωνιάζει λοιπόν, επένδυσε σε μια καλή ενυδατική κρέμα. Δεν έχεις ανάγκη πλέον την αντηλιακή με δείκτη προστασίας 50. Αυτό που χρειάζεσαι είναι πλήρης και διαρκής ενυδάτωση προσώπου και σώματος γενικότερα.
Για να έχει το δέρμα σου 24ωρη ενυδάτωση, χρησιμοποίησε την κρέμα σου αμέσως μετά από ένα μπάνιο με ζεστό νερό. Τότε που οι πόροι σου είναι ανοιχτοί, η ενυδάτωση που προσφέρει το εκάστοτε προϊόν μπορεί να «κλειδώσει» με αποτέλεσμα να έχεις καθαρό και λείο δέρμα για όλη την ημέρα. Ισχύει για την περιποίηση προσώπου αλλά και σώματος.

Απολέπιση:

Η καθημερινή απολέπιση είναι ένας τρόπος να ανανεώσεις και να αναζωογονήσεις το δέρμα σου σε χρόνο dt. Μπορείς να το κάνεις κάθε εποχή του χρόνου για ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να φανεί το πρόσωπό σου πιο υγιές και πιο νεανικό.
Ανάλογα με τον τύπο του δικού σου δέρματος επέλεξε εσύ πόσες φορές το χρόνο μπορείς να κάνεις απολέπιση και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δεν είσαι σίγουρη, ρώτα την αισθητικό σου που σίγουρα θα ξέρει.

Το γλυκολικό οξύ είναι το καλύτερο φυσικό συστατικό που ενδείκνυται για δερματική απολέπιση, οπότε επέλεξε κάποιο προϊόν που να περιέχει αυτό το οξύ. Μπορείς ακόμα να επισκεφτείς ένα δερματολόγο για να σου κάνει συγκεκριμένη θεραπεία πίλινγκ με γλυκολικό οξύ. Έχει άμεσα αποτελέσματα και δεν αφήνει κοκκινίλες στο πρόσωπο, οπότε μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειαστεί να κλειστείς σπίτι σου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.