Απλοί τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες

Στην πραγματικότητα, οι μικρές αλλαγές στην διατροφή και η φυσική δραστηριότητα, έχουν μια πιο θετική επίδραση στην υγεία σας, από ό, τι τα αυστηρά προγράμματα. Οι ακραίες δίαιτες και η εντατική άσκηση μπορεί να λειτουργήσουν καλά στην αρχή, αλλά σπάνια θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι από εσάς θα μπορούσατε να βελτιώσετε την ενεργειακή σας ισορροπία, με τη μείωση μόλις 100 θερμίδων την ημέρα από την συνηθισμένη πρόσληψη σας.
Ακολουθήστε τα παρακάτω και θα δείτε ότι, τελικά η μείωση θερμίδων δεν είναι δύσκολη υπόθεση :

Βάλτε στον καφέ σας γάλα με χαμηλά λιπαρά και υποκατάστατα ζάχαρης.

Αφαιρέστε το λίπος από το χοιρινό, το μοσχαρίσιο κρέας και τη πέτσα από τα πουλερικά.

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, διαλέξτε παγωτό με μειωμένα λιπαρά και ζάχαρη.

Απολαύστε τα ωμά λαχανικά με σάλτσα χωρίς λιπαρά, προτιμείστε ένα ντιπ με μουστάρδα και ξύδι μπαλσάμικο.

Εδώ είναι κάποιες ιδέες για να μειώσετε τις θερμίδες από την καθημερινή σας πρόσληψη, πιθανώς χωρίς καν να το αντιληφθείτε:

1. Μικρά πιάτα: Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και κύπελλα, για να να τρώτε λιγότερο. Πολλοί έχετε την τάση να γεμίζετε το πιάτο μέχρι επάνω και στη συνέχεια να τα τρώτε όλα. Όμως, ο εγκέφαλος σας πιστεύει ότι θα καταναλώσετε την ίδια ποσότητα τροφής, εάν φάτε σε ένα μικρότερο πιάτο.

2. Απολαύστε τα γεύματά σας: Τρώτε αργά, διότι σας βοηθά να καταναλώνετε μόνο ό, τι χρειάζεται το σώμα σας και επιπλέον αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Τρώγοντας πάρα πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 20 έως 30 λεπτά, οδηγείστε σε υπερκατανάλωση τροφής και μετά έχτε ένα άσκημο συναίσθημα, γιατί νιώθετε ότι έχετε φουσκώσει πάρα πολύ.

3. Αφήστε λίγο φαγητό στο πιάτο σας: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αφήνοντας έστω και λίγο φαγητό , μπορείτε να επικεντρωθείτε περισσότερο στα εσωτερικά σας σήματα ικανοποίησης και λιγότερο στην κατανάλωση τροφής, μόνο και μόνο επειδή είναι εκεί.

4. Επιλέξτε το ποτήρι σας σοφά: Εδώ είναι ένα άλλο σημείο όπου τα μάτια σας παίζουν κόλπα για εσάς. Όταν τα ποτήρια που πίνετε το ποτό σας είναι μεγάλα, υπάρχει η τάση να τα γεμίζετε μέχρι επάνω και να πίνετε περισσότερο ποτό. Άρα, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό ποτήρι για τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, εκτός από το νερό.

5. Ξανασκεφτείτε τα ποτά σας: Ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως τα αναψυκτικά, χυμοί, ενεργειακά ποτά, σπέσιαλ καφέδες και το αλκοόλ, προσθέτουν θερμίδες ακριβώς όπως τα στερεά τρόφιμα. Όποτε αν είναι δυνατόν αντικαταστήστε τα με άφθονο νερό και με ποτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.