Το κρύο αδυνατίζει!

Η συχνή έκθεση σε μέτριο κρύο αποτελεί ένα υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος, σύμφωνα με ολλανδούς επιστήμονες, που υποστηρίζουν ότι τα ζεστά και άνετα σπίτια και γραφεία μας ευθύνονται σε ένα βαθμό που παχαίνουμε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Wouter Van Marken Lichtenbelt του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Trends in Endocrinology and Metabolism", αναφέρουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση στο σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα βρήκε ότι, μετά από διαβίωση στους 15 βαθμούς μέσα σε ένα κλειστό χώρο για έξι ώρες κάθε μέρα επί δέκα μέρες, οι άνθρωποι εμφάνισαν αύξηση του καφέ λίπους στο σώμα τους (το οποίο «καίει» τις θερμίδες και «γεννά» θερμότητα), ένιωθαν πιο άνετα και κρύωναν λιγότερο.

Η έρευνα επισημαίνει ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία, όταν οι άνθρωποι προσαρμόζουν τη θερμοκρασία των εσωτερικών χωρών ανάλογα με αυτήν που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον, δηλαδή όταν έξω πέφτει ο υδράργυρος, ο θερμοστάτης να ρυθμίζεται και αυτός σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Μια προηγούμενη ιαπωνική έρευνα είχε διαπιστώσει μείωση στο σωματικό λίπος των ανθρώπων, οι οποίοι είχαν περάσει καθημερινά δύο ώρες σε θερμοκρασία 17 βαθμών Κελσίου επί έξι εβδομάδες.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.