CNN: Η Ακρόπολη 2η στα πιο όμορφα μνημεία του κόσμου

Μια λίστα γεμάτη ομορφιά και μεγαλείο συνέταξε το CNN η οποία μάλιστα χάρισε μια ακόμη «διάκριση» στην Ακρόπολη, αφού ανάμεσα σε 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το ελληνικό μνημείο κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Tο αμερικανικό δίκτυο συνέταξε τη λίστα με αφορμή τις «πλουσιότερες διακοπές» όλων των εποχών, που αγόρασαν πρόσφατα δύο άτομα έναντι 1,5 εκ. δολαρίων.

Στο «πακέτο» αυτό των διακοπών, που θα διαρκέσουν δύο χρόνια, οι δύο (πάμπλουτοι) τυχεροί θα επισκεφθούν τα 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το CNN λοιπόν αποφάσισε να φτιάξει μία λίστα με εκείνα που θεωρεί πιο όμορφα, κατατάσσοντας στο Νο 2 την Ακρόπολη. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο ναός της Ανγκόρ, το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της Καμπότζης.

Στο κείμενο που συνοδεύει την εντυπωσιακή φωτογραφία της φωτισμένης Ακρόπολης επισημαίνεται ότι ο «η αρχαία ελληνική Ακρόπολη χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και στο πέρασμα των χρόνων ωραιοποιούνταν συνεχώς χάρη σε εύπορους πολίτες της χώρας. Παρά τις επιθέσεις και τις λεηλασίες που υπέστη από όλους, από τους Βυζαντινούς που μετέτρεψαν τους ναούς σε εκκλησίες, ως τους Βενετούς, που αργότερα κατέστρεψαν την περιοχή, το αξιοθέατο εξακολουθεί να παρέχει μια εντυπωσιακή εικόνα της ελληνικής μυθολογίας».

Τα 20 πιο όμορφα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σύμφωνα με το CNN είναι :

1.  Ναός Ανκόρ, Καμπότζη
2.  Ακρόπολη, Ελλάδα
3.  Αρχαία πόλη Μπάγκαν, Μιανμάρ
4.  Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ
5.  Εθνικό πάρκο Γκόρεμε, Καππαδοκία
6.  Μεγάλος Κοραλιογενής ύφαλος, Αυστραλίας
7.  Περιοχή Χάμπι, Ινδία
8.  Εθνικό πάρκο Ιγκουάζου, Βραζιλία
9.  Πάρκο των Παγετώνων, Αργεντινής
10. Μάτσου Πίτσου, Περού
11. Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ, Γαλλία
12. Πέτρα, Ιορδανία
13. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
14. Εθνικό πάρκο Ράπα Νουί, Χιλή
15. Πάρκο Σερενγκέτι, Τανζανία
16. Φρούριο της Σιγκιρίγια, Σρι Λάνκα
17. Λιμάνι της Τουλούμ, Μεξικό
18. Βενετία
19. Πάρκο Γέλοουστοουν, ΗΠΑ
20. Βαλέτα, Μάλτα

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.