Μεγάλη επένδυση της Ryanair στην Κρήτη

Για να γιορτάσει τη νέα της βάση στα Χανιά η Ryanair ξεκινά την πώληση 100.000 θέσεων με νάυλους από 8 Ευρώ για ταξίδια τον Ιανουάριο σε όλη την Ευρώπη.Σημαντικά οφέλη στον τουρισμό ολόκληρης της Κρήτης αναμένεται να επιφέρει τη νέα τουριστική περίοδο

η απόφαση της Ryanair -της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης- να δημιουργήσει στα Χανιά την πρώτη της βάση στην Ελλάδα.

Από τη βάση αυτή στο Αεροδρόμιο Γ. Δασκαλογιάννης -όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροπλάνο της εταιρείας- θα διακινούνται ετησίως (την τουριστική περίοδο από Απρίλιο έως τον Οκτώβριο) 500.000 τουρίστες , με 106 πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, από αυτήν τη δραστηριότητα τα οφέλη για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τα Χανιά η Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης της εταιρείας, Kate Sherry τόνισε ότι: “στην απόφαση της εταιρείας να κάνει μια τόσο σημαντική επένδυση στα Χανιά,συνετέλεσε το γεγονός ότι τα Χανιά πέρα από ένας πολύ όμορφος προορισμός είναι και μία σημαντική τουριστική επένδυση.

Κυρίως όμως, το αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” διαθέτει τις προδιαγραφές αλλά και τις προϋποθέσεις, όσον αφορά το πτητικό έργο αλλά και την επίγεια εξυπηρέτηση για την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων.

Τόσο οι αρχές του αεροδρομίου , όσο και όλες οι τοπικές αρχές, μας έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο.”

Σύμφωνα με την κα. Sherry, “η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν μας φόβισε καθόλου, καθώς πιστεύουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία για την Ελλάδα και την μεγαλύτερη επένδυση για την Κρήτη.”

Η Ryanair ετησίως διακινεί 79 εκατομμύρια επιβάτες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ευρώπη διατηρεί 55 βάσεις και εκτελεί 1.500 διαδρομές ενώ από τη βάση των Χανίων για το 2013 έχει προγραμματίσει 26 διαδρομές (ανάμεσα τους 11 νέες) για διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Στις διαδρομές αυτές περιλαμβάνεται και η διαδρομή Χανιά-Θεσσαλονίκη, στην οποία η Ryanair θα έχει 6 δρομολόγια εβδομαδιαίως την τουριστική περίοδο.

Τέλος για να γιορτάσει τη νέα της βάση στα Χανιά η Ryanair ξεκινά την πώληση 100.000 θέσεων με νάυλους από 8 Ευρώ για ταξίδια τον Ιανουάριο σε όλη την Ευρώπη.

Οι κρατήσεις, θα είναι διαθέσιμες  έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.