Μύκονος..!! η διαχρονική αξία

Η Μύκονος, το νησί του λευκού, του μπλε και του γαλάζιου, ο τόπος όπου το απλό, το ερωτικό και το κοσμοπολίτικο γίνονται ένα, είναι τουριστικός προορισμός με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία. Μόνον όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί, έχουν νιώσει το μυκονιάτικο βοριαδάκι να δροσίζει το πρόσωπό τους και έχουν περιπλανηθεί στα πολύχρωμα και δαιδαλώδη στενά της Χώρας μπορούν να αντιληφθούν το γιατί η Μύκονος κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι,

επί δεκαετίες ολόκληρες, από επωνύμους και μη, Έλληνες και αλλοδαπούς.
Ασβεστωμένα σπίτια με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, μπαλκονάκια με λουλούδια, δρομάκια με μπουκαμβίλιες, μικρές και μεγάλες εκκλησίες, γραφικοί ανεμόμυλοι είναι τα στολίδια της Χώρας, αυτού του μοναδικού αρχιτεκτονικού συνόλου.

Με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία, η Mύκονος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά των Kυκλάδων. Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επώνυμοι και μη, κατακλύζουν κάθε χρόνο τη γοητευτική Χώρα και τις υπέροχες οργανωμένες παραλίες του νησιού, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και τα σύγχρονα τουριστικά συγκροτήματα με παροχές υψηλών προδιαγραφών, τα εμπορικά καταστήματα με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα εστιατόρια με την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, τα ρομαντικά καφέ μπαρ και τα κοσμοπολίτικα κλαμπ, οι οργανωμένες παραλίες συνθέτουν την άρτια τουριστική υποδομή της Μυκόνου. Ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Προφήτης Ηλίας Βορνιώτης, 372 μ.


Έλληνες και ξένοι κάνουν τις αγορές τους στα ποικίλα εμπορικά καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες, γεύονται υπέροχα φαγητά σε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη "Βενετία της Μυκόνου", τον καφέ ή το ποτό τους στα καφέ μπαρ με την ατμοσφαιρική μουσική και τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Φυσικά, η Χώρα βρίσκεται στα καλύτερά της τη νύχτα: κοσμοπολίτικα κλαμπ, δροσερές παρουσίες, χαμηλός φωτισμός, εξωτικά κοκτέιλ, ερωτική διάθεση, καλή μουσική, χορός και κέφι, ένας κόσμος στον οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Στις υπέροχες αμμουδερές παραλίες της Μυκόνου με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις ξαπλώστρες και τις ψάθινες ομπρέλες οι παραθεριστές χαίρονται τον καυτό ήλιο, τα κρυστάλλινα νερά, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τη ζωηρή μπιτ μουσική. Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Παραντάιζ, Σούπερ Παραντάιζ, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Λια σφύζουν από ζωή και όμορφες παρουσίες.

Πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και σύγχρονα τουριστικά συγκροτήματα με παροχές υψηλών προδιαγραφών καλύπτουν κάθε είδους επιθυμίες και απαιτήσεις όσων επιλέγουν να διαμείνουν στους παραθαλάσσιους τουριστικούς οικισμούς της Μυκόνου (Αγία Άννα - Παράγκα, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Στέφανος, Άγιος Σώστης, Αγράρι, Ελιά, Καλαφάτης, Καλό Λιβάδι, Ορνός, Πάνορμος, Παραντάιζ - Σούπερ Παραντάιζ, Πλατύς Γιαλός, Τούρλος, Φτελιά, Ψαρού).

Στην Άνω Μερά, στην καρδιά της Μυκόνου, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα μεσόγειο χωριό με παραδοσιακό χρώμα. Κάτασπρα σπίτια, γραφικά εκκλησάκια και ανεμόμυλοι συνθέτουν την εικόνα της περιοχής, όπου δεσπόζει η μονή της Παναγίας της Τουρλιανής.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.