Τα αποκαλυπτήρια του iPhone 6

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, η Apple παρουσίασε το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6. Την παρουσίαση του νέου μοντέλου έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τιμ Κουκ.

Κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης, ο Κουκ δήλωσε ότι «είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την μεγαλύτερη εξέλιξη στα iPhones». Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η εταιρία παρουσιάζει ουσιαστικά δύο νέα κινητά, το iPhone 6 καθώς και την βελτιωμένη.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα πιο λεπτά iPhones που έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 6 έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά καθώς έχει μεγαλύτερη οθόνη.

To iPhone 6 έχει οθόνη 4.7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5.5 ιντσών. Αμφότερες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνες Retina HD.

Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα.

Η νέα συσκευή της Apple έχει ενσωματωμένη κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

Τα νέα μοντέλα «τρέχουν» με iOS 8. Το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και μια καινούργια εφαρμογή υγείας, με την ονομασία The Health. Η υπηρεσία, χάρη σε ενσωματωμένο τσιπάκι, έχει τη δυνατότητα να μετρήσει δείκτες υγείας του κατόχου της συσκευής, από την αρτηριακή πίεση μέχρι και τις θερμίδες που καίει.

Και τα δύο νέα μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις 16GB, 64GB και 128GB. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, τα δύο «έξυπνα» κινητά θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και ανοιχτό γκρι χρώμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple υπογράμμισε ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο έχουν ήδη δεσμευθεί πως θα λανσάρουν videogames ειδικά για το iPhone 6 πριν το τέλος του 2014.
Παράλληλα, το νέο iPhone εισάγει και νέα μονοπάτια στα μηνύματα SMS. Πλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει εκτός από γραπτό κείμενο και φωνή, εικόνα, βίντεο μέχρι και τοποθεσία.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Σεπτεμβρίου στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης.

Οι ημερομηνίες για την κυκλοφορία του νέου iPhone σε Ελλάδα και Κύπρο δεν γνωστοποιήθηκαν.

Όσο για το κόστος κτήσης, όπως τόνισε ο Τιμ Κουκ, στις ΗΠΑ το iPhone 6 με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων για την έκδοση των 16GB, 299 δολαρίων για εκείνη των 64GB και 399 για την έκδοση των 128GB.

Αντίστοιχα, το iPhone 6 Plus θα κοστίζει 299, 399 και 499 δολάρια ανάλογα με την χωρητικότητα της κάθε έκδοσης.

Η εφαρμογή Apple Pay
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, η Apple παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή της, Apple Pay. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Τιμ Κουκ, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη που θα πληρώνει μέσω της εφαρμογής Apple Pay δεν θα αποθηκεύονται στους σέρβερς της εταιρείας για λόγους ασφαλείας.

Ο Τιμ Κουκ χαρακτήρισε τη νέα υπηρεσία «συναλλαγή χωρίς επαφή», ενώ τόνισε ότι το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται αναπτύχθηκε από την Apple σε συνεργασία με την American Express, τη MasterCard και τη Visa.

Το Apple Watch
Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Apple ανακοίνωσε ακόμη την κυκλοφορία του νέου ρολογιού χειρός Apple Watch.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατά την οποία παρουσιάστηκε και το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 6.

«To Apple Watch είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

iPhone 3GS

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.