Touch ID: Θα μπει και σε άλλα προϊόντα της Apple

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που εμφανίστηκαν στο iPhone 5S, ήταν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο smartphone χωρίς να χρειάζεται κάποιος κωδικός.

Το Touch ID που ενσωματώθηκε πρώτη φορά στο iPhone 5S και συνεργάζεται άψογα με το iOS 7 αναμένεται να ενσωματωθεί και σε άλλα προϊόντα της Apple.

Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της KGI Securities, υποστηρίζει ότι η Apple θα ενσωματώσει ένα νέο Touch ID στο iPhone 6, στο νέο iPad Air, και το επόμενο iPad mini με οθόνη Retina. Η μόνη συσκευή που δεν θα επωφεληθεί αυτής της καινοτομίας, θα είναι το iPod Touch.

Η Apple δεν θα ενσωματώσει απλώς το νέο Touch ID σε περισσότερες συσκευές, αλλά θα το κάνει πιο ανθεκτικό.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να προσπαθεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συσκευή και με το παραμικρό να απορριφθεί το δακτυλικό του αποτύπωμα.
 
Η πρόσθετη αυτή ανθεκτικότητα θα έρθει με την εισαγωγή του κασσιτέρου που εφαρμόζεται στον αισθητήρα, με ειδική συγκόλληση λέιζερ.

Με την Apple να αναμένει να χρησιμοποιηθούν τα Touch ID παντού, περισσότεροι ανταγωνιστές αναμένεται να υιοθετήσουν την ασφάλεια μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το 2015 θα μπορούσε να είναι το έτος του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και μια χρονιά γεμάτη απογοήτευση για τους καταναλωτές, ανάλογα με το πόσο συχνά αυτός δυσλειτουργεί ή εγείρει ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα.