H LG επεκτείνει τη σειρά Ultra HD

Υπέρ-υψηλή ευκρίνεια σε νέες διαστάσεις: Προβάλλοντας τα γεμάτα ενέργεια και αισιοδοξία έργα του Romero Britto στις οθόνες των εντυπωσιακών Ultra HD τηλεοράσεων της, η LG παρουσιάζει στο CES του Λας Βέγκας τη διευρυμένη σειρά των συσκευών που έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στον όρο «υψηλή ευκρίνεια».

Εκτός από το αρχικό μοντέλο των 84 ιντσών, το οποίο παρουσιάστηκε στην IFA του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο, τη σειρά Ultra HD TV εμπλουτίζουν δύο μοντέλα με οθόνες 55 και 65 ιντσών. Και τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν την ίδια ανάλυση και την ποιότητα θέασης που προσφέρει η 84άρα Ultra HD TV, η οποία κέρδισε τη διάκριση «Best of Innovations» στην κατηγορία των τηλεοράσεων στα βραβεία καινοτομίας «2013 International CES Innovations Awards».

Και τα τρία μοντέλα της σειράς Ultra HD TV διαθέτουν τον εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας Triple XD Engine, κατάλληλο να δημιουργεί εικόνες που διαθέτουν εντυπωσιακή ζωντάνια, χρησιμοποιώντας 8 εκατομμύρια pixels για κάθε καρέ εικόνας, που αντιστοιχεί σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση (3840x2160p) των Full HD πάνελ. Επιπλέον, αξιοποιώντας τη λειτουργία Resolution Upscaler Plus, η οθόνη μπορεί να αναδεικνύει ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες από υλικό χαμηλότερης ανάλυσης.

Η πλοήγηση γίνεται μέσω του ανανεωμένου Magic Remote της LG, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κινείται με απόλυτη φυσικότητα ανάμεσα στα onscreen μενού των τηλεοράσεων Ultra HD. Η LG έχει ήδη δημιουργήσει ένα οικοσύστημα για τις Smart TVs, το οποίο περιλαμβάνει 1.400 περίπου εφαρμογές και παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό premium υπηρεσιών περιεχομένου. Οσον αφορά στη συνδεσιμότητα, οι συσκευές υποστηρίζουν μια σειρά τεχνολογίες, όπως το Wi-Fi και το Wireless Display (WiDi) της Intel, οι οποίες δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να μεταφέρει στην τηλεόρασή του υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο σε φορητές συσκευές, όπως laptop, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Η LG έχει εφοδιάσει τη σειρά Ultra HD TVs με την τεχνολογία Cinema 3D, αναβαθμίζοντας την 3D ψυχαγωγία στο επίπεδο της υπερ-υψηλής ανάλυσης UHD. Συνδυάζοντας την εκπληκτική ανάλυση της οθόνης με τη λειτουργία 3D, η LG προσφέρει στον χρήστη μια μοναδική αίσθηση ότι βυθίζεται μέσα στο υλικό που παρακολουθεί, η οποία πραγματικά υπερβαίνει κάθε φαντασία. Η λειτουργία 3D Depth Control επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την απόσταση μεταξύ των αντικειμένων στην οθόνη, ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την εμπειρία 3D στις προσωπικές του προτιμήσεις.
Το 3D Sound Zooming επιτείνει την αίσθηση ότι συμμετέχουμε στα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη, καθώς αναλύει τη σχετική θέση των αντικειμένων στην οθόνη, προκειμένου οι ήχοι που παράγονται από αυτά να σχετίζονται με την εικονική τους θέση και την κίνησή τους.

Επίσης, η λειτουργία Dual Play επιτρέπει στον κάθε παίκτη ενός παιχνιδιού multiplayer να βλέπει διαφορετική εικόνα από τον αντίπαλό του, καθιστώντας πρακτικά το split-screen gaming μια ιστορία του παρελθόντος.