Τετραπύρηνα VS oχταπύρινα κινητά: είναι διπλά πιο Γρήγορα;

Aπό τα μονοπύρηνα περάσαμε γρήγορα στα διπύρηνα κι από εκεί στα τετραπύρηνα τηλέφωνα με τα GHz να αυξάνονται θεαματικά. Τα τετραπύρηνα πλέον αφήνουν το θρόνο τους στα οχταπύρηνα τηλέφωνα.

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα μια οχταπύρηνη CPU με υποστήριξη για 64bit. Πόσο πιο γρήγορα όμως είναι τα τηλέφωνα;

Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα τηλέφωνα θα έχουν 57% υψηλότερη απόδοση CPU σε σχέση με τον προηγούμενο οχταπύρηνο επεξεργαστή της Samsung που δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος.

Ο Exynos 7 Octa διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 1.8GHz και τέσσερις Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.3GHz και χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική big.LITTLE HMP και την κατασκευαστική μέθοδο των 20nm.

Ο επεξεργαστής αυτός προσφέρει μοναδικές επιδόσεις τόσο για παιχνίδια όσο και για απαιτητικά hgh definition βίντεο.

Παράλληλα μια σειρά από εφαρμογές όπως η αναγνώριση προσώπου απαιτεί όλο και πιο γρήγορους επεξεργαστές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα έχουν οι συσκευές με οχταπύρηνο επεξεργαστή είναι ότι θα μπορούν να τραβάνε βίντεο ταυτόχρονα από τη μπροστινή και πίσω κάμερα ενώ βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις στα γραφικά.

Τα τετραπύρηνα κινητά αποτελούν πλέον μια τεχνολογία που θα μπαίνει στο παρασκήνιο καθώς τα οχταπύρηνα μεγαθήρια θα μπουν σταδιακά στην καθημερινότητά μας.

Τώρα μένει να δούμε ποιες εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα μοντέλα επεξεργαστών και για ποιες συσκευές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ταχύτητα μιας συσκευής δεν εξαρτάται από έναν μόνο παράγοντα καθώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το λογισμικό της συσκευής αλλά και οι εφαρμογές που τρέχει.

iPhone 3GS

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.