Πέρασαν 23 χρόνια, από το πρώτο sms

Ήταν 13 Δεκεμβρίου 1992, όταν σε μια μικρή πόλη στην επαρχία της Αγγλίας, το Νιούμπερι, ο προγραμματιστής της εταιρείας Sema, Νιλ Πάπγουορθ απέστειλε το πρώτο γραπτό μήνυμα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας (sms).

Αποδέκτης ήταν ένας στενός του φίλος, ο Ρίτσαρντ Τζάρβις, υπάλληλος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Το μήνυμα έλεγε απλά «Καλά Χριστούγεννα». Κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε το γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα την επόμενη εικοσαετία.

 Σήμερα, υπολογίζεται ότι τα άτομα ηλικίας 18 με 25 ετών ανταλλάσουν περισσότερα από 130 γραπτά μηνύματα κάθε εβδομάδα. Σχεδόν 3,7 δισ. άνθρωποι - το 78% των κατόχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας - επικοινωνούν καθημερινά μέσω γραπτών μηνυμάτων.

 Η Σύντομη Υπηρεσία Μηνυμάτων - όπως ονομάζεται στα αγγλικά το sms (Short Message Service) - αποτελεί ίσως τον πιο φθηνό και συνάμα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμια κλίμα αποστέλλονται ετησίως περίπου 8 τρισ. sms.

SMS και Επιχειρήσεις.

Σήμερα πλέον όλοι έχουμε λάβει έστω από ένα SmS στο κινητό μας από κάποια επιχείρηση ή σύλλογο όπου είμαστε πελάτες ή μέλη.
Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν προτιμήσει το SmS για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους:
Το SmS είναι στα χέρια μας ένα ταχύτατο και ευέλικτο εργαλείο για την επικοινωνία μιας επιχείρησης με τους πελάτες και συνεργάτες της.  Είναι πολύ εύκολο πιά να στείλετε και εσείς μαζικά SmS μέσα από μία εφαρμογή.

Οι υπηρεσίες για το SmS marketing μιάς επιχείρησης περιλαμβάνουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  1. Επιλογή του πεδίου αποστολέα. (Κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα SmS θα μπορείτε να αλλάζετε το πεδίο "Από", όπως εσείς θέλετε, ώστε όταν λαμβάνει το μήνυμα κάποιος πελάτης σας να αναγνωρίζει αμέσως ότι σχετίζεται με την επιχείρηση σας).

  2. Αναφορές παράδοσης. (Όπως ακριβώς και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σας δίνουμε την δυνατότητα να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αποστολής σας δίνοντας πρόσβαση στις αναφορές των μηνυμάτων σας).

  3. Διαγραφή πιθανών ανενεργών αριθμών. (Το σύστημα εντοπίζει, κατόπιν εντολής σας, αριθμούς στους οποίους έχετε στείλει μηνύματα και η παράδοση των μηνυμάτων έχει αποτύχει πάνω από 4 φορές).

  4. Προστασία από διπλοεγγραφές. (Το σύστημα 'διαβάζει' τα αρχεία σας και τα συγκρίνει με αυτά που έχετε ήδη αποθηκευμένα στον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που προσπαθήσετε να προσθέσετε έναν αριθμό ο οποίος υπάρχει ήδη, το σύστημα δεν θα τον προσθέσει.

  5. Προστασία από διπλοαποστολές. (Ακόμα και αν έχετε πολλές διαφορετικές βάσεις και αποφασίσετε να στείλετε 1 SmS σε όλους το σύστημα θα συγκρίνει τις βάσεις μεταξύ τους και δεν θα στείλει αλλά ούτε και θα σας χρεώσει για αριθμούς οι οποίοι είναι ίδιοι και υπάρχουν σε πάνω από μία βάση).

  6. Προγραμματισμένη αποστολή (Το σύστημα μας σας δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσετε πότε επιθυμείτε να αποσταλλεί κάποιο SmS και ποια ώρα, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε το SmS marketing ακόμα και όταν δεν θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο).