Πόλο: Ευρώπη & Ολυμπιακός

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Ολυμπιακό απέστειλε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά την κατάκτηση του Len Champions League από την ομάδα πόλο των ανδρών στην Γένοβα. 

 Αναλυτικά: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Champions League στο πόλο, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού σε επίπεδο συλλόγων. Οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και όλοι άνθρωποι του Ολυμπιακού, απέδειξαν ότι η ελληνική υδατοσφαίριση, είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε συλλογικό, παραμένει στην παγκόσμια ελίτ και θα συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους και στο μέλλον, με νέες διακρίσεις και επιτυχίες.

 
Παράλληλα, η κατάκτηση του Champions League στέλνει και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, για μεγαλύτερη στήριξη της ελληνικής υδατοσφαίριση, η οποία ας μην ξεχνάμε, ότι είναι το ομαδικό άθλημα με τις περισσότερες συμμετοχές για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η αποστολή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής (10/6) στην Αθήνα και έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής. 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στο πόλο, αφού κατέκτησε το Champions League για δεύτερη μάλιστα φορά στην ιστορία του.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με φιλάθλους των Πειραιωτών και συγγενείς των αθλητών να τους αποθεώνουν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πολίστες του Ολυμπιακού έγιναν δεκτοί μέσω αποθέωσης στο «Καραϊσκάκης», με τους οπαδούς των Πειραιωτών να τους αποθεώνουν. Τα συνθήματα για Μουρίκη, Πάβιτς, Φουντούλη και Δερβίση

Δεν αρκούσε η αποθέωση στο αεροδρόμιο. Αλλωστε το ραντεβού για τους Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν προγραμματισμένο για τις 16:30 στο «Καραϊσκάκης». Οπερ κι εγένετο. Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την ομάδα πόλο η οποία κατέκτησε στη Γένοβα το Champions League και τους αποθέωσαν όπως τους άξιζε.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανέβηκαν σε μία από τις Θύρες του γήπεδου με τον κόσμο να τους χειροκροτεί και να φώναζει ξεχωριστά συνθήματα για τον κάθε παίκτη με πιο ξεχωριστό αυτό για τον Μουρίκη που του ζητούσαν να μην πάει στην Προ Ρέκο και να μείνει στον Ολυμπιακό.