Το μέταλλο που θα του δώσει την πρόκριση

Μετά από τέσσερις αγώνες στο Champions League η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού δείχνει να κρατά στα χέρια της την πρόκριση στο Final 6. ισοπαλία με την Σπαντάου έμοιαζε καταδικαστική για τον Ολυμπιακό όμως μετά από δύο αγώνες οι παίκτες του Βλάχου κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στον όμιλο τους και πλέον να φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον Ολυμπιακό γνώριζαν πως η παρουσία της διοργανώτριας Έγκερ στον όμιλο τους έκανε δύσκολα τα πράγματα αφού τα τρία εισιτήρια πρόκρισης για το Final 6 έγιναν αυτομάτως δύο.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι ήταν αναγκασμένοι να παλέψουν με τις Μπαρτσελονέτα και Πριμόριε για την πρόκριση. Αυτό επιβεβαιώνεται μετά από τέσσερις αγώνες με την Έγκερ κατά πρώτο λόγο και την Σπαντάου κατά δεύτερο να παίζουν ρόλο ρυθμιστή.

Το μέταλλο του νικητή

Εκείνο που έχει φανεί σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είναι το μέταλλο νικητή που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο ματς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το γκολ του Χαράι 1.27', όμως ο Μάλιαρακ δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Έγκερ.

Ακολούθησε η "αυτοκτονία" κόντρα στην Σπαντάου με τους ερυθρόλευκους να αισθάνονται τυχεροί που δεν το έχασαν κιόλας το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχτηκε. Αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως ξύπνησε τους ερυθρόλευκους και τα αποτελέσματα ήρθαν στον επόμενο αγώνα.

Με μια επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Πριμόριε ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 7-4 έχοντας διπλό κέρδος. Πέρα από τους τρεις βαθμούς αποκόμισαν και τα τρία γκολ της διαφοράς που μπορεί να παίξουν ρόλο στην πορεία του ομίλου.

Το "χρυσό" γκολ του Ντόσκα

Με το τρίποντο και την ψυχολογία στα ύψη ο Ολυμπιακός πήγε στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Πριμόριε με την Σπαντάου οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ακόμα και στην κορυφή του ομίλου τους σε ενδεχόμενη νίκη.

Το ματς όμως δεν πήγε όπως θα το ήθελαν ο Βλάχος και οι παίκτες του. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 7-4 και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα γλίτωνε την ήττα. Κάπου εκεί όμως οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν πρόσωπο.

Με καθαρό μυαλό που τους έλειψε στο υπόλοιπο παιχνίδι μετέτρεψαν το 1/11 στον παίκτη παραπάνω σε 4/15 με τον Ντόσκα να χαρίζει το βαθμό της ισοπαλίας τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Αυτοσκοπός το 2/2 κόντρα στην Γιαντράν

Αυτός ο βαθμός θα έχει αντίκτυπο μόνο εάν ο Ολυμπιακός κάνει το αυτονόητο κόντρα στην Γιαντράν. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν δίχως καμία συζήτηση έξι βαθμούς από τα συγκεκριμένα παιχνίδια για να εκμεταλλευτούν και τους αγώνες της Μπαρτσελονέτα με την Πριμόριε.

Μάλιστα, οι παίκτες του Βλάχου φιλοξενούν στον αμέσως επόμενο αγώνα φιλοξενούν την Μπαρτσελονέτα και θα έχουν την ευκαιρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι ακόμα και να τελειώσουν την πρόκριση.

Η βαθμολογία του ομίλου

Πριμόριε 7
Μπαρτσελόνετα 7
Ολυμπιακός 6
Έγκερ 4
Σπαντάου 3
Γιαντράν 1

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.