Το τρίτο είναι το πιο γλυκό! Τρελό γλέντι στα αποδυτήρια

O Oλυμπιακός ήταν ασταμάτητος πέρασε... θριαμβευτικά (1-3) από την κατάμεστη Κυψέλη και κόντρα στον Παναθηναϊκό πήρε το 3ο συνεχόμενo πρωτάθλημα(νταμπλ) στην Α1 βόλεϊ γυναικών! Απίθανο ρεσιτάλ από Νέσοβιτς!

Πέμπτο ματς δεν χρειάζεται... Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια στο βόλεϊ γυναικών, όπου μετά τα χρόνια της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού, θέλει να χτίσει την δική του δυναστεία! Οι «ερυθρόλευκες» είναι και φέτος για 3η σερί χρονιά πρωταθλήτριες Ελλάδος, μιας και έφυγαν θριαμβεύτριες κι από την γεμάτη Κυψέλη κερδίζοντας με 1-3 τον Παναθηναϊκό!

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα και στον τελικό Κυπέλλου στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τις «πράσινες» και έτσι έκανε το νταμπλ!

Φτιάχτηκε για το νταμπλ και το πήρε...

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει μέσα στο Ρέντη με 3-0. Στην συνέχεια ανέβηκε, πήρε το Κύπελλο και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Στα πλέι οφ και πάλι θεωρήθηκε απόλυτο φαβορί, αλλά και πάλι είδε τις «πράσινες» να κάνουν το 1-1 και να τις δυσκολεύουν στο τρίτο ματς στο Ρέντη. Έστω και πιο δύσκολα από ίσως θα περίμεναν, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν φέτος. Κατέκτησαν το νταμπλ, επικρατώντας στον τέταρτο τελικό του «τριφυλλιού» στην Κυψέλη με 3-1 (15-25, 18-25, 25-22, 14-25) και με 3-1 νίκες έκαναν το τρία στα τρία τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όπως αναφέραμε είναι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε μέσα στην κατάμεστη Κυψέλη και με τον πλέον εμφατικό τρόπο, με τις παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη να μην αφήνουν τις αντιπάλους τους να πιστέψουν πως θα πήγαιναν την σειρά στα πέντε ματς, με εξαίρεση το τρίτο σετ, στο οποίο και μείωσαν σε 1-2. 

Με τόσους άσους δεν έχαναν με τίποτα...

Κλειδί για τη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου, ήταν χωρίς αμφιβολία για τον Ολυμπιακό το σερβίς. Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη κατάφεραν να έχουν 15 πόντους από την τελική γραμμή, σε αντίθεση με τις «πράσινες» που είχαν μόλις 1. Αυτή η διαφορά εκτός από τους πόντους, βοήθησε τις φιλοξενούμενες και στην ψυχολογία, με ο 3-1 να δίνει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια της Κυψέλης.

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν...

Στον αντίποδα οι «πράσινες» ξεκίνησαν την χρονιά ως το απόλυτο αουτσάιντερ, στο πρώτο ματς με τον μεγάλο τους αντίπαλο κέρδισαν στο Ρέντη, τερμάτισαν στην κορυφή στον πρώτο γύρο, κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά μετά και την υπερπροσπάθεια στο Ρέντη, δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-2 και να στείλουν την σειρά των τελικών στο πέμπτο ματς.

Αποθέωση από τον κόσμο

Σίγουρα όμως το πάλεψαν και με το παραπάνω και γι’ αυτό στο τέλος αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδας που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό της Κυψέλης. Πάνω από 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα με μελανό σημείο το πανό για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και το οποίο προκάλεσε πολλές διακοπές, προκειμένου να κατέβει. Μετά τον τελευταίο πόντο των «ερυθρολεύκων», παίκτριες, προπονητικό τιμ και κόσμος, έγιναν ένα κουβάρι, δίνοντας υπόσχεση πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα, μετά και την επιστροφή της ομάδας στους τελικούς από το 2011. 

Μίλησε η Νέσοβιτς...

Πριν ασχοληθούμε με τα του ματς, αξίζει ειδική αναφορά στην Ιβάνα Νέσοβιτς. Η Σέρβα διαγώνιος ήρθε στην χώρα μας και αμέσως τράβηξε επάνω της όλα τα βλέμματα για την ομορφιά της. Λίγοι στάθηκαν και στο τεράστιο ταλέντο που έχει. Η Νέσοβιτς αμέσως έδειξε τι μπορεί να κάνει, ειδικά στο Αγρίνιο και στο Κύπελλο, όμως το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε πτώση. Σήμερα και σε ένα τόσο σοβαρό ματς, η Σέρβα έδειξε πως εκτός από ομορφιά έχει και μεγάλες ικανότητες, οδηγώντας την ομάδα της στην μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του νταμπλ.

Δεν το περίμενε τόσο χαλαρά...

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός με τη νίκη με 3-0 στη Κυψέλη και την ήττα με 3-2 στο Ρέντη, είχε δείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του, από την στιγμή μάλιστα που αγωνιζόταν σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Λογάριαζαν όμως χωρίς τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν με απίστευτη ψυχή και από το πρώτο πόντο δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στις παίκτριες του Γιώργου Ρούση να τις αμφισβητήσουν. Με την Νέσοβιτς να είναι ασταμάτητη και την Μπραμπόροβα να... πυροβολεί από το σερβίς, έφτασαν άνετα στην κατάκτηση των δύο πρώτων σετ, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Και έτσι φτάσαμε στο τρίτο σετ, το μοναδικό στο οποίο οι γηπεδούχες κατάφεραν να δείξουν καλά στοιχεία και όχι μόνο να κοντράρουν τον Ολυμπιακό αλλά να τον κερδίσουν. Αρχικά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 6-6, με τις «ερυθρόλευκες» να κάνουν ένα σερί 3-0 και να προηγούνται με 6-9. Στο σημείο εκείνο υπήρξε η αντίδραση των γηπεδούχων που όχι απλά ισοφάρισαν, αλλά πέρασαν και μπροστά με 16-13. Εκεί είχαμε πάλι το γνωστό υβριστικό πανό, με την διακοπή να βοηθάει τον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 19-19. Και ενώ όλα έδειχναν πως θαα είχαμε ντέρμπι ως το τέλος, στο 22-22, δύο πόντοι της Γκούζου (επίθεση και μπλοκ) και ένας της Μερτέκη, έκαναν το 25-22, βάζοντας... φωτιά στην Κυψέλη.

Το τελείωσε με τους άσους

Με δεδομένη την μείωση του σκορ, στο τέταρτο θα περιμέναμε ένα μεγάλο ντέρμπι, όμως η Μπραμπόροβα είχε άλλη άποψη. Πήγε στο σερβίς και με τρεις άσους, συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει το 1-5. Αυτή την διαφορά οι «ερυθρόλευκες» όχι απλά την κράτησαν, αλλά την μεγάλωσαν για να φτάσουν στο επιβλητικό 14-25 και την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η απονομή στις πρωταθλήτριες θα γίνει την Κυριακή 3 Μαΐου στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Όπως αναφέραμε η Νέσοβιτς ήταν εξαιρετική φτάνοντας τους 22 πόντους με πάνω από 50% ποσοστό ευστοχίας, με την Μπραμπόροβα να την ακολουθεί με 17 και το εντυπωσιακό 8 άσους και την Βέσοβιτς να έχει 13. Για τις ηττημένες μόνο η Μερτέκη με 12 πόντους είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα σετ: 15-25, 18-25, 25-22, 14-25

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 8 (5/11 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 12 (12/28 επ., 23% υπ. – 15% άριστες), Βίλκου 8 (6/19 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τσίμα 9 (8/29 επ, 1 μπλοκ, 33% υπ. - 14% άριστες), Πατσέκο 3 (3/10 επ.), Ρόγκα –λ (55% υπ. – 39% άριστες) / Χρήστου, Παπαδοπούλου, Τσατσούρι, Καββαδία

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 9 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 2 (0/1 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 13 (11/29 επ., 2 άσοι, 58% υπ. – 42% άριστες), Μπραμπόροβα 17 (9/17 επ., 8 άσοι, 65% υπ. - 29% άριστες), Χριστοδούλου, Νέσοβιτς 22 (18/35 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (53% υπ. - 33% άριστες) / Λαμπρούση 5 (4/8 επ., 1 άσο), Τέζα, Κοκκινάκη,

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.