Οι γυναίκες του Ολυμπιακού 3-0 τον ΠΑΟ

Με το πιο εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τίτλου. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-0 του Παναθηναϊκού στο Ρέντη έκαναν το 1-0 και έδειξαν πως δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα.

Την Παρασκευή στην Κυψέλη (18:00) το δεύτερο ματς. 

Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του πρώτου γύρου έδειξε πως θα μπορούσε να κοντράρει τον αντίπαλό του, ωστόσο με τις διορθωτικές κινήσεις του χειμώνα και συγκεκριμένα με την απόκτηση της μεγάλης Νέσοβιτς, σε συνδυασμό και με το δέσιμο που υπήρξε, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη φαντάζει ανίκητη.

Ήδη έχει κατακτήσει το Κύπελλο και στον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Ρέντη, επιβεβαίωσε αυτή την ανωτερότητα. Οι «ερυθρόλευκες» κάνοντας επίδειξη δύναμης μπροστά σε περισσότερους από 1.000 φιλάθλους τους, επικράτησαν των «πράσινων» με 3-0 (25-17, 25-19, 25-21) και έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το 1-0 στις νίκες, θέλοντας ακόμα δύο για το νταμπλ.

Από την πλευρά τους τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση, έκαναν πολλά λάθη και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλό τους. Πλέον έχουν την ευκαιρία την Παρασκευή στην Κυψέλη και μπροστά στον κόσμο τους να φέρουν την σειρά στα ίσια, κάτι ωστόσο αρκετά δύσκολο, όπως φάνηκε τόσο σήμερα, όσο και στον τελικό Κυπέλλου στο Αγρίνιο.

Άνετα τα δύο πρώτα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και τα δύο πρώτα σετ. Και τα δύο ανήκαν εξολοκλήρου στον Ολυμπιακό με τις παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη να είναι καλύτερες σε όλους τους τομείς (μπλοκ, σερβίς, επίθεση) και να φτάνουν με άνεση στο 2-0, έχοντας την Μπραμπόροβα σε εξαιρετική κατάσταση. Η αριστερόχειρας ακραία των «ερυθρόλευκων» ήταν ασταμάτητη, παίζοντας και για την κακή σήμερα Νέσοβιτς, μιας και το μπλοκ του Παναθηναϊκού είχε προσαρμοστεί πάνω στην Σέρβα διαγώνιο. Από την άλλη οι «πράσινες» με πολλά λάθη και κακές επιλογές της Πατσέκο δεν έβαλαν σε καμία περίπτωση δύσκολα στις αντιπάλους τους.

Με Μερτέκη διαγώνια υπήρξε ντέρμπι

Στο τρίτο σετ υπήρξε ντέρμπι. Ο Γιώργος Ρούσσης αντικατέστησε την Βίλκου βάζοντας την Μερτέκη διαγώνια και την Χρήστου μαζί με την Τσίμα στα άκρα και οι «πράσινες» πίεσαν τον αντίπαλό τους. Μάλιστα προηγήθηκαν με 12-13 και 14-15, αλλά στο σημείο εκείνο υπήρξε αντίδραση από τις γηπεδούχες. Οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν μπροστά, πήραν μια διαφορά τριών πόντων και στο τέλος με επίθεση της Μπραμπόροβα έκαναν το 25-21 κατακτώντας σχετικά άνετα τη νίκη.

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η εξαιρετική Μπραμπόροβα με 17 πόντους (13/26 επ., 3άσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. Με 46% άριστες), ενώ την ίδια ώρα οι τρεις βασικές περιφερειακές του ΠΑΟ (Μερτέκη, Τσίμα, Βίλκου) είχαν συνολικά 15 πόντους με 11/64 επιθέσεις). Η Γιώτα με 14 και η Βέσοβιτς ακολούθησαν για τις νικήτριες, ενώ η Νέσοβιτς έμεινε στους 8 με 8/25 επιθέσεις. Για τις ηττημένες καμία δεν έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων, με την Μεταξά που αντικατέστησε την τραυματία Καββαδία να έχει 6 με 5/6 επιθέσεις.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-21

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 14 (6/12 επ., 4 άσοι, 4 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 9 (6/11 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (8/21 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 58% υπ. – 46% άριστες), Μπραμπόροβα 17 (13/26 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. - 46% άριστες), Χριστοδούλου 5 (4/6 επ., 1 άσο), Νέσοβιτς 8 (8/25 επ.), Κονόμι –λ (38% υπ. - 23% άριστες) / Τέζα, Κοκκινάκη

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 6 (5/6 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 4 (4/26 επ., 33% υπ. – 25% άριστες), Βίλκου 4 (3/15 επ., 1 μπλοκ), Τσίμα 7 (4/23 επ, 1 άσο, 2 μπλοκ, 69% υπ. - 56% άριστες), Πατσέκο 2 (2/2 επ.), Ρόγκα –λ (52% υπ. – 35% άριστες) / Χρήστου 6 (6/15 επ., 38% υπ.-38% άριστες), Παπαδοπούλου.

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Νικολάκης: «Σε μια σειρά αγώνων το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό αλλά είναι μόνο ένα παιχνίδι. Έχουμε πει με την ομάδα να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά αλλά ο Ολυμπιακός να παίρνει την νίκη. Τώρα έχουμε 48 ώρες για να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά για το επόμενο παιχνίδι. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε ένα γήπεδο καμίνι. Εμείς έχουμε στόχο να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού γιατί η παρουσία του ήταν φοβερή και μας βοήθησε να φτάσουμε στην νίκη. Κρατάμε το αποτέλεσμα από αυτό το ματς αλλά μέχρι εδώ ελπίζω με ηρεμία και ψυχραιμία να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Γιώργος Ρούσης: «Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντοι κάθε σετ γιατί είναι μια ποιοτική ομάδα. Πρέπει να παίξουμε στο 100%. Στο σημερινό παιχνίδι μας στοίχισε ότι μπήκαμε νωθρά στα δύο πρώτα σετ και μετά βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στο Ρέντη ισόπαλοι».

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 24/4 και ώρα 20.00 στο κλειστό της Κυψέλης ενώ ο τρίτος αγώνας της σειράς θα γίνει την Δευτέρα 29/4 και ώρα 19.00 στο κλειστό του Ρέντη.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.