Στα...σύννεφα οι μικρές...

Όπως ήταν λογικό μετά τη νίκη επί της Ρωσίας και την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης οι μικρές των Φλώρου-Καλμαζίδη, πετούσαν στα σύννεφα. Η Εθνική Κορασίδων προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της σε τρεις παρουσίες της στο θεσμό, στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και οι 12 ήταν υπέροχες.

Η νεανική παρέα των Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Βασιλαντωνάκη Ψωμά, Γκουντιμένκο, Χαμπηλομάτη, Κοκκινάκη, Φακοπουλίδου, Σουπιώνη, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου και Καλατάντζε αποδείχθηκε συνεπής στο σημερινό της ραντεβού με την ιστορία στο Μπαρ. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-8 η Εθνική Κορασίδων του ομοσπονδιακού τεχνικού διδύμου, Φλώρου-Καλμαζίδη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση «πάτησε» τη Ρωσία με 3-0 (25-21, 25-21, 25-21) και εξασφαλίζοντας πλέον την θέση της στην 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, «έγραψε μία ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

Παράλληλα τα «μεθυσμένα» από την επιτυχία, κορίτσια μας, που θα παίξουν την Κυριακή 7 Απρίλίου στις 14.00 με μία από τις Σλοβενία–Γερμανία για τις θέσεις 5-6 της διοργάνωσης, εξασφάλισαν με θριαμβευτικό τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης (Νακόν Ρατκασίμα, 26 Ιουλίου-4 Αυγούστου), ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους τον προσεχή Ιούλιο και για το European Youth Olympic Festival της Ολλανδίας (Ουτρέχτη, 14-19 Ιουλίου).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.