Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδας , επικρατώντας 3-0 σετ του «μαχητικού» Φοίνικα Σύρου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξ’ αρχής το φαβορί της αναμέτρησης και παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν, με τους νησιώτες να βρίσκονται μπροστά στις αρχές όλων των σετ, κατάφεραν να πάρουν το τρόπαιο, με τον Γιορντάνοφ να είναι –ακόμη μια φορά- το άλφα και το ωμέγα των Πειραιωτών.

Το 13ο τρόπαιο στον θεσμό είναι πλέον γεγονός για τους Πειραιώτες, τους κοίταξαν στα μάτια οι "πειρατές", όμως δεν κατάφεραν στην πρώτη τους συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου να φύγουν με το τρόπαιο.

Ο Φοίνικας Σύρου φρόντισε να δείξει τα δόντια του! Γι’ αυτό και οι Συριανοί προηγήθηκαν με 7-5, ενώ επωφελούμενοι το πολύ καλό μπλοκ τους και τα λάθη του Ολυμπιακού, η διαφορά ανέβηκε κι άλλο με 11-7 και 18-13, με τους «ερυθρόλευκους» να μοιάζουν υπνωτισμένοι στην επίθεση. Και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω-κάτω. Οι νησιώτες αν και έφτασαν σε τρία σερί σετ μπολ (24-21), δεν κατάφεραν να πάρουν το σετ, με τους Πειραιώτες να μην χάνουν μπάλα, να κάνουν σερί 4-0 και στην συνέχεια να κάνουν… από το πουθενά το υπέρ τους 1-0 με 28-26!

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε και πάλι με τον Φοίνικα Σύρου σε θέση οδηγού, προηγούμενος 10-8. Ο Γιορντάνοφ πήρε το… όπλο του και με δικούς του σερί πόντους, έκανε το 12-11 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι Συριανοί απάντησαν άμεσα και πήραν προβάδισμα με 15-13, ωστόσο ο Βούλγαρος άσος των ερυθρολεύκων το είχε πάρε προσωπικά το θέμα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 18-16. Οι παίκτες του Καζάζη είχαν βάλει τα θεμέλια για την κατάκτηση του σετ, η οποία είχε την... υπογραφή του Γιορντάνοφ για το μεγάλο προβάδισμα με 25-21!

Όπως και στα δύο προηγούμενα, έτσι και στο τρίτο ο Φοίνικας Σύρου ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα. Κάτι τα λάθη του Ολυμπιακού, κάτι η αποτελεσματικότητα του Ντορνέλα στην επίθεση, έδωσε το δικαίωμα στους "πειρατές" να προηγηθούν με 13-10 και 16-12, στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στο κόλπο του τελικού.

Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι είχαν διαφορετική γνώμη και με σερί 4-0, ισοφάρισαν σε 18-18, βάζοντας "φωτιά" στο τέταρτο σετ. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε με τους Πειραιώτες να παίρνουν προβάδισμα με δύο πόντους (21-19) και ουσιαστικά να τελειώνουν τον τελικό με 3-0 σετ και το υπέρ τους 25-22!

Τα σετ: 28-26, 25-21, 25-22

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.