US Open: Βοζνιάκι... σαν άλλοτε...

H Κάρολιν Βοζνιάκι κατάφερε να σταματήσει τη Μαρία Σαράποβα και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open!

Η 27χρονη Ρωσίδα έστειλε την αντίπαλό της από τη μια πλευρά του κορτ στην άλλη, αλλά η Κάρο έμεινε όρθια στο ράλι και ανάγκασε τη Σαράποβα να κάνει το λάθος!

ADVERTISEMENT

Η 24χρονη από τη Δανία θυμίζει εποχές Νο.1, μετρώντας 22 νίκες στα τελευταία 27 παιχνίδια της. Οι εμφανίσεις της σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι ήταν εξαιρετικές, όμως είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην κολλητή της, τη Σερένα Γουίλιαμς, και στα δύο τουρνουά.

"Είπα στη Σερένα ότι την έχω βαρεθεί", δήλωσε χαριτολογώντας μετά τη λήξη του χθεσινού ματς. "Δύο φορές με κέρδισε στα τρία σετ και της είπα 'δεν μπορείς να φύγεις από μπροστά μου;'. Ελπίζω να έχω μερικά καλά ματς ακόμα εδώ". Στη Νέα Υόρκη, πάντως, Βοζνιάκι και Σερένα μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό!

Η Μπελίντα Μπέντσιτς κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και τον Ρότζερ Φέντερερ στην έβδομη μέρα του US Open!

Πριν έναν χρόνο η 17χρονη τενίστρια ετοιμαζόταν να λάβει μέρος στο junior US Open και ήθελε να γίνει η πρώτη μετά το 1990 που καταφέρνει να πάρει σε μια χρονιά τρία Grand Slam. Δεν τα κατάφερε, αλλά ποιον νοιάζει πλέον; Φέτος βρέθηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό της γυναικείας διοργάνωσης και ήδη έγραψε ιστορία! Αφού πρώτα κέρδισε την Αντζελίκ Κέρμπερ, με τη νίκη της επί της Γέλενα Γιάνκοβιτς έγινε η νεαρότερη τενίστρια μετά τη 16χρονη Μαρτίνα Χίνγκις το 1997 που φτάνει στα προημιτελικά του US Open.

ADVERTISEMENT

Η Μαρτίνα ήταν στο box της Μπέντσιτς τα ξημερώματα και την παρακολουθούσε με περηφάνια. Η μητέρα της πρώην Νο.1 τενίστριας στον κόσμο Μέλανι Μόλιτορ προπονεί την Μπελίντα μαζί με τον πατέρα της μικρής και από εκεί προέρχονται οι πολλές ομοιότητες στο στυλ παιχνιδιού.

Η Ελβετίδα (έχει και σλοβακική υπηκοότητα) αγωνίζεται με απίστευτη ωριμότητα και έχει καλές πιθανότητες να φτάσει ακόμα παραπέρα στη Νέα Υόρκη, αφού αντίπαλός της στην οκτάδα είναι η Κινέζα Σουάι Πενγκ. Ήδη έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.33 της παγκόσμιας κατάταξης (+25), ένα πραγματικό άλμα αν φανταστεί κανείς ότι ξεκίνησε τη σεζόν από το Νο.212!

Η νεαρή τενίστρια έχει ήδη... γεμίσει με σπόνσορες και όλοι μιλούν για το νέο αστέρι του γυναικείου τένις. Μακάρι να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες και να "μιμηθεί" τα είδωλά της. Τους Ρότζερ Φέντερερ και Σταν Βαβρίνκα, φυσικά!