Ολυμπιακός - FC Αστάνα 4-1

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε στο 34' με σκορ 3-0 της Αστάνα, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για το δεύτερο τρίποντο στους ομίλους του Europa League. "Σβηστοί" στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες για το τελικό 4-1.

Ο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σύνηθες 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ διατήρησε τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ντε λα Μπέγια να έχει τεθεί εκτός μάχης.

Στην ενδεκάδα βρέθηκε ξανά ο Φορτούνης (ενοχλήσεις τον κράτησαν εκτός αποστολής κόντρα στον Πανιώνιο), ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Καρντόσο (πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς) αντί του καταπονημένου Ιντέγε.

Η μεγαλύτερη αλήθεια του 4-1 με την Αστάνα είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε την ευχέρεια να σκεφτεί τον ΠΑΟΚ πιο νωρίς απ’ ότι υπολόγιζαν οι παίκτες του.

O αγώνας αυτός, δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί αναμένονται πολλά …σπουδαία αν θέλετε τη γνώμη μου. Γιατί ο «δικέφαλος» θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, παίζει παιχνίδι αντεπιθέσεων και θα τον βολέψει το Καραϊσκάκη και φυσικά θα εμφανιστεί υποψιασμένος μετά την τριάρα που «έφαγε» η ΑΕΚ.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην ασχοληθούμε και να μην κουβεντιάσουμε και λίγο βρε αδερφέ για το 90λεπτο του Γιουρόπα. Ένας Ολυμπιακός με αλλαγές στην ενδεκάδα του, σε μια Πέμπτη με μπόλικο… κόκκινο! Πριν το ποδόσφαιρο υπήρχε η μονομαχία και ο θρίαμβος της ομάδας μπάσκετ με την Έφες, αλλά το φινάλε της βραδιάς ήταν το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και η τεσσάρα στην Αστάνα.

Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ

Ο Μπέντο ήξερε ότι θα πρέπει να διαχειριστεί το υλικό του. Ξανά και ξανά. Ο Πορτογάλος που επέδειξε γνώση μετά από Καυτανζόγλειο και Λάρισα. Δυο παιχνίδια(νίκη- ήττα) στα οποία η ενδεκάδα ήταν μπερδεμένη και γενικά «ανακόλουθη» ως προς τις ανάγκες του Ολυμπιακού. Όμως, ακολούθησε μια τριάδα γεγονότων που ανέβασε τον προπονητή:

Πρώτον, ίσιωσε από μόνος του τις επιλογές του. Δεύτερον, κέρδισε την ΑΕΚ και μάλιστα 3- 0 αναγκάζοντάς τη να αλλάξει προπονητή(έπληξε δηλαδή και τον αντίπαλο). Τρίτον, παρέταξε στη Νέα Σμύρνη ένα σύνολο που ακόμη κι αν δε «μάγεψε» έβγαλε πείσμα και τσαμπουκά, δυναμική και ενέργεια. Όπως τα άσχημα , έτσι και τα καλά τα «χρεώνονται» όλοι. Παίκτες και προπονητής.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠ'ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ήρθε λοιπόν και το ματσάκι με την Αστάνα την οποία ο Ολυμπιακός ορθώς και έξυπνα την τελείωσε από το ημίχρονο. Καμία τύχη η ομάδα του Καζακστάν. Η ανάπτυξή της κακή. Μαζεμένες γραμμές, μεγάλο ρίσκο στα μετόπισθεν και απειλή μόνο από τον Τοουμάσι στα δεξιά. Αυτός ο ψηλός ο Καμπανάνγκα πάλευε να κρατήσει καμιά μπάλα και ως εκεί. Μόλις ολοκλήρωσα την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. Κακό αυτό βέβαια για τον Ολυμπιακό που δεν αισθάνθηκε μεγάλη πίεση, αλλά και τι να κάνει; Χώρια που δε γίνεται φυσικά να «χρεώνεις» μια επιτυχία στην ανικανότητα του Ολυμπιακού.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ... ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΩΣΤΑ

Πρώτα απ’ όλα, οι πρωταθλητές ήταν ηρεμότατοι και αυτό για εμένα ήταν το κυριότερο προσόν τους σε αυτό το ματς. Κατάφεραν να δουλέψουν καλύτερα από ποτέ στα πλάγια(σ’ αυτό μέτρησε και η αντίπαλη αδυναμία) και να συνεργαστούν. Ο Φορτούνης κάθε φορά ανεβάζει στροφές όλο και περισσότερο. Έχει ξεκινήσει να… πλησιάζει τον περσινό Κώστα.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Η μεγαλύτερη αλήθεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης, είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε την ευχέρεια να σκεφτεί τον ΠΑΟΚ πιο νωρίς απ’ ότι υπολόγιζαν οι παίκτες του. Το κακό είναι, πως άλλο να «κατεβάσεις στροφές», άλλο να σε πάρει ο ύπνος πάνω στο χορτάρι. Ο Λεάλι έκανε λάθος ανεπίτρεπτο για Ιταλό τερματοφύλακα. Βέβαια, σφάλματα κάνουν όλοι, με τη διαφορά ότι η λάθος πάσα του τερματοφύλακα δεν έχει επιστροφή.

Μπράβο στον Λεάλι που είναι πιστός στη φιλοσοφία της πατρίδας του, γιατί οι Ιταλοί δεν «σκοτώνουν» ποτέ τη μπάλα και είναι ενεργοί στο παιχνίδι, όμως σε αυτή τη φάση, τροφοδότησε αντίπαλο και θα του γίνει καλό μάθημα για το μέλλον. Βέβαια το «δεν πειράζει» λέγεται πιο εύκολα σε ένα ματς του 4- 1, αρκεί τα λάθη αυτά να μη γίνονται σε παιχνίδια που θα σε «κρεμάσουν».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ

Όπως και να ‘χει του πήρε κανά πεντάλεπτο του Ολυμπιακού να συνέλθει , αλλά όταν το έκανε επιτέθηκε και πάλι με λογική, ήρθε και το τέταρτο γκολ με τον Μπέντο να ξεκινάει και τις αλλαγές. Χρόνος στον Μανθάτη, Καμπιάσο αντί Μιλιβόγεβιτς (άργησε ο Μπέντο στην αλλαγή, δεν υπήρχε λόγος να «σκάσει» ο Σέρβος και να χτυπήσει για να βγει) και Μπουχαλάκης αντί Φορτούνη! Το πρόγραμμα είναι βαρύ, τα «πακέτα» περίεργα (Αστάνα- ΠΑΟΚ και ακόμη χειρότερα Αστάνα έξω και ΠΑΟ), οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να έχουν τον χρόνο σύμμαχο και όχι εχθρό. Θέλει και τύχη, όμως έχουν δείξει πλέον στο λιμάνι ότι μπορούν να το διαχειριστούν όλο αυτό.

Η ουσία είναι μια και μοναδική, ο στόχος επετεύχθη για τους Πειραιώτες. Πήραν ένα εύκολο τρίποντο με όσο γινόταν μικρότερη φθορά και η σκέψη τους μπόρεσε να ταξιδέψει με μεγαλύτερη άνεση στο κυριακάτικο σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε άλλη μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με αποκλειστικό στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα!

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Tobias Stieler (GER)

Επόπτες: Mike Pickel (GER), Jan Seidel (GER)

Βοηθοί περιοχών: Patrick Ittrich (GER), Sascha Stegemann (GER)

Τέταρτος διαιτητής: Marco Achmüller (GER)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74' Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Καρντόσο.

Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59' Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.

Γκολ: 25' Φιγκέιρας, 33' Ελιουνούσι, 34' & 65 Σεμπά / 54' Καμπανάγκα

Κάρτες: 27' Μποτία, 71' Μιλιβόγεβιτς / 44' & 58' (2η κίτρινη - κόκκινη) Κάνιας, 48' Ταγκιμπέργκεν, 60' Καμπανάγκα, 77' Σίτοβ, 84' Τουμάσι

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.