5-0: Ετσι δεν φοβάται κανέναν

Ο Ολυμπιακός εξαφάνισε το τόπι στο Καραϊσκάκη και η πεντάρα ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Aπό πού να αρχίσεις και από πού να τελειώσεις, αναφορικά με την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Από τα πέντε γκολ; Από την πειστική εμφάνιση; Από τις εξαιρετικές συνεργασίες; Από τον μαέστρο Ντουρμάζ; Από τον εκτελεστή Ιντέγιε; Από τον «μάγο» Φορτούνη; Από τον Μάρκο Σίλβα;

Πάμε να κάνουμε την αρχή. Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες ήταν να εξασφαλίσουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και να… αφαιρέσουν ένα δύσκολο ματς (τον επαναληπτικό στην Τρίπολη) από το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί.

Λοιπόν, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά με την εικόνα τους, ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους τους. Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι. Ένας Ολυμπιακός που έβαλε στα σχοινιά τους Αρκάδες και δεν τους άφησε να πάρουν αέρα. Κι μιλάμε για μία από τις καλές ομάδες που διαθέτει η χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου.

Αν ο Θρύλος παίζει έτσι, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Για την ακρίβεια, αν παίζει έτσι, μάλλον οι αντίπαλοι του θα τρέμουν που θα θέλουν να χάσουν με ένα 3-0, για να πάνε ήσυχοι στα σπίτια τους! Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα στο ματς του Κυπέλλου, ήταν απλά απολαυστικός και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους παίκτες και τον προπονητή.

Τι έκαναν οι Πειραιώτες και έφτασαν σε αυτό το εκκωφαντικό 5-0; Πολύ απλά τα πάντα. Και είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και εντόπιζαν τα κενά του αντιπάλου και χτυπούσαν σαν κόμπρα! Στην αρχή δράση ανέλαβε ο Ιντέγε. Με κινήσεις μεγάλου σέντερ φορ πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας. Χωρίς να το κουράσει, χωρίς να ταλαιπωρήσει την μπάλα. Μπαμ – μπαμ εκτελούσε ο Νιγηριανός που με μια επαφή έστελνε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Για να είμαστε δίκαιοι, ανάμεσα στα δύο γκολ του Ιντέγε, αισθητή την παρουσία του έκανε και ο Καπίνο με τις δύο πολύ καλές αποκρούσεις που είχε, δείχνοντας ότι ναι μεν ζει στη σκιά του τεράστιο Ρομπέρτο, αλλά είναι ετοιμοπόλεμος και όποτε χρειαστεί θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο την εστία της ομάδας.  

Ακολούθως, ο MVP της φετινής σεζόν, ο Κώστας Φορτούνης, προσέθεσε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο συγκεκριμένος παικταράς, έκανε το 3-0 και στο… καπάκι το 4-0, γκολ με το οποίο σηκώθηκε το Καραϊσκάκη στο πόδι. Σέντρα Ντουρμάζ και απευθείας βολέ του Έλληνα παικταρά, με την μπάλα να αναπαύεται στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου.

Ντουρμάζ είπαμε; Πρώτα απ’ όλα θα τονίσουμε μία ακόμα φορά, ότι βλέπουμε φέτος άλλον παίκτη. Άλλο ο περσινός… Τζίμης και άλλο ο φετινός Ντουρμάζ. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά, ήταν μέσα και στα πέντε γκολ που σημείωσαν οι πρωταθλητές! Και είναι αυτονόητο, ότι κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Θα ανοίξουμε εδώ μια μικρή παρένθεση. Η αντίδραση του Ντουρμάζ στον αποκλεισμό του από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αυτή που πρέπει να έχουν οι παίκτες που νιώθουν απογοητευμένοι από τον προπονητή τους. Του αποδεικνύουν ότι έκανε λάθος.

Επιστρέφουμε στο ματς και ο Πάρντο, με εντυπωσιακό σουτ ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στη τούρτα και δικαιωματικά για μια ακόμη φορά ο Μάρκο Σίλβα, άκουσε ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει φτιάξει μια μηχανή που κερδίζει, μια μηχανή που στην καλή της μέρα, μπορεί να συνθλίψει τον αντίπαλο.

Δεν είναι τυχαία αήττητος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Κι μπορεί η ομάδα να έκανε την κοιλιά της, αλλά φαίνεται ότι τώρα που ξεκινά το βαρύ πρόγραμμα, με δύσκολα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και με τις αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ, ο Θρύλος βρίσκει το καλό του πρόσωπο. Αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του, αυτό που πρέπει να παρουσιάσει και στην Ευρώπη. Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός και πρέπει και μπορεί να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ…

Μπράβο σε παίκτες και κόσμο..
Tο σκηνικό αυτή τη φορά ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός δεν "πέταξε" σχεδόν ένα ημίχρονο για να βρει ρυθμό, αλλά είχε "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο 45λεπτο. Γεγονός που μνημόνευσε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκανε ειδική αναφορά στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Θρύλου, αλλά και στον Καπίνο που είχε καταλυτική συνδρομή στη νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε...

Για τον MVP Ντουρμάζ: "Ήταν η πρώτη φορά που μίλησα για αυτό το θέμα και το έκανα γιατί πίστευα ότι έπρεπε να το κάνω εκείνη τη στιγμή. Εσείς ψηφίζετε. Το σημαντικό είναι όλη η ομάδα να στέκεται καλά και εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. MVP για εμένα ήταν όλη η ομάδα. Φυσικά ο Τζίμι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που στάθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές".


Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.