Ολυμπιακός: Η επέλαση συνεχίζεται!

Ο Ολυμπιακός «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Πανιωνίου με τον Τσόρι και παρότι ισοφαρίστηκε από τον Ρισβάνη, ανέβασε στροφές με Πάρντο και Ιντέγε για το τελικό 3-1 και την 16η σερί νίκη!

Αυτή η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ. Το έκανε αρχικά με μια ιστορική επίδοση η οποία κρατούσε 49 ολόκληρα χρόνια. Το «11 στα 11» στην αρχή της σεζόν του Μπούκοβι. Το διέλυσε ο φετινός Ολυμπιακός. Εχει «16 στα 16» και συνεχίζει. Από το βράδυ της Κυριακής όμως έπιασε μία ακόμα απίθανη επίδοση.

Ξανά του Ολυμπιακού και της ομάδας του Τροντ Σόλιντ. Την περίοδο 2005/06. Οταν και ο Ολυμπιακός έφτασε να έχει 16 σερί νίκες στο πρώταθλημα. Και κόντρα στον Λεβαδειακό έχει την ευκαιρία να το σπάσει και αυτό. Η χρονιά μπήκε καλά για τον Ολυμπιακό. Συνέχισε το σερί του με μια πειστική εμφάνιση (και στα δύο ημίχρονα) και σε μία δύσκολη έδρα. Που μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα τέρματα της Νέας Σμύρνης είχαν παραβιαστεί μόλις 4 φορές. Ο Ολυμπιακός το έκανε 3 φορές και σε ένα ημίχρονο και πήρε μία ακόμα νίκη!

Χωρίς τον Ολιβιέ Μπουμάλ για πρώτη φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε κάτι στο σχήμα της ομάδας του. Διατήρησε το 4-2-3-1 κάνοντας τον Μασούρα δεξί εξτρέμ (από αριστερό) και έδωσε φανέλα βασικού στον Βιγιάλμπα για να παίξει στ' αριστέρα. Δίχως άλλη αλλαγή με τους Κόρμπο και Σιώπη να είναι τα δύο αμυντικά χαφ και τον Μπακασέτα να παίζει πίσω από τον Ανσαριφάντ.

Την ίδια ώρα ο Σίλβα διατήρησε το σχήμα των τελευταίων αγώνων. Δηλαδή και με Φορτούνη και με Τσόρι στην 11αδα γεμίζοντας περισσότερο τον άξονα και τον Ντουρμάζ να παίζει και από τις δύο πλευρές (ξεκίνησε αριστερά στο πρώτο μέρος, συνέχισε στα δεξιά μετά). Ο Σίλβα βλέποντας την ομάδα του να ισοφαρίζεται πήγε σε πιο ορθολογικό και πιο επιθετικό σχήμα. Τράβηξε έξω ένα αμυντικό χαφ (Κασάμι) πέρασε τον Πάρντο για ν' απλώσει και από τις δύο πτέρυγες το παιχνίδι και πήγε τον Τσόρι λίγα μέτρα πιο πίσω.
Ο στόχος του Πανιωνίου ήταν φανερός. Να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του και να προσπαθήσει να βρει χώρους στην κόντρα. Είτε με τον Βιγιάλμπα, είτε με τον Μασούρα. Και στο πρώτο ημίχρονο το κατάφερε αρκετά καλά. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως ήταν λογικό είχαν την κατοχή (62%) αλλά δεν μπόρεσαν ν' απειλήσουν μέσα από την περιοχή. Παρά τις 11 τελικές που είχαν στο πρώτο μέρος οι περισσότερες ήταν με σουτ έξω από το «κουτί».
Δύο φορές μπόρεσε και μπήκε στην περιοχή και ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού. Το (πολύ κακό) πλασέ του Ιντέγε στο 14' στην μικρή περιοχή (δεν πήγε καν στην εστία) και το δοκάρι του Κασάμι στο 40' μετά το κόρνερ του Φορτούνη.

ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
Το πλάνο του Ουζουνίδη άντεξε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο κατέρρευσε. Ο Ολυμπιακός πάτησε περιοχή και έκανε την ζωή του πιο εύκολη. Αφού άνοιξε το σκορ με τον Τσόρι (ο Φορτούνης συνδυάστηκε με τον Ιντέγε γρήγορα μέσα στο «κουτί») απάντησε κι άμεσα στο γκολ του Πανιωνίου.
Οι «κυανέρυθροι» είχαν τα κότσια να βγουν μπροστά μετά το 0-1 και δικαιώθηκαν και μάλιστα μετά από στημένη φάση. Στο 56' βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο 63' ισοφάρισε με τον Ρισβάνη μετά από φάουλ του Μπακασέτα. Ομως στα στημένα είναι ακόμα πιο δυνατός ο Ολυμπιακός. Και μετά από κόρνερ έκανε το 1-2 με τον Πάρντο ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή.
Ο Ολυμπιακός γέμισε την περιοχή του Πανιωνίου ο Κολομβιανός εκμεταλλεύτηκε την... ταραχή των «κυανέρυθρων» μετά το δοκάρι του Φορτούνη και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο 74'. Και ουσιαστικά εκεί τελείωσε και το ματς στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός βρήκε και χώρους έκανε και το 1-3 με τον Ιντέγε μετά από ωραία αντεπίθεση και συνέχισε να γράφει ιστορία η ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Κώστας Φορτούνης μετά από τρομερή ατομική ενέργεια έδωσε ασίστ στον Τσόρι για το 0-1 ενώ το 1-2 προέρχεται από δικό του σουτ που βρίσκει στο δοκάρι και την σπρώχνει στα δίχτυα ο Πάρντο.
Ο Οικονόμου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Εχει κάνει το λάθος στο 1-2 του Ολυμπιακού και με την είσοδο του Πάρντο είχε επιπλέον προβλήματα στο ανασταλτικό του κομμάτι.

Ρισβάνης από τον Πανιώνιο, Τσόρι και Πάρντο από τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε. Αλλά κυρίως για την δουλειά που έκανε πάνω στον Ιντέγε όσο ο Πανιώνιος ήταν στο παιχνίδι. Οσο για τον Τσόρι ήταν ορεξάτος έκανε πολύ δουλειά με τον Φορτούνη στα χαφ και άνοιξε και το σκορ για τους «ερυθρόλευκους. Και βέβαια ο Πάρντο που έκανε ξανά την διαφορά με ένα γκολ και συμμετοχή σε άλλο ένα.

Το λάθος διώξιμο του Οικονόμου μετά το δοκάρι του Φορτούνη. Η μπάλα ήταν μπροστά του αυτός αιφνιδιάστηκε δεν μπόρεσε καν να την κοντρολάρει και ουσιαστικά την έστρωσε στον Πάρντο που έκανε εύκολα το 1-2.
Δεν είχε θέματα ο Δημητρόπουλος στο παιχνίδι. Σφύριξε λίγο και σφύριξε σωστά. Πέρασε απαρατήρητος από το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει ιστορία σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν δυσκολίες στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη του αντιπάλου και πήραν μία ακόμα νίκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (80' Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (80' Ντουρμισάι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι (67' Πάρντο), Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (87' Σεμπά), Φορτούνης, Τσόρι (76' Καμπιάσο), Ιντέγε.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.