Champions League: με Μπαρτσελόνα η Άρσεναλ!

Το πιο ενδιαφέρον ματς που έβγαλε η κληρωτίδα για τους "16" του Champions League είναι χωρίς αμφιβολία από πλευράς ονομάτων το Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου.

Παρί Σεν-Ζερμέν και Τσέλσι συναντώνται όπως και την περυσινή σεζόν στην ίδια φάση της διοργάνωσης, μάλιστα είχαν συναντηθεί και το 2013-2014 για τη φάση όμως των προημιτελικών. Η Άρσεναλ έπεσε πάνω στην Μπαρτσελόνα.

Η Ρόμα των Κώστα Μανωλά και Βασίλη Τοροσίδη έχει δύσκολο έργο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπενφίκα των Ανδρέα Σάμαρη και Κώστα Μήτρογλου σαφώς πολύ πιο εύκολο με τη Ζενίτ από τη Ρωσία. Γάνδη και Βόλφσμπουργκ είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνονται, δεν έχουν παίξει ξανά.

Ρόμα και Ρεάλ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν. Όλα τα μεταξύ των ματς ήταν για το Champions League. Η Ρόμα απέκλεισε τη Ρεάλ στο γύρο των "16", τη σεζόν 2007-2008. Ιδιαίτερη είναι η ιστορία του ζευγαριού, Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" απέκλεισαν του "gunners" στα προημιτελικά της σεζόν 2009-2010, στους "16" της σεζόν 2010-2011 αλλά και στον τελικό της διοργάνωσης της σεζόν 2006-2005 στο Σεν-Ντενί, όταν και κατέκτησαν τον τίτλο.

Η Μπάγερν απέκλεισε τη Γιουβέντους στα προημιτελικά της σεζόν 2012-2013 με σκορ 2-0 σε Μόναχο και Τορίνο, στη συνέχεια μάλιστα οι Βαυαροί κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ατλέτικο κι Αιντχόφεν έχουν συναντηθεί παλιότερα, τη σεζόν 2007-2008 για τη φάση των ομίλων. Δύο ματς, ισάριθμες νίκες για τους "κολτσονέρος" σε Ισπανία κι Ολλανδία.

Η Μπενφίκα απέκλεισε τη Ζενίτ στους "16" της σεζόν 2011-2012, αν και οι Ρώσοι νίκησαν τόσο στην Αγία Πετρούπολη όσο και στη Λισαβόνα την περυσινή σεζόν τους "αετούς" στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου του Champions League.

H Ντινάμο Κιέβου απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στους "16" του Europa League, της σεζόν 2010-2011.

Τα ζευγάρια των "16" του Champions League:

Γάνδη (Βέλγιο) - Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία) - Τσέλσι (Αγγλία)
Άρσεναλ (Αγγλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Ζενίτ (Ρωσία)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Europa League: Με Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός

Αρκετά ενδιαφέροντα ζευγάρια έβγαλε η κληρωτίδα για τους "32" του Europa League. Ο Ολυμπιακός συναντά μια γνώριμη αντίπαλο με την οποία αναμετρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, την Άντερλεχτ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν νικήσει τους Βέλγους δύο φορές πριν δύο χρόνια για τους ομίλους του Champions League.

Δύο πρώην "ερυθρόλευκοι" προπονητές έρχονται αντιμέτωποι στο πλαίσιο της μάχης, ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Μπιλμπάο. Τεχνικός της γαλλικής ομάδας είναι ο Μίτσελ ενώ των Βάσκων ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ρωσοτουρκική μονομαχία στο γενικά τεταμένο πολιτικό πλαίσιο των δύο χωρών.

Η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα κληρώθηκε με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Η Λίβερπουλ έρχεται αντιμέτωπη με τη Άουγκσμπουργκ του Κώστα Σταφυλίδη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μίντιλαντ. Ενδιαφέροντα ζευγάρια τα Φιορεντίνα - Τότεναμ, Ντόρτμουντ - Πόρτο, Γαλατάσαράι - Λάτσιο και Βιγιαρεάλ - Νάπολι.

Η κλήρωση των "32" του Europa League:

Βαλένθια (Ισπανία) - Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Φιορεντίνα (Ιταλία) - Τότεναμ (Αγγλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Πόρτο (Πορτογαλία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Μίντιλαντ (Δανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Άουγκσμπουργκ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Κρασνοντάρ (Ρωσία)
Γαλατάσαράι (Τουρκία) - Λάτσιο (Ιταλία)
Σιόν (Ελβετία) - Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Σάλκε (Γερμανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία) - Μπιλμπάο (Ισπανία)
Σεβίλλη (Ισπανία) -  Μόλντε (Νορβηγία)
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία) - Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Νάπολι (Ιταλία)
Σεντ-Ετιέν (Γαλλία) - Βασιλεία (Ελβετία)

Για τη φάση των "16" θα γίνει νέα κλήρωση.

Όπως και στο Champions League, έτσι και στο Europa League ήταν αδύνατον να κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα, κάτι που βέβαια δεν θα ισχύει από την επόμενη κλήρωση (των "16" στις 26 Φεβρουαρίου).

Ήταν αδύνατον κάποια εκ των Κρασνοντάρ και Λοκομοτίβ Μόσχας να τεθεί αντιμέτωπη με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς η UEFA αποφάσισε πως δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο "Καραϊσκάκης" (το ποια ματς θα διεξαχθούν στις 20:00 και ποια στις 22:05 θα αποφασιστεί από την UEFA).

Όσον αφορά στη Φενέρμπαχτσε, το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, για μην γίνουν δύο ματς μαζί στην Κωνσταντινούπολη (θα παίξει την Πέμπτη η Γαλατάσαράι).

Μία εξαίρεση υπάρχει και για τις ρεβάνς, με την Μπράγκα να παίζει στην έδρα της την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, καθώς εντός θα παίζει και η Πόρτο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.