Μώραλης: «Μας έκανε ξανά υπερήφανους ο Ολυμπιακός»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, που ήταν στην φιέστα του Ολυμπιακού συνεχάρη με δήλωσή του τον σύλλογο.  Ο Ολυμπιακός γιόρτασε έναν ακόμα τίτλο, τον 42ο του, που ήταν αφιερωμένος στον Θεοδωράκη.  Μία ακόμα μεγάλη ερυθρόλευκη βραδιά βιώσαν οι χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής.

Οι ερυθρόλευκοι γιόρτασαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Το... μενού τα είχε όλα. Το παλιό ενώθηκε με το νέο και η γιορτή συγκίνησε κόσμο και παίκτες. Η αρχή έγινε με τον Μίκη Θεοδωράκη. Τον άνθρωπο που μαζί με τον Ολυμπιακό γιόρτασε τα 90ά του χρόνια.  Ο Έλληνας συνθέτης δεν ήταν στην γιορτή λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπώρησε, όμως τον εκπροσώπησαν τα δύο του εγγόνια. Έντεκα λεπτά μετά τις 21.00 το... πάρτι ξεκίνησε. Η φιέστα άρχισε με Ζορμπά για να προβληθούν μετά βίντεο από την ζωή και την δράση του Μίκη Θεοδωράκη και στιγμές του με τον Άντονι Κουίν και άλλες προσωπικότητες.

"Και κόμματα έχω αλλάξει και τα πάντα αλλά τον Ολυμπιακό ποτέ", ακούστηκε από τα χείλη του Θεοδωράκη σε ένα από τα βίντεο που τον έδειχναν να μιλάει για τις μεγάλες του αγάπες. Ο Αλέξανδρος και ο Άγγελος, τα δύο του εγγόνια τιμήθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με μία φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο 90 και το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη και ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς.

Η βράβευση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού

Τα παιδιά ήταν και φέτος ένας βασικός άξονας στην φιέστα του Ολυμπιακού. Πέρυσι ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ που σε πολύ καλά ελληνικά είχε μιλήσει για τα παιδιά του κόσμου σε μία βραδιά για την UNICEF.

Εννενήντα παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού πήραν την θέση τους στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα μαζί με τον Λεόνε. Ακολούθησε η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά του προς τον Οργανισμό από τον Deputy Director της UNICEF.

Αξίζει να τονιστεί πως πριν από την βράβευση προβλήθηκε ένα βίντεο με όλες τις δράσεις των Πειραιωτών για την UNICEF. Που περιλάμβανε ακόμα και την συνέντευξη Τύπου για τις ανακοινώσεις για την συμφωνία με τον Οργανισμό.

Τόπο στα... νιάτα!

Πέρυσι ήταν η Κ-15. Φέτος η Κ-20. Κάθε χρόνο μία ή και περισσότερες ομάδες από τις ερυθρόλευκες υποδομές κάνουν περήφανο τον Ολυμπιακό και δίνουν το παρών στην φιέστα. Φέτος ήταν η σειρά της ομάδας Νέων που διέπρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιτσιρικάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεωθούν από τον κόσμο, αφού πρώτα είδαν στα μάτριξ πλάνα από αρκετά παιχνίδια τους. Ήταν μία ιδανική επιβράβευση...

Χορευτικά, παίκτες - DJ, αγκαλιές και δάκρυα από Μέγιερι και Φουστέρ!

Στις 21:35 άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο ένας ένας οι άνθρωποι της ομάδας του Ολυμπιακού αλλά και οι παίκτες για την στέψη του πρωταθλητή. Πρώτοι μπήκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης. Όλοι ανέλαβαν ρόλο... DJ, επιλέγοντας τα κομμάτια που ήθελαν να ακούγονται κατά την είσοδό τους. 

Ο Νίκος και η Κατερίνα, τα δύο παιδιά του Κούλη Δουρέκα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ για να πάρουν το μετάλλιο για τον πατέρα τους. Στην συνέχεια την... σκυτάλη πήραν ο Βίτορ Περέιρα, όλοι οι παίκτες και το υπόλοιπο τιμ των Πειραιωτών.

Από τραγούδια πάντως υπήρχαν τα... πάντα (σ.σ. από μουσική από ταινίες Ρόκι μέχρι... Ρέμο) με τον Αφελάι να διαλέγει Παντελίδη! Φυσικά εκτός των άλλων δέσποσαν τα κλάματα των Μπάλας Μέγιερι και Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ούγγρος και κυρίως ο Ισπανός ξέσπασαν σε λυγμούς και ενώ ο Φουστέρ αποθεώθηκε πολλές φορές από τον κόσμο.

Λατρεία για τους αρχηγούς και η αφιέρωση του Μανιάτη

Οι τρεις αρχηγοί του Ολυμπιακού, Τσόρι, Ρομπέρτο και Μανιάτης έγιναν αντικείμενα λατρείας από τον κόσμο, που τους έδειξε με κάθε τρόπο την αγάπη του. Ο Μανιάτης άκουσε -όπως και οι άλλοι δύο- τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. "Μανιάτη ψυχάρα Ολυμπιακάρα", ακούστηκε από την κερκίδα. "Σήκωσέ το το ...ο δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω", φώναξε μετά ο κόσμος προς τον Μανιάτη. Στην συνέχεια ο έμπειρος μέσος πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει προς τον κόσμο. 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναιν αφιερωμένο στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς πρέπει να πάρουμε το νταμπλ και θα το πάρουμε και αυτό θα το αφιερώσουμε σε σένα πρόεδρε, γιατί μας στηρίζεις και γιατί ονειρεύεσαι συνέχεια έναν μεγάλο Ολυμπιακό", είπε ο Μανιάτης που συμπλήρωσε: "Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό"!!! Η κίνηση αυτή πάντως συγκίνησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Στέψη και η νύχτα που έγινε... μέρα!

Η ώρα της στέψης είχε φτάσει. Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μανιάτης σήκωσαν ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο του 42ου τίτλου των Πειραιωτών. Την στιγμή της απονομής έγινε... χαμός! Βροχή από βεγγαλικά και όχι μόνο στο γήπεδο και ενώ τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα... μέρα. Οι παίκτες έκλεισαν την βραδιά με τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου μαζί με την κούπα. Και φυσικά φωτογραφίες, αγκαλιές αλλά και ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ήταν στο γήπεδο.

Συνοπτικά το... μενού της φιέστας

Ο 42ος τίτλος του Ολυμπιακού ήταν αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη, οπότε όπως ήταν φυσικό υπήρξε ειδική ενότητα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της φιέστας:

- Αφιέρωση στον Μίκη Θεοδωράκη

- Βράβευση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Deputy Director της UNICEF για την προσφορά του στο έργο της.

- Παρουσίαση της ομάδας Νέων που πήγε στους «16» του Champions League.

- Στο γήπεδο ήταν 42 μεγάλες σημαίες, η κάθε μια με μια χρονιά πρωταθλήματος. Μετά το τέλος της γιορτής οι συλλεκτικές σημαίες διατέθηκαν στο κοινό και όλα τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό.

- Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ένας - ένας, κάνοντας την είσοδό τους με μουσική υπόκρουση που οι ίδιοι παίκτες είχαν διαλέξει. Οι ποδοσφαιριστές έγιναν έτσι DJ της γιορτής.

- Βροχή βεγγαλικών την ώρα της στέψης!

- Στο ημίχρονο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την ομάδα του γυναικείου πόλο (πρωταθλήτριες Ευρώπης) και του γυναικείου βόλεϊ (νταμπλούχες Ελλάδας).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.