4-3 Τον... έπιασε πελάτη!

Όπως και στον περσινό τελικό του ΟΑΚΑ, έτσι και στην Λεωφόρο ο Μπεργκ αφηνίασε ξανά με χατ-τρικ κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-3! Προηγήθηκε 1-2 ο Δικέφαλος αλλά δεν άντεξε!

Ο Γιάννης Αναστασίου διατήρησε την συντριπτική πλειοψηφία της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού που νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μοναδική αλλαγή ήταν ο Κλωναρίδης αντί του Καρέλη. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη. Ο Λαγός αμυντικό χαφ, με τους Πράνιτς και Ζέκα ως εσωτερικούς. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο.

Στον αντίποδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης εξέπληξε με την διάταξη της ομάδας του, επιλέγοντας το 3-4-3, ώστε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλές απουσίες που είχε. Ο Ιτάνζ υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα η τριάδα στα στόπερ. Αριστερό μπακ-χαφ ο Ρατς, δεξί ο Σκόνδρας. Νομπόα, Γκολάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξί εξτρέμ ο Μακ, αριστερό ο Κλάους και στην «φουνταριστός» ο Περέιρα. Στην συνέχεια του ματς ο ''Κλάους'' πέρασε στο πλευρό του Αργεντινού φορ.

Πρώτο ημίχρονο... δεξιά!
Η διακοπή, το άδειο γήπεδο και η παγωμένη ατμόσφαιρα της Λεωφόρου που ζεσταινόταν που και που από τον κόσμο που βρισκόταν έξω στην Αλεξάνδρας, μετέτρεψαν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι σε μια ανιαρή «σούπα», με τον Παναθηναϊκό απλά να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας αλλά τίποτα το ιδιαίτερο και τον ΠΑΟΚ να περιμένει τον αντίπαλό του. Δύο φάσεις, όμως, σχεδόν ολόιδιες μπροστά στις περιοχές των δύο «μονομάχων» και από τα δεξιά, έκαναν την διαφορά στο πρώτο μέρος. Στο 27' Ζέκα και Μπεργκ συνδυάστηκαν άψογα για το 1-0, με τον Σουηδό να σκοράρει με το κεφάλι και να επιστρέφει στα γκολ μετά τις 24 Ιανουαρίου στο παιχνίδι με την Καλλονή.

Ένα τέταρτο αργότερα, πάλι από τα δεξιά, ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσια. Ενέργεια του Σκόνδρα, ωραίο γυριστό του Αθανασιάδη και η μπάλα στο πλεκτό, με τον Στιλ να μην μπορεί να αντιδράσει. Αν παραφράσουμε λίγο το «πρώτη φορή αριστερά» που είναι της μόδας στην πολιτική ζωή του τόπου, στην Λεωφόρο είδαμε ένα... πρώτο ημίχρονο δεξιά!

Ροντέο με πάρτι Μπεργκ-Καρέλη!
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά. Ένα ροντέο πραγματικό, με την μπάλα να πηγαίνει από την μια εστία στην άλλη και τον Παναθηναϊκό να στήνει ένα τρελό πάρτι, παρόμοιο με τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα, οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι. Χατ-τρικ ο Μπεργκ, ένα ο Καρέλης και το «τριφύλλι» έφτασε ξανά σε μεγάλη νίκη απέναντι στον «δικέφαλο»!

Και, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που στην αρχή της επανάληψης μπήκε πιο δυνατά, πατούσε καλύτερα και στο 60' με γκολάρα του Γιάννη Σκόνδρα πέρασε μπροστά. Εκεί... τελείωσε και το παιχνίδι. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν απίστευτη, έβαλε την μπάλα κάτω και εκμεταλλεύθηκε τα τρομερά κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα. Η είσοδος του Καρέλη άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Έλληνας επιθετικός ισοφάρισε στα... καπάκια(62'), στο 70' έφτιαξε το τρίτο γκολ για τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να σκοράρει και τρίτη φορά στο 87' μετά από υπέροχη σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά.

Οι «πράσινοι» έκαναν ολική ανατροπή, με τον ΠΑΟΚ απλά να μειώνει στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Νομπόα. Με αυτό το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί του και έπιασε στην πρώτη θέση τον Ολυμπιακό, έχοντας φυσικά ένα παιχνίδι παραπάνω και την έφεση για το -3 την ερχόμενη Τετάρτη.

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επέστρεψε στις... σούπερ εμφανίσεις, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μία από τις «αγαπημένες» του ομάδες. Ο διεθνής φορ βρήκε τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, έφτιαξε με καταπληκτική κάθετη το γκολ του Καρέλη και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Καρέλης. Ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκό. Οι στόπερ του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά με τίποτα. Πετυχαίνει το κρίσιμο γκολ της ισοφάρισης για το 2-2 και στην συνέχεια «φτιάχνει» το 3-2 για τον Μπεργκ με πολύ έξυπνη κίνηση. Μεγάλο ματς. Από τον ΠΑΟΚ, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιάννης Σκόνδρας. Σέντρα «πάρε-βάλε» για τον Αθανασιάδη και μια γκολάρα με το αριστερό για τον δεξιοπόδαρο μπακ που έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρικάρντο Κόστα. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε για να βρει ηγέτη στα μετόπισθεν, ωστόσο, ο Πορτογάλος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το απέδειξε και απόψε στην Λεωφόρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Αντίδραση ομάδας που στην καλύτερη παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Σκόνδρα που τον έβαλε σε ρόλο οδηγού στην Λεωφόρο... κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ εύκολα από τον Παναθηναϊκό και να βρεθεί πίσω στο σκορ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Λες και τελείωσε το παιχνίδι, λες και οι παίκτες του «δικεφάλου» πίστεψαν πως τελείωσε το ματς. Καμία συγκέντρωση, καθόλου καθαρό μυαλό, τραγική διαχείριση από πάγκο και παίκτες.

Ο Μάνταλος πέρασε απαρατήρητος απόψε στην Λεωφόρο. Δεν του έκατσε η δύσκολη φάση, δεν είχε πρόβλημα να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και είχε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Χωρίς προβλήματα και οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ του Σκόνδρα, έπιασε φανταστική απόδοση, έκανε ένα τρελό μισάωρο και πήρε την νίκη με 4-3 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε ανεπηρέαστη από την διακοπή, συνεχίζοντας με... φόρα από την νίκη επί του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.