Ο Oλυμπιακός πάγωσε.. για 5 λεπτά!

Με δύο... φθηνά γκολ, ο ακίνδυνος Ολυμπιακός (που φωνάζει για την διαιτησία), έχασε στο Κίεβο με 2-0 από την Ντνίπρο κι έκανε πλέον εξαιρετικά δύσκολη την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League...

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να… παγώσει ο Ολυμπιακός, να δεχθεί δυο φθηνά από τη Ντνίπρο και να ηττηθεί 2-0 στο Κίεβο. Το θετικό α΄ μέρος εξελίχθηκε σε… εφιάλτη στην επανάληψη, με τους Ουκρανούς από το πουθενά να πετυχαίνουν δυο τέρματα, αλλά και την ομάδα του Περέιρα να μην είναι σε θέση να απαντήσει. Πέναλτι σε χέρι του Εγκίντιο ζητούν οι Πειραιώτες, που είδαν την υπόθεση- πρόκριση να γίνεται αρκετά δύσκολη. Χάνει το ματς του β’ γύρου ο Μανιάτης.

Διαβασμένος στο α’ μέρος, πολύ καλή τακτική παρουσία, αλλά στην επανάληψη το σκηνικό ήταν… εφιαλτικό! Η ολιγωρία των Πειραιωτών, τα κενά στον άξονα άλλαξαν τη ροή του ματς. Στο 50' ο Κανκάβα είχε όλο το χώρο να δοκιμάσει το πόδι του, το σουτ βρήκε στον Σαντάνα πήρε τρελό φάλτσο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Πριν καταλάβουν οι «ερυθρόλευκοι« τι συνέβη, ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Στο 55' ήρθε ακόμα ένα... φθηνό γκολ! Ο Ο Ρόταν εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια, η μπάλα βρήκε σε Μανιάτη, Σιόβα, άλλαξε ξανά πορεία και η Ντνιέπρ με... δυο φάσεις είχε πετύχει δυο τέρματα!

Τα λάθη διαδοχικά, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν «μουδιάσει» από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Μάλιστα, στο 57' η τοποθέτηση του Σαντάνα γλίτωσε τους Πειραιώτες από ένα τρίτο γκολ. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες έκλεισαν τους διαδρόμους για την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επιστρατευτεί για να κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 47 λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν μια τελική προσπάθεια έναντι τριών της ομάδας του Βίτορ Περέιρα.

Στο πρώτο τέρμα οι ερυθρόλευκοι άφησαν τον Κανκάβα να σουτάρει με την ησυχία του, στο δεύτερο τέρμα, η μπάλα χτύπησε σε δυο ερυθρόλευκους και ξεγέλασε τον Ρομπέρτο. Θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να αντιδράσουν διαφορετικά…

Στις καθυστερήσεις πάντως θα μπορούσε να έχει αλλάξει η μοίρα του ματς με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για δυο φάσεις. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα η μπάλα βρήκε στο πόδι και στη συνέχεια στο χέρι του Εγκίντιο με τον διαιτητή να δίνει κόρνερ και όχι πέναλτι και παράλληλα κίτρινη στον Μανιάτη, ο οποίος χάνει τον επαναληπτικό! Στην εξέλιξή της οι Πειραιώτες είδαν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, για επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου στον Φέντορτσουκ!

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό με την διαιτησία στην Ουκρανία! Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετέφερε τα έντονα παράπονα της ομάδας για την διαιτησία στο Κίεβο.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο Κώστας Καραπαπάς επισήμανε μετά τον αγώνα: «Είδατε για 2η φορά φέτος στην Ευρώπη πως είχαμε μετά την Μάλμε μία σφαγιαστική διαιτησία. Τα βρωμόνερα της Ελλάδας φαίνεται πως έχουν φτάσει στην Ευρώπη και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε γι' αυτό. Στο 2ο ματς με την βοήθεια του κόσμου θα κερδίσουμε και θα περάσουμε».

Το ενδεχόμενο της τιμωρίας του προπονητή του αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, που σαν να μην του έφτανε η ήττα από την Ντνίπρο, έρχεται ακόμα ένα πρόβλημα να του βάλει δύσκολα ενόψει της ρεβάνς με τους Ουκρανούς. Το ξέσπασμα του Περέιρα δεν αποκλείεται να τον στείλει στην κερκίδα του «Καραϊσκάκης» στον επαναληπτικό, με τους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν πως ο Αυστριακός ρέφερι θα είναι επιεικής στο φύλο αγώνα και θα την... γλυτώσουν με πρόστιμο!

Πλέον, στο Λιμάνι κοιτάζουν το κυριακάτικο ντέρμπι (22/2) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά το δεύτερο ματς με την Ντνίπρο (δεν παίζει ο Μανιάτης, διότι συμπλήρωσε κάρτες), προκειμένου να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό "ταξίδι" και να μην μπουν πρόωρα "τίτλοι τέλους"

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.