Oλυμπιακος: Η... εργαλειοθήκη του Περέιρα

Ο Ολυμπιακός πέρασε, χάρη στην άμυνά του, άνετο βράδυ προχθές στην Τούμπα.

Ισως να μην έχει ξανασυμβεί σε ντέρμπι των «ερυθρολεύκων» με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, οι γηπεδούχοι σε 95 λεπτά αγώνα να δημιουργήσουν μόνο μία ευκαιρία και αυτή με σουτ έξω από την περιοχή, καθώς η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών δεν επέτρεψε στους παίχτες του «Δικεφάλου του Βορρά» να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Το... ομολογούν και οι αριθμοί ότι η αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού έχει κάνει άλματα προόδου από τότε που ανέλαβε ο Βίτορ Περέιρα την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών.

Σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Μίτσελ στον πάγκο τους, οι Πειραιώτες είχαν δεχθεί 12 γκολ (0,75 ανά ματς). Αντίθετα, με προπονητή τον Περέιρα σε έξι παιχνίδια έχουν παθητικό δύο τέρματα (0,33 γκολ ανά αγώνα), ενώ δέχονται και πολύ λιγότερες τελικές προσπάθειες. Επί Μίτσελ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού επιχειρούσαν κατά μέσο όρο 7,1 σουτ και κεφαλιές (113 τελικές προσπάθειες σε 16 παιχνίδια), ενώ με τον Περέιρα αυτό το νούμερο έπεσε στο 4,8 (29 σε 6 ματς).

Κι αυτό το πέτυχε ο Πορτογάλος τεχνικός αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ, δίδοντας ρητή εντολή στα ακραία μπακ να μην ανεβαίνουν συνεχώς στην επίθεση, ενώ ζήτησε από τους μεσοεπιθετικούς να πρεσάρουν ψηλά. Ολες αυτές οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από την... εργαλειοθήκη του Περέιρα συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να καταστεί συμπαγές σύνολο.

Το χάπι του Ντομίνγκεζ
Στο μεταξύ, πολύ θόρυβος προκλήθηκε σχετικά με το χάπι που χορηγήθηκε στον Ντομίνγκεζ, μετά το μεταλλικό αντικείμενο που δέχθηκε στον ώμο. Οπως τονίστηκε, στον Αργεντινό το ιατρικό τιμ δόθηκε παυσίπονο, καθώς είχε έντονους πόνους, ενώ μετά από λίγο αντικαταστάθηκε. Από χθες οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το αυριανό (7.30 μ.μ., OTE sport5HD) ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Περέιρα θα κάνει ένα «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα, με τους Μέγιερι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και Ντουρμάζ να είναι φαβορί να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Το Καραϊσκάκη αναμένεται να είναι κατάμεστο στο αυριανό ματς, καθώς έχουν διατεθεί ήδη 27.000 εισιτήρια, ενώ η διάθεσή τους συνεχίζεται σήμερα από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου. Ούτε χθες προπονήθηκαν οι Μπενίτες και Μπουχαλάκης, ενώ ο Μποτία ανέβασε ρυθμούς και ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ντνίπρο.

Σε συνέντευξή του στην Ισπανία ο Μίτσελ είπε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης πήγε στο σπίτι του, τον κέρασε καφέ και εκείνος του ανακοίνωσε πως σταματάει η συνεργασία τους, αλλά πρόσθεσε πως κατανόησε την απόφασή του, αν και εξέφρασε το παράπονο πως δεν ολοκλήρωσε το έργο του.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.