«Αεράτος» στην Τούμπα! Βέροια - Ολυμπιακός 0-2

Με τον Μήτρογλου να λύνει τον... γρίφο της Βέροιας (έπαιζε με 10 από το 12' και με 9 από το 75'), ο κακός Ολυμπιακός κέρδισε 0-2 και βρέθηκε στο +5 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από τον Παναθηναϊκό!

Αν και ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρκετά κακή εικόνα στην Βέροια κατάφερε να φύγει νικητής από το παιχνίδι. Με γκολ των Μήτρογλου και Ντοσεβί διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Με δύο αποβολές τελείωσε την αναμέτρηση η Βέροια (σ.σ. Μπαλάφα και Μπατιόν). Δεν στάθηκε στο ύψος της η διαιτησία στο ματς.

Πως έπαιξε η Βέροια

Η Βέροια είχε τον εξής σχηματισμό στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καντιμοίρης, στα δύο άκρα της άμυνας οι Μαλόν και Μπράβο και στόπερ οι Όστοϊτς και Βέρτζος. Οι Μπατιόν και Βεργώνης ήταν στον άξονα, οι Καλτσάς και Μπαργκάν στα δύο άκρα και φορ ο Ντουμίτρου.

Φορτούνης αντί Τσόρι

Η διάταξη του Ολυμπιακού (σ.σ. με την έκπληξη να αποτελεί η παρουσία του Φορτούνη στο βασικό σχήμα αντί του Τσόρι) ήταν η ακόλουθη: Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ είναι οι Σιόβας και Αυλωνίτης και στον άξονα οι Κασάμι και Μανιάτης. Στα δύο άκρα είναι οι Αφελάι και Ντοσεβί, επιτελικός χαφ ο Φορτούνης και φορ ο Μήτρογλου. Ο Περέιρα εμπιστεύθηκε τον Φορτούνη που είναι σε πολύ καλή φόρμα τώρα τελευταία.

Δυσκολίες στο Α' μέρος, αποβολή Μπαλάφα με διαμαρτυρίες και δοκάρι Βέροιας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε βρίσκοντας αρκετές δυσκολίες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και έχοντας τον αέρα κόντρα. Κάτω από βροχή και δύσκολες συνθήκες οι δύο ομάδες προσπάθησαν από το ξεκίνημα για τιο καλύτερο. Στο 12ο λεπτό ο Μπαλάφας έφυγε από το ματς με κόκκινη κάρτα μετά από φάουλ και εξύβριση στον διαιτητή. Μία απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της Βέροιας. Στο 18ο λεπτό η Βέροια είχε δοκάρι με κεφαλιά του Μπατιόν μετά από κόρνερ του Καλτσά. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης είχε καλή στιγμή, αποτυγχάνοντας να σκοράρει από κοντά.

Πίεση και πέναλτι που δεν δόθηκε

Ο Φορτούνης είχε και άλλα σουτ στο ενεργητικό του με τον Ολυμπιακό να πιέζει την Βέροια αλλά να μην έχει την ανάλογη και καλή εικόνα δημιουργικά και επιθετικά. Στο 24ο λεπτό ο ρέφερι του αγώνα δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Μπαργκάν πάνω στον Ομάρ. Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Επεισόδια στο ημίχρονο

Στην ανάπαυλα του ματς υπήρξε ένταση στις κερκίδες. Ένταση μεταξύ οπαδών και αστυνομικών και ενώ έσπασαν αρκετά καθίσματα... Η ένταση μεταφέρθηκε και στο σημείο που ήταν οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι. Δεν κράτησε πάντως για πολλά λεπτά...

Την λύση ο Μήτρογλου, νέα αποβολή, νεύρα και ένταση

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έψαξε και πάλι το γκολ όμως την πρώτη καλή στιγμή την είχε η Βέροια. Στο 63' ο Ντουμίτρου έχασε απίστευτο τετ α τετ, σουτάροντας πάνω στον Μέγιερι. Ο Περέιρα άλλαξε το σχήμα σε 3-5-2 με τους Σιόβα, Αυλωνίτη και Ομάρ στα μετόπισθεν. Στο 68ο λεπτό ο Τσόρι είχε ένα σουτ ένα και λίγα λεπτά μετά ήρθε το 0-1.

Στο 71' μετά από 1-2 των Φορτούνη και Μήτρογλου και την εξαιρετική συνεργασία που είχαν ο Μητρογκόλ με πλασέ έγραψε το 0-1. Στο 76' υπήρξε και νέα αποβολή για την Βέροια. Ο Μπατιόν μετά από υπόδειξη φάουλ είδε 2η κίτρινη κάρτα. Αντέδρασε χαμογελώντας και χειροκροτώντας ειρωνικά μαζί με συμπαίκτες του και ως εκ τούτου προκλήθηκαν νεύρα και ένταση.

Κυρίως με Μανιάτη και Μπατιόν. Στο 87' ήρθε το 0-2 από τον Ντοσεβί. Μετά από ωραίο γύρισμα του Ομάρ ο διεθνής άσος των Πειραιωτών με αρκετά καλό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

MAN OF THE MATCH: Ο Μήτρογλου. Λυτρωτής από τους λίγους για τον Ολυμπιακό. Ξανά γκολ από τον διεθνή φορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό θετικό πρόσημο είχε ο Μέγιερι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι. Προσπάθησε ο Φορτούνης που είχε συμμετοχή στο γκολ (σ.σ. δίχως να είναι γενικά τόσο καλός), όπως και ο Ντοσεβί. Από την Βέροια καλή εικόνα είχε ο γκολκίπερ της Καντιμοίρης και έως ένα σημείο και η άμυνά της.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Μπαλάφας και Μπατιόν με τις αποβολές τους σαφέστατα και δεν... βοήθησαν την Βέροια. Ο Ολυμπιακός περίμενε πιο μεγάλη βοήθεια από τον Αφελάι και τον Κασάμι.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Ντουμίτρου με την χαμένη του ευκαιρία στο 63'. Εάν η Βέροια είχε καταφέρει να προηγηθεί στο ματς ίσως να είχε διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
 
 Ο διαιτητής Ιωαννίδης μαζί με τους βοηθούς του ουσιαστικά από το 60' και μετά έχουν χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Σωστή η 2η κίτρινη του Μπατιόν ενώ υπάρχει και πέναλτι στον Ομάρ. Η πρώτη αποβολή στον Μπαλάφα φαίνεται να είναι για εξύβριση, ωστόσο δεν είναι εμφανές το τι είπε ο παίκτης στον ρέφερι σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την Βέροια αφού έμεινε με 10 παίκτες από το 12' και άλλαξε όλο το... στάτους του ματς.

Από εκεί και πέρα έχουν γίνει λάθη σε υποδείξεις φάουλ και καρτών ενώ ο Μήτρογλου θα μπορούσε στο τέλος να δει 2η κίτρινη κάρτα επειδή συνέχισε την φάση μετά το σφύριγμα του Ιωαννίδη. Επίσης και ο Μπαργκάν φλέρταρε για τα καλά με την αποβολή στο πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ντοσεβί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν ήταν καλός. Το αντίθετο... Ωστόσο είχε και πάλι τον Μήτρογλου. Τον σταθερό του... κανονιέρη που δίνει συνεχώς επιθετικές λύσεις. Παρότι οι ερυθρόλευκοι είχαν αριθμητικό αβαντάζ μετά την αποβολή του Μπαλάφα στο Α' μέρος, αντιμετώπιζαν με το κλειστό παιχνίδι της Βέροιας, δημιουργικά και επιθετικά ζητήματα. Μετά στο χρονικό σημείο που αποβλήθηκε ο Μπατιόν ο αγώνας είχε κριθεί. Το πλέον σημαντικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως κατάφεραν να περάσουν από μία δύσκολη έδρα και έχοντας απέναντί τους μία σκληροτράχηλη ομάδα. Επικράτησαν με σκορ 2-0 χάρις στην πιο καλή τους επιθετική ποιότητα και πήγαν την διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο +5, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι της Τούμπας.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο (68' Γεωργιάδης), Μαλόν, Όστοϊτς, Βεργώνης (75' Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου (68' Βάσκες), Μπαργκάν, Καλτσάς και Μπαλάφας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου (62' Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (62' Ντομίνγκες), Φορτούνης (72' Ντουρμάζ) και Μήτρογλου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.