Πάρτι... πριν από το ντέρμπι

Με πολλά νέα πρόσωπα, φρεσκάδα και επιθετικότητα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός «απάντησε» στην ήττα του στην Μαδρίτη, επικρατώντας της Κέρκυρας με 4-0.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν από την αρχή και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα από τα δύο γκολ του Ντομίνγκες και αυτά των Φουστέρ και Ελαμπντελαουί, απέναντι στους γηπεδούχους που ήταν επηρεασμένοι και από τη μεγάλη διακοπή δίχως να μπορούν να προβάλλουν αντίσταση.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν... σίφουνας από την Κέρκυρα με το ευρύ 4-0. Έχοντας σε ιδιαίτερα καλή μέρα αρκετούς του παίκτες χάρις σε δύο τέρματα του Τσόρι και από ένα των Φουστέρ και Ομάρ κατάφερε να φύγει νικητής από το νησί των Φαιάκων και να έχει έτσι τώρα στο μυαλό του το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.
 
Μπενίτες μετά από δύο μήνες!
Ο Μίτσελ προχώρησε όπως ήταν αναμενόμενο σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Η πιο σημαντική είδηση ήταν η επανεμφάνιση του Μπενίτες μετά από 2 μήνες και 3 ημέρες! Είχε να παίξει από τις 27 Σεπτεμβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η διάταξη του Ολυμπιακού: κάτω από τα γκολπόστ ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου και οι δύο στόπερ είναι οι Αυλωνίτης και Μποτία. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης, με τον Κασάμι λίγο πιο μπροστά τους. Στις πτέρυγες ήταν οι Φουστέρ και Ντοσεβί, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Μπενίτες. Στον αντίποδα η Κέρκυρα ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1 και με τον Μαρκόφσκι στην κορυφή.
 
Θετικό πρόσημο από Παραγουανό, γκολ ο Φουστέρ
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε σημαντικό του μέρος, κάνοντας αρκετές φάσεις για γκολ με πρωταγωνιστές του Κασάμι, Ντοσεβί, Φουστέρ και Μπενίτες. Το πιο ευχάριστο για τον Μίτσελ ήταν η κατάσταση του διεθνούς Παραγουανού φορ. Ήταν άκρως κινητικός, ορεξάτος και προκάλεσε αρκετούς κινδύνους στην Κέρκυρα. Στα του ματς στο 7' ο Κασάμι είχε ένα πρώτο καλό σουτ και στο 10' ο Μιλιβόγιεβιτς ένα ιδιαίτερα καλό φάουλ. Η Κέρκυρα επέλεξε να μην παίξει κλειστά. Επεδίωξε να ανοιχθεί και να απειλήσει και είχε και φάση με το σουτ του Γκόμες στο 16'. Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα. Μετά από πολύ καλή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Μπουχαλάκη προς τον Μπενίτες, ο Παραγουανός πέρασε τον Παρασκευαϊδη και πάσαρε εξαιρετικά στον Ισπανό που σκόραρε με σουτ. Στο 21' ο Ολυμπιακός είχε ξανά φάση με σουτ των Φουστέρ και Μπενίτες ενώ ο Παραγουανός έκανε ευκαιρία με γύρισμα και στο 23'. Ο Μπενίτες είχε καλή στιγμή και στο 43' όταν πέρασε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Κέρκυρας μετά από μπαλιά του Κασάμι με τον Παρασκευαϊδη να επεμβαίνει στην συνέχεια και να κόβει με κεφαλιά.
 
Το... καθάρισε με Τσόρι και Ομάρ
Ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη του Β' μέρους για να δει και άλλους παίκτες. Έβαλε στον αγώνα τον Τσόρι και τον Φορτούνη και βγήκαν οι Κασάμι και Ντοσεβί. Στο 49ό λεπτό ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξη πέναλτι για σπρώξιμο του Ανδρεόπουλου πάνω στον Μπουχαλάκη. Μία υπόδειξη που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Ο Τσόρι έκανε ένα λεπτό μετά το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Το 0-3 για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 58'. Έπειτα από μία ωραία κίνηση και πάσα του Φορτούνη ο Ομάρ έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, βρίσκοντας δίχτυα.
 
Ευκαιρίες η Κέρκυρα και άλλο γκολ Ντομίνγκες για το 0-4
Προς το τέλος του αγώνα η Κέρκυρα άρχισε να βγάζει ξανά φάσεις. Στο 69' είχε ένα αρκετά καλό σουτ του Ομπράντοβιτς και στο 75' ένα χαμένο τετ α τετ του Μπόρχα. Στο 85' ο Τσόρι πέρασε δύο παίκτες της Κέρκυρας με πολύ όμορφη ενέργεια για να κάνει το πλασέ και να σκοράρει για 2η φορά στο ματς. Διαμόρφωσε έτσι το τελικό 0-4. Στις καθυστερήσεις ο Τσόρι είχε και χαμένο τετ α τετ.
 
MAN OF THE MATCH: Ο Φουστέρ. Καλό και μεστό ματς από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Πήγε ιδιαίτερα καλά ενώ έβαλε και το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πρώτα απ' όλα ο Μπενίτες στην επανεμφάνισή του μετά από καιρό. Έδωσε την ασίστ στο τέρμα του Φουστέρ και για ένα ημίχρονο είχε θετικό πρόσημο. Από κοντά του ο Τσόρι με δύο γκολ και γενικά καλή παρουσία. Γενικά ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς διακριθέντες όπως τους Ομάρ (σ.σ. σκόρερ με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα), Κασάμι και Μπουχαλάκη. Θετική εικόνα και από τους Φορτούνη, Ντοσεβί και Αυλωνίτη ενώ και ο Κασάμι ήταν καλός όσο αγωνίστηκε. Από την Κέρκυρα ξεχώρισε πιο πολύ ο Γκόμες.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Παρασκευαϊδης και Χαβίτο. Ο πρώτος αποτέλεσε το μεγάλο μείον στην άμυνα της Κέρκυρας και ο δεύτερος δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά επιθετικά και δημιουργικά.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παρασκευαϊδης στην φάση του γκολ του Φουστέρ. Ο Μπενίτες τον... άδειασε με χαρακτηριστική άνεση.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η επίμαχη φάση στο παιχνίδι είναι εκείνη της υπόδειξης του πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Δημητρόπουλος έδωσε την παράβαση για σπρώξιμο του Ανδρεόπουλου πάνω στον Μπουχαλάκη. Είναι σίγουρα μία αμφισβητούμενη φάση και το μοναδικό ριπλέι που έδειξε η συνδρομητική τηλεόραση φαίνεται να τον εκθέτει για την απόφαση αυτή. Από εκεί και πέρα λάθη εντοπίζονται κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο (σ.σ. με φάουλ και κάρτες).
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ολυμπιακός παρουσιάζοντας σαφέστατα καλύτερη εικόνα από προηγούμενα ματς και έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του έφτασε σε μία εμφατική νίκη με σκορ 4-0 σε βάρος της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων. Το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν κλείστηκαν και επέλεξαν να παίξουν όσο πιο επιθετικά μπορούσαν βοήθησε στο να παιχθεί πιο καλή μπάλα αλλά και στο να μπουν αρκετά γκολ. Οι Πειραιώτες ήθελαν πολύ αυτή τη νίκη και μπόρεσαν να την πάρουν παίζοντας ιδιαίτερα καλά και ενώ αποκομίζουν και κέρδη σε επίπεδο προσώπων. Είχαν δε την δυνατότητα βάσει εικόνας και ευκαιριών να βάλουν και άλλα τέρματα. Μπορούσε δηλαδή ο δείκτης του σκορ να ήταν πιο μεγάλος.
Επίσης είχαν συν από παίκτες όπως ο Μπενίτες που είχε να αγωνιστεί πολύ καιρό ή ο Μπουχαλάκης. Ή παίκτες όπως ο Ντοσεβί και ο Φορτούνης που έδειξαν την ποιότητά τους. Το λίφτινγκ του Μίτσελ στην ενδεκάδα πάντως πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Η Κέρκυρα από την άλλη που ήξερε πόσο δύσκολη αποστολή είχε έκανε φάσεις για γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει έστω μία φορά. Η επόμενη αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας είναι την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.
 
ΚΕΡΚΥΡΑ: Σετκούς, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Γκόμες, Καρντόζο (67' Ομπράντοβιτς), Μαρκόφσκι (67' Γεωργακόπουλος), Κρητικός, Κόντος, Χαβίτο (74' Μπόρχα) και Ανδρεόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία (63' Σιόβας), Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Φουστέρ και Μπενίτες.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.