O Λούκα Μιλιβόγεβιτς που τρελαίνει τα κοντέρ

Στο... και ένα, στις... καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός, μετά την πώληση του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα, αναζήτησε τον αντικαταστάτη του, αλλά βρήκε έναν... μαραθωνοδρόμο. Εναν ποδοσφαιριστή, τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, τον επονομαζόμενο «Μίλι», ο οποίος καταπίνει χιλιόμετρα (εν προκειμένω... μίλια), σε κάθε αγώνα.

Οι αστείρευτες φυσικές δυνάμεις του 23χρονου Σέρβου μέσου αποτυπώνονται στα στατιστικά στοιχεία της ΟΥΕΦΑ, βάσει των οποίων και στους τέσσερις αγώνες των «ερυθρολεύκων» στην τρέχουσα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ότι... κόβει πρώτος το νήμα. Οχι μόνο μεταξύ των συμπαιχτών του, αλλά και των αντιπάλων του.

Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να μην έτρεξε 16.800μ., όπως είχε υπολογίσει λανθασμένα η αρμόδια υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ και είχε αφήσει άφωνο ακόμα και τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, αλλά και τα 12.388μ. που του πιστώθηκαν στη συνέχεια, μόνο λίγα δεν είναι. Τουναντίον, ήταν τα περισσότερα που έτρεξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ή της Ατλέτικο Μαδρίτης εκείνη την (πολύ μεγάλη) βραδιά για τους Ελληνες πρωταθλητές.

Οχι πως δεν υπάρχει και μεγαλύτερη βραδιά για τον αθόρυβο άσο των «ερυθρολεύκων». Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με νέα του ομάδα, έγινε μπαμπάς, καθώς η σύζυγός του, Μίλιτσα, του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τη δύο μηνών Ιβα.

Το «μηχανάκι» του Ολυμπιακού, που πρόλαβε στη... στροφή τον Πάπε Ντιόπ της Λεβάντε, ο οποίος αποτελούσε τον πρώτο στόχο των «ερυθρολεύκων», αλλά η ισπανική ομάδα δεν συναίνεσε στην παραχώρησή του, δικαίωσε από την πρώτη στιγμή τον Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν περίμενε να δει και να κρίνει τις ικανότητες του 23χρονου χαφ από τα 53 λεπτά που αγωνίστηκε, με τη φανέλα της Αντερλεχτ, πέρυσι στην εντός έδρας νίκη (με 3-1) του Ολυμπιακού. Τον είχε ξεχωρίσει ως παίχτη του Ερυθρού Αστέρα στον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στη μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, της οποίας φανατικός οπαδός είναι ο πατέρας του. Ο «Τζίτζι», όπως είναι γνωστός στο οπαδικό κίνημα του Ερυθρού Αστέρα, που είδε και τον προχθεσινό αγώνα μπάσκετ της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό, είχε παρακολουθήσει, και το λέει με καμάρι, τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1991 στο Μπάρι, όπου ο... Αστέρας του Βελιγραδίου (με προπονητή τον Λιούπκο Πέτροβιτς, μετέπειτα τεχνικό του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, και αστέρες τούς Προσινέτσκι, Μιχαΐλοβιτς, Σαβίσεβιτς, Πάντσεφ, Σαμπανάτζοβιτς) κατέκτησε το τρόπαιο, κερδίζοντας στον τελικό τη Μαρσέιγ του Ζαρ Πιέρ Παπέν με 5-3 στα πέναλτι.

Στον.... Ολυμπιακό της Σερβίας, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς πήγε με την ευχή του (φανατικού οπαδού του Ερυθρού Αστέρα) πατέρα του και με την ψυχή του. «Η μεταγραφή μου στον Ερυθρό Αστέρα είναι η καλύτερη κίνησή μου, όχι μόνο στην καριέρα μου, αλλά στη ζωή μου. Είχα πολλές προσφορές από ομάδες του εξωτερικού, καλύτερες οικονομικά, αλλά το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ο Ερυθρός Αστέρας», είχε πει τότε ο 23χρονος μέσος. Ομως, όταν η Αντερλεχτ, το καλοκαίρι του 2013, έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, η ομάδα του ούτε που σκέφτηκε να την απορρίψει κι εκείνος ούτε που σκέφτηκε να αρνηθεί.

Πράσινο φως
Μεταγράφηκε στον βελγικό σύλλογο με τη φιλοδοξία, όπως δήλωνε, να γίνει ο ηγέτης της Αντερλεχτ. Εκείνος ήθελε, οι αρμόδιοι, όμως, δεν τον άφησαν. Ο Αλβανός προπονητής της βελγικής ομάδας, Μπέσνικ Χάσι, που έδωσε την έγκρισή του για τον δανεισμό του Μιλιβόγεβιτς στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2015, εξήγησε τον λόγο που τον άφησε να φύγει: «Είχα τον Ντεφούρ και τον Τιέλεμανς στη θέση του, που είναι καλύτεροί του, όπως και ο νεαρός Ντεντόνκερ. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε αυτοί που κριτικάρουν την απόφασή μου». Ωστόσο και τα ΜΜΕ δεν περιέλαβαν με εμπιστοσύνη τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς: «Δεν κάνει για την Αντερλεχτ. Είναι αργός, δεν έχει καθόλου έκρηξη, δεν μπορεί να φτάσει ψηλά», ανέφερε η ετυμηγορία τους. Ούτε... βαλτά από τον άσο του Ολυμπιακού να ήταν, προκειμένου ο 23χρονος Σέρβος να ξαναφορέσει τα αγαπημένα του ερυθρόλευκα. «Δεν βλέπω την ώρα να φορέσω το λευκό και το κόκκινο, τα χρώματα της καρδιάς μου», είχε πει κατά την άφιξή του στην Αθήνα, καλά διαβασμένος για το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός έχουν αδελφοποιηθεί.

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΙΤΣΕΛ
Ετοιμάζουν πρόταση τον Γενάρη

Μόλις έσκασε η πρόταση του πειραϊκού συλλόγου περί τα τέλη Αυγούστου, με τον «Μίλι» να έχει ήδη παίξει σε τρεις αγώνες βελγικού πρωταθλήματος, είπε αμέσως το «ναι». Η Αντερλεχτ, αφού είχε υποτιμήσει την αξία του διεθνούς Σέρβου παίχτη, δεν είχε κανένα λόγο να μη συναινέσει στην παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και τον όρο ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θέλει να τον αποκτήσει το προσεχές καλοκαίρι πρέπει να καταβάλει το ποσόν των 2,7 εκατ. ευρώ, που έχει μπει ως ρήτρα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των... τριών πλευρών (του Ολυμπιακού, του Μιλιβόγεβιτς και της Αντερλεχτ) έχουν ήδη ξεκινήσει, για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την πειραϊκή ΠΑΕ, ωστόσο ακόμα δεν λάβει επίσημη μορφή.

Οι διοικούντες τον πρωταθλητή έχουν στείλει μηνύματα ικανοποίησης - προς το γραφείο μάνατζερ «Dynamic Agency» που εκπροσωπεί τον 23χρονο διεθνή Σέρβο μέσο - για τη μέχρι του «Μίλι», προεξάρχοντος του Μίτσελ, ο οποίος, σε όλους τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στα κρίσιμα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας τού δίνει φανέλα βασικού και αναντικατάστατου. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έχει δείξει με τη στάση του και θα το πει, όταν κληθεί να τοποθετηθεί, ότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι υπερπολύτιμος στην ομάδα που κλήθηκε να δημιουργήσει σχεδόν εκ βάθρων το περασμένο καλοκαίρι.

Ικανοποίηση
Ομως και ο Σέρβος μέσος, όπως και ο πατέρας του, όπως εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του, αλλά και οι ατζέντηδες του «Μίλι», που μεταξύ άλλων εκπροσωπούν ή εκπροσωπούσαν τους Τζιμπρίλ, Σισέ και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό. Ο πατέρας τού Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος στα νιάτα του έπαιξε ποδόσφαιρο στη Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς, ομάδα στην οποία πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και ο Λούκα, έχει διαπιστώσει, καθώς αρκετά συχνά έρχεται και παρακολουθεί αγώνες των «ερυθρολεύκων» στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ιδίοις όμμασι την αγάπη που τρέφουν προς τον γιο του. Το αυτό έχει αντιληφθεί και ο ίδιος ο παίχτης, ο οποίος δεν φανταζόταν ότι θα εισέπραττε τόση αγάπη από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Τέλος, ο ένας εκ των δύο μάνατζερ του «Μίλι», ο Ράνκο Στόιτς, παλιός διεθνής τερματοφύλακας της Παρτίζαν Βελιγραδίου, της Ντιναμό Ζάγκεμπ, της Αντερλεχτ, και άλλων (βελγικών) ομάδων, είχε βρεθεί στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι με τη Γιουβέντους, αφουγκράστηκε την επιθυμία του πελάτη του και του Ολυμπιακού και ίσως μέχρι τον Ιανουάριο το θέμα να έχει ολοκληρωθεί. Να συνεχίσει, δηλαδή, και του χρόνου ο... μαραθωνοδρόμος Λούκα Μιλιβόγεβιτς να «καταπίνει» χιλιόμετρα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.