Μίτσελ: «Μου αρέσει ο όμιλος!»

O Mίτσελ σχολίασε πως του αρέσει ο όμιλος στον οποίο έπεσε ο Ολυμπιακός. Η επικοινωνία του με Κασίγιας και ποιές οι άλλες ερυθρόλευκες αντιδράσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA είπε για:

Τον όμιλο του Ολυμπιακού: «Είναι δυο πολύ επικίνδυνες ομάδες, το γνωρίζαμε πως η κλήρωση αυτή έχει τέτοιους κινδύνους. Δεν μου φαίνεται πολύ άσχημη η κλήρωση. Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα πέσουμε με δυνατές ομάδες. Υπήρχαν καλύτερες επιλογές, αλλά πάντα πρέπει να αγωνίζεσαι. Πιστεύω πως η φετινή κλήρωση είναι παρόμοια με την περσινή στα χαρτιά. Μπενφίκα και Παρί.

Ήταν δυο ομάδες που ήταν πολύ πιο δυνατές από εμάς, όπως συμβαίνει και τώρα με Ατλέτικο και Γιουβέντους. Όμως, πιο μεγάλη είναι η χαρά μας. Πιστεύω πως η κλήρωση μοιάζει με την περσινή, πέρσι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε Παρί και Μπενφίκα και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Έτσι ήταν και πέρσι, έτσι πρέπει να κάνουμε και φέτος, να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».

Την Μάλμε: «Μου αρέσει ο όμιλος. Είδα το παιχνίδι της Μάλμε με τη Σάλτσμπουργκ. Έχει παίκτες που γνωρίζω από την Ισπανία».

Το φαβορί του ομίλου: «Το φαβορί στον όμιλο είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, για την διαδρομή που έχει κάνει ως τώρα. Θα παλέψουμε όμως και ελπίζω να τα πάμε καλά».

Τις Ατλέτικο και Γιουβέντους: «Είναι δύσκολο να είναι ακόμα καλύτερη από πέρσι η Ατλέτικο, όμως, όπως και να έχει είναι μια τέλεια ομάδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για όποια ομάδα την αντιμετωπίσει. Η Γιουβέντους θα πρέπει να δούμε το πρόγραμμα καθώς το πρώτο της ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι το δεύτερο επίσημό της για φέτος. Θα θέλαμε να κάνουμε πρεμιέρα εδώ με τη Γιουβέντους. Ελπίζω και περιμένω να έχει η δική μας ομάδα το ίδιο επίπεδο, που είχε και στα έξι παιχνίδια πέρσι».

Το τι θα ήθελε στον όμιλο: «Θα ήθελα να δω τον Ολυμπιακό στο ίδιο επίπεδο που ήταν πέρσι. Παρόλο που έχουν αλλάξει πρόσωπα, θα ήθελα να δω τον ίδιο συντονισμό και τα ίδια αποτελέσματα με την περσινή χρονιά. Θα ήταν κάτι που θα το επιθυμούσαμε».

Το τι υπόσχεται: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι. Σίγουρα η ομάδα θα είναι στο ύψος των περιστάσεων και μεταμορφώνεται σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν ξέρω και πόσο χαρούμενοι είναι οι αντίπαλοί μας, που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό».

Το που θέλει να ενισχυθεί ενόψει ομίλων: «Πρόσφατα χάσαμε τον Σάμαρη που ήταν βασικός για τη δομή και το στήσιμο της ομάδας μας. Έχουμε τον Ντινγκά, που μας βοήθησε πολύ πέρυσι, ενώ θα μας άρεσε να ενισχυθούμε στην επίθεση».

Το κατά πόσον η τρίτη θέση είναι βασικός στόχος λόγω παρουσίας της Μάλμε: «Θα πρέπει να ξεχάσουμε το αν θέλουμε να κερδίσουμε μια συγκεκριμένη ομάδα ή μια άλλη και αν πρέπει να βγούμε τρίτοι ή τέταρτοι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να κερδίσουμε σε κάθε αγώνα, όπως κάνουμε πάντα. Αυτό θα σήμαινε πως εμείς σκεφτόμαστε να περάσουμε μόνο τη Μάλμε και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ένα μεγαλύτερο κακό. 

Όμως, δεν ξεχνάμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες κι όχι μια και θα παλέψουμε απέναντι σε όλους. Οι παίκτες μου δεν θα με πίστευαν αν τους έλεγα πως θα πρέπει να περάσουμε μόνο τη Μάλμε και απέναντι στους άλλους είμαστε κατώτεροι. Θα πάμε να παλέψουμε απέναντι σε όλους, όπως κάναμε και πέρσι».

Επικοινωνία Μίτσελ με Κασίγιας!

Ο Μίτσελ αποκάλυψε πως αντάλλαξε μηνύματα με τον Ίκερ Κασίγιας στην διαδικασία της κλήρωσης. Όπως πέρυσι με τον Λουίς Φίγκο έτσι και φέτος του ζήτησε να βάλει το χέρι του για μία καλή κλήρωση. Σε κάποια στιγμή όπως επισήμανε ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας ο γκολκίπερ της Ρεάλ του έστειλε μήνυμα πως μέχρι εκείνη την στιγμή όλα πήγαιναν καλά...

Η ατάκα του Ισπανού προπονητή που φιλοξενήθηκε στο site της UEFA είχε ως εξής: «Και η Ατλέτικο και η Γιουβέντους είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Σίγουρα υπήρχαν πιο εύκολες επιλογές για εμάς όμως πάντα θα πρέπει να παλεύεις σκληρά. Η ελπίδα μου είναι πως οι παίκτες μου θα είναι σταθεροί και ότι θα έχουν πολύ καλές εμφανίσεις σε όλα τα ματς φέτος».

Τι δήλωσαν Διαμαντάκος, Μέγιερι και Μποτία

Από μέρους του ο Δημήτρης Διαμαντάκος μιλώντας στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ για τον όμιλο επισήμανε: «Είναι σχετικά καλός όμιλος. Είμαστε και οι τρεις πολύ καλές ομάδες. Θα τα δούμε όλα στους αγώνες. Ήταν μία καλή κλήρωση και είναι εφικτό να κάνουμε κάτι καλό». Στην συνέχεια σχολιάζοντας τους αντιπάλους των Πειραιωτών στο Τσάμπιονς Λιγκ ανέφερε: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει ότι έχει αλλάξει επίπεδο, είναι μία από τις καλύτερες ομάδες.

Η Γουβέντους είναι η πρωταθλήτρια στη χώρα της αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό γιατί κι εμείς παίζουμε το ποδόσφαιρό μας και με την Γιουβέντους είναι πιο εφικτό γιατί είμαστε σχεδόν ίδιες ομάδες. Με την Ατλέτικο, παίζει πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να προσαρμοστούμε κάπως»Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στα δύο ματς απέναντι στους Ισπανούς δήλωσε: «Εάν παίξουμε καλά στην άμυνα μας και δουλέψουμε καλά στις αντεπιθέσεις και στην κατοχή, τότε δε θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι στην έδρα της γιατί εκεί είναι πολύ δυνατή, αλλά εδώ, στην έδρα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, γιατί με τον κόσμο μας είμαστε πολύ δυνατοί!». Για τη σειρά των αγώνων και το στιλ παιχνιδιού των ομάδων υπογράμμισε: «Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο με ποιον παίζεις στην αρχή και στο τέλος των αγώνων και περιμένουμε βέβαια να δούμε το πρόγραμμα. Εμείς θέλουμε να έχουμε την κατοχή και να παίζουμε ποδόσφαιρο. Δε θα είναι το ίδιο εύκολο με τέτοιες ομάδες όταν κλειστούν πίσω και πιστεύω πως θα έχει και περισσότερο θέαμα αν δεν το κάνουν».

Πριν την έναρξη της κλήρωσης μίλησαν στη NOVA οι Μπάλας Μέγιερι και Αλμπέρτο Μποτία. Ο πρώτος είπε ανάμεσα στα άλλα: «Δεν έχει σημασία τι θέλεις από την κλήρωση. Κάποια ματς είναι και τυχερά. Όταν παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε ματς είναι σαν τελικός». Ο Μποτία από την άλλη έσπευσε να επισημάνει ότι «υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στην κλήρωση αλλά εμείς δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από τον αντίπαλο. Θα πρέπει να εξαρτιόμαστε από τον εαυτό μας».

* Ο Νταβίντ Φουστέρ με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε: «Στον πρώτο όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε. Θα δώσουμε τα πάντα!». Δεν ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε στα social media στην κλήρωση. Υπήρξαν επίσης οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Ρομπέρτο και αρκετοί άλλοι παίκτες των πρωταθλητών που έκαναν σχόλια για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Καρεμπέ: «Καλή ευκαιρία για εμάς ο όμιλος»

Ο Καρεμπέ τόνισε για:

Τους αντιπάλους και την φετινή διοργάνωση: «Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς. Είμαστε τυχεροί που θα παίξουμε απέναντι στη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης, την περσινή φιναλίστ του UEFA Champions League. Προφανώς πρέπει να παλέψουμε με τη Μάλμε για την τρίτη θέση, σε πρώτη φάση και βλέπουμε. Σίγουρα κάναμε και εμείς ένα πολύ καλό τουρνουά πέρυσι και καταφέραμε να προκριθούμε στους «16», οπότε γιατί όχι και φέτος; Ίσως να μπορούμε να το επαναλάβουμε. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι».

Την περσινή απώλεια της πρόκρισης στους «8»: «Πράγματι τη χάσαμε στις λεπτομέρειες, λόγω κάποιων παραμέτρων. Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Μας έλειψε κάτι. Νομίζω ότι με καλή νοοτροπία, πειθαρχία και πίστη μπορούμε να προχωρήσουμε και να πάμε πιο ψηλά. Ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά και φέτος. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα μπορέσουν να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό στο UEFA Champions League».

Το ποσοστό που δίνει στον Ολυμπιακό να προκριθεί: «100%. Πάντα 100%».

Το εάν ο Ολυμπιακός θα αγοράσει κάποιον μεγάλο παίκτη στο «τελευταίο λεπτό»: «Νομίζω ότι ο κ. Βρέντζος και ο κ. Ισά προσπαθούν για το καλύτερο. Εάν ο προπονητής κρίνει ότι χρειάζεται, γιατί όχι;».

Ο Μίτσελ από την άλλη σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε για:

Την κλήρωση: «Είμαστε σε μία θέση σχεδόν παρόμοια με την περσινή. Όλες οι ομάδες είναι καλές, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές, αλλά το ίδιο είμαστε κι εμείς».

Το αν πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κάνει τόσο καλές εμφανίσεις όσο πέρυσι στον όμιλο: «Αναμφισβήτητα. Μία από τις μεγάλες αρετές αυτής της ομάδας είναι ότι μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε δύσκολες στιγμές και χωρίς καμία αμφιβολία θα το κάνει και φέτος».

Το εάν συμφωνεί με τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι «είμαστε αισιόδοξοι και μας αρέσουν τα δύσκολα»: «Φυσικά! Δεν είμαστε ένας εύκολος αντίπαλος και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε».

Ο Διαμαντάκος από μέρους του είπε για:

Τον όμιλο: «Η κλήρωση είναι βατή. Εντάξει δεν είναι και πιο εύκολη κλήρωση. Έχουμε δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ατλέτικο και η Γιουβέντους, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες του κόσμου και της ομάδας».

Τις σκέψεις του σε σχέση με την περσινή σεζόν και αν βλέπει κάποιες ομοιότητες: «Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με την περσινή σεζόν. Και πέρυσι παίζαμε με θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Ήταν η Παρί και η Μάντσεστερ και τώρα μας έχει τύχη η Γιουβέντους και η Ατλέτικο. Νομίζω ότι έχουμε δείξει ότι μπορούμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες να καταφέρουμε κάτι καλό. Πλέον, δεν τις φοβόμαστε. Παίζουμε το δικό μας ποδόσφαιρο και νομίζω ότι και αυτό θα κάνουμε και φέτος».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.