Η «βασίλισσα» διέσυρε με 4-0 τους Γερμανούς

Με δύο γκολ του Σέρχιο Ράμος και δύο του Ρονάλντο η Ρεάλ «καθάρισε» τη Μπάγερν μέσα στο «Allianz Arena» - Καταιγιστικοί οι Μαδριλένοι στο α' ημίχρονο - Δεν μπόρεσαν ούτε το γκολ της τιμής οι Βαυαροί - Σήμερα το βράδυ (21:45) Τσέλσι - Ατλέτικο για να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Ρεάλ.

Με υπερηχητική ταχύτητα πέρασε από το Μόναχο η Ρεάλ! 
Το έκανε να μοιάζει εύκολο και… όντως ήταν! Η Ρεάλ δεν καταλαβαίνει τίποτα στον δρόμο της προς το δέκατο και «σάρωσε» τη Μπάγερν στο Μόναχο επικρατώντας με σκορ 4-0.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα ημιτελικά, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την προίκα της από το πρώτο ματς (1-0) και με οδηγό τον Σέρχιο Ράμος, που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (16’, 20’) περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα.

Προ διετίας ημιτελικός. Είναι η σειρά του για εκτέλεση πέναλτι. Το στέλνει όσο πιο ψηλά άουτ γίνεται. Παλιοί παίκτες της Μπάγερν τον κοροϊδεύουν δημόσια και οι δαίμονες του αποκλεισμού τον συντροφεύουν. Εάν όμως εκείνη τη μπάλα την πήρε και τη σήκωσε ο αέρας, από τον αέρα ήρθε και η εξιλέωση. Ο Σέρχιο Ράμος πέταξε στον ουρανό της «Αλιάνζ Αρένα» και κάρφωσε δύο φορές τους Βαυαρούς, οδηγώντας τη Ρεάλ σε έναν ιστορικό, ανεπανάληπτο εντός έδρας διασυρμό με 4-0 που θα έχουν να τον θυμούνται για χρόνια. Και να φανταστεί κανείς ότι το παλικάρι το είχε πει μία ημέρα νωρίτερα, όταν μετά το γκολ του κόντρα στην Οσασούνα δήλωνε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Είμαι ένας κεντρικός αμυντικός με ψυχή επιθετικού!». Μάλλον σοβαρά μιλούσε έτσι δεν είναι;

Από κοντά και ο Κριστιάνο. Και εάν για τον Ράμος δεν το περίμενες, για τον Ρονάλντο δεν μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο, καθώς με τη σειρά του αναζητούσε τη δική του πινελιά σε όλο αυτό το εγχείρημα: το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν στην ιστορία όχι μόνο του Champions League, μα και του παλαιότερου Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και φυσικά το έπραξε εις διπλούν. Η Ρεάλ καθάρισε λοιπόν με το καλημέρα και άφησε τη Μπάγερν να ψάχνει να βρει τι την χτύπησε. Το πιο πιθανό είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η ομάδα του να χρειαστούν πολύ καιρό και κάμποσες επαναλήψεις στο βίντεο για να μάθουν ένα μάθημα που δεν εμπέδωσαν ούτε μετά την ήττα τους στο πρώτο ματς.

Σε όλο το Α' μέρος οι Βαυαροί δεν ήταν απλά θεατές του ρεσιτάλ των Μαδριλένων, αλλά δεν κατάφεραν να στήσουν ούτε μία καλή ευκαιρία. Ούτε μία στο γήπεδο τους! Αντιθέτως, είδαν τους φιλοξενούμενους να αλωνίζουν στο δικό τους λημέρι. Στο 9' και μετά από λάθος έξοδο του Νόιερ, ο Μπέιλ προσπάθησε να σκοράρει από μακριά, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά σε άδεια εστία. Στο 16' ήρθε το πρώτο χτύπημα. Ο Μόντριτς έκανε το κόρνερ και ο Σέρχιο Ράμος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους για το 0-1. Δεν πρόλαβε να κοπάσει το σοκ για τους Γερμανούς, όταν η αεροπορία της Ρεάλ επανήλθε. Αυτή τη φορά ο Ντι Μαρία εκτέλεσε φάουλ, ο Πέπε ίσα που ακούμπησε τη μπάλα και ο Ράμος (έγινε ο 1ος Ισπανός με δύο γκολ σε ημιτελικό Champions League) πέφτοντας σχεδόν για ψαράκι έβαλε το εισιτήριο για τον τελικό στην τσέπη του Κάρλο Αντσελότι.

Χαμένοι στη... μετάφραση οι γηπεδούχοι δεν ήξεραν που πατούσαν και βρίσκονταν και στο 34' είχε φτάσει η στιγμή του Πορτογάλου. Σε αντεπίθεση με τέσσερις πάσες, ο Μπενζεμά έδωσε στον Μπέιλ, ο οποίος κέρασε πάρε βάλε το απόλυτο ρεκόρ στον CR7 που σε ρελαντί ρυθμό έβαλε το 15ο γκολ του στη σεζόν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κριστιάνο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί από τα 35 μέτρα ακόμα μία περίεργη έξοδο του Νόιερ που ήταν και εκείνος εκτός τόπου και χρόνου. Ωστόσο, εκεί που τα πάντα κυλούσαν τέλεια για την ομάδα του Καρλέτο, ο οποίος είχε πάρει ότι μόνο την ταυτότητα, αλλά και τα... εσώρουχα του Γκουαρδιόλα, ήρθε η κίτρινη στον Τσάμπι Αλόνσο να του στερήσει την παρουσία στον τελικό.

Η πρώτη σχετική αντίδραση της Μπάγερν ήρθε στην επανάληψη, μα και πάλι φώναξε παρών ο Σέρχιο Ράμος που έδιωξε σε σουτ του Αλάμπα. Στο 76' και το 78' Γκέτσε και Κρόος είχαν κάποια καλά σουτ και εκεί τελειώνει όλη η επιθετική δραστηριότητα μίας Μπάγερν που δεν θύμισε σε τίποτα την υπερομάδα που θάμπωνε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα βάσανα όμως δεν είχαν τελειωμό για τους Βαυαρούς, με τον Ρονάλντο να σημαδεύει στο 90' με απ' ευθείας φάουλ τη δεξιά γωνία του Νόιερ, φτάνοντας τα 33 γκολ σε φάση νοκ άουτ στον θεσμό (ο 2ος Μέσι έχει 31) και τα 51 στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ρεάλ (ο 1ος Ραούλ έχει 66 και ο 3ος Ντι Στέφανο 49').

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Ρεάλ να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη μεγάλη χίμαιρα, την 10η κούπα με τα μεγάλα αυτιά και μάλιστα με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της σε ημιτελικά μετά το 1-3 επί της Μπαρτσελόνα το 1960. Για τη Μπάγερν όμως τα ρεκόρ ήταν όλα αρνητικά. Η τελευταία φορά που δέχτηκε τόσα γκολ στο γήπεδο της ήταν το 1979 (από τη Μπίλεφελντ), ενώ ο Γκουαρδιόλα γνώρισε τη βαρύτερη συντριβή της προπονητικής καριέρας του...

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ριμπερί (73' Πισάρο), Μάντζουκιτς (46' Χάβι Μαρτίνεθ), Ρόμπεν, Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ (73' Γκέτσε), Αλάμπα, Σβαϊστάιγκερ, Κρόος

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (75' Βαράν),Φάμπιο Κοεντράο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Ισκο), Μπέιλ, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (84' Καζεμίρο).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.