Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Στην μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του ο Ολυμπιακός... πάτησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και πλέον οι «8» του Τσάμπιονς Λιγκ τον περιμένουν! Μαγική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν κοίταξαν απλά στα μάτια την Γιουνάιτεντ αλλά την... υπέταξαν!

Εντυπωσιακή εμφάνιση με μια τεράστια σε γόητρο και σημασία νίκη πέτυχε  ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από ένα πολύ καλό συνολικά ματς επικράτησαν 2-0 των Άγγλων στο Φάληρο και είναι για τα καλά στο... κόλπο της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δίχως εκπλήξεις ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο δίχως κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Χολέμπας, τα δύο στόπερ οι Μαρκάνο και Μανωλάς, στον άξονα οι Ντινγκά και Μανιάτης, στα δύο άκρα οι Πέρες και Κάμπελ, επιτελικός χαφ ο Ντομίνγκες και στην κορυφή ο Ολαϊτάν.

Η διάταξη του Μόγιες
Από την άλλη η Γιουνάιτεντ είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ντε Χέα. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σμόμιλνγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς και Εβρά και τα δύο αμυντικά χαφ οι Κάρικ και Κλέβερλι. Στην δεξιά πτέρυγα ήταν ο Βαλέντσια, αριστερά ο Γιάνγκ και ο Ρουνεϊ πίσω από τον μοναδικό Φαν Πέρσι.

Θετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να περιορίσουν κυρίως τα μεγάλα ατού των Άγγλων, τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βγάλουν και φάσεις έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 8' με τον Αργεντινό να περνάει όποιον βρήκε όμως στο τέλος να κόβεται και ενώ προτίμησε να τελειώσει μόνος του την επίθεση αντί να κάνει πάσα.

Η Γιουνάιτεντ ανέβηκε ψηλά, πίεσε τον Ολυμπιακό και έκανε το πρώτο της σουτ με τον Κλέβερλι στο 17'. Ένα σουτ αρκετά άστοχο που δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Στο 21' ήταν η σειρά του Μανιάτη να σουτάρει με τον Ντε Χέα να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθειά του. Στο 26' ο Πέρες ήταν εκείνος που με ωραία κίνηση από πλάγια θέση έκανε το σουτ που έφυγε λίγο έξω. Οι ερυθρόλευκοι πάντως από την αρχή έδιναν χώρους στους Άγγλους όμως παράλληλα τους πρέσαραν συνεχώς ψηλά.

Γκολ με τακουνάκι ο Τσόρι και ξεσηκωμός!
Και εκεί που ο κόσμος ζητούσε νίκη επί της Μάντσεστερ και πρόκριση τους "8" ήρθε το γκολ εν μέω αποθέωσης και γενικού... ξεσηκωμού από τον κόσμο της ομάδας. Στο 38' ο Μανιάτης έκανε το σουτ, ο Ντομίνγκες με τακουνάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 40ό λεπτό δηλαδή δύο λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απειλήσει με φάουλ του Ρούνεϊ. Ο Μανωλάς πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και μπροστά από τον Φαν Πέρσι διώχνοντας την μπάλα κόρνερ αλλά με επικίνδυνο τρόπο.

Οι παίκτες του Μίτσελ μπόρεσαν να κρατήσουν έτσι το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο όπου παίχθηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου. Ένα πρώτο μέρος που δέσποσαν κυρίως οι Ντινγκά (με πολλή και καλή δουλειά στο κέντρο), Τσόρι Ντομίνγκες και Πέρες.

Αποφασισμένος για όλα, καλύτερος και 2-0!
Στο Β' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένος στο ματς. Οι... εμπνεύσεις του Μόγιες δεν πήγαιναν καθόλου καλά, τα άκρα και ο Ρούνεϊ δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, ο Φαν Πέρσι ήταν σχεδόν... άφαντος και το κέντρο της Γιουνάιτεντ συνέχιζε να έχει προβλήματα. Όσο περνούσε η ώρα η ανωτερότητα των γηπεδούχων γινόταν όλο και πιο φανερή.

Μοιραία στο 55' ήρθε και δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Τσόρι Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα, ο Ολαϊτάν πάσαρε στον Κάμπελ και ο Κοσταρικανός με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και σουτ με φάλτσο έγραψε το 2-0 για τους Πειραιώτες με τους παίκτες των "κόκκινων διαβόλων" να μην μπορούν να το πιστέψουν...

Στο 65' ο Μανιάτης απείλησε τον Ντε Χέα με το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ. Στο 67' ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στην μικρή περιοχή της Γιουνάιτεντ με το σουτ του Ολαϊτάν να περνάει έξω. Ο Μόγιες προσπάθησε να αντιδράσει με αλλαγές και σε πρόσωπα και σε τακτικές, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι Άγγλοι έκαναν την τελική τους... αντεπίθεσης πιέζοντας με σέντρες και σουτ του Φαν Πέρσι χωρίς όμως αντίκρισμα. Στο 79' ο Ρομπέρτο πρόλαβε με έξοδο τον Ολλανδό ενώ ένα λεπτό μετά ο σταρ της Γιουνάιτεντ σούταρε πάνω σε σώματα. Η Γιουνάιτεντ έκανε την πρώτη της σημαντική φάση στο 82' όταν ο Φαν Πέρσι σούταρε λίγο έξω έπειτα από σέντρα του Σμόλινγκ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έφτασε με αυτόν τον τρόπο σε μία τεράστια νίκη που τον φέρνει αρκετά κοντά στην πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ! Η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού αγκαλιασμένους και όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει έξαλλα. Επίσης ο κόσμος εκτός από πρόκριση ζητούσε επιτακτικά και νίκη επί του Παναθηναϊκού.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός άσος απέδειξε εκ νέου την ποιότητά του σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Έχει βάλει γκολ και έχει συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα ενώ βοήθησε πολύ εκτός από την δημιουργία και τον επιθετικό τομέα και στην άμυνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Αρκετοί ήταν οι παίκτες των πρωταθλητών που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση. Ο λόγος για τους Μανωλά, Μαρκάνο, Ντινγκά, Ολαϊτάν και Πέρες. Οι δύο πρώτοι είχαν θετική εικόνα στον ανασταλτικό τομέα ενώ στον Ντινγκά ο Ολυμπιακός οφείλει πολλά για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Ολαϊτάν και Πέρες ήταν ιδιαίτερα κινητικοί και προκάλεσαν... ρήγματα στην Γιουνάιτεντ. Ειδικά ο Παραγουανός πραγματοποίησε μία ακόμα καλή εμφάνιση. Πολύ καλός και ο Ρομπέρτο που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Γιουνάιτεντ είχε κυρίως δύο μεγάλες απογοητεύσεις στο παιχνίδι. Τα μεγάλα της αστέρια Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ. Και από τους δύο η Μάντσεστερ περίμενε πολλά που δεν της τα προσέφεραν...

Η ΓΚΑΦΑ: Κάποια μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε στο ματς. Μπορεί να καταγραφεί ως τέτοια η αντίδραση του άξονα και γενικά της Γιουνάιτεντ στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού.

 Ο διαιτητής Ρόκι με τους βοηθούς του υπέπεσαν σε λάθη. Είχαν να κάνουν κυρίως με τον πειθαρχικό τομέα και με κάρτες. Δεν έχουν επηρεάσει όμως με τις αποφάσεις τους την ροή του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ : Ένας εξαιρετικός και πολύ καλά στημένος Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα "πάτησε" την Γιουνάιτεντ, επικρατώντας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα με τον πλέον εμφατικό τρόπο και κάνοντας μία πολύ μεγάλη και ιστορικής σημασίας και αξίας νίκη. Οι παίκτες του Μίτσελ ήξεραν το τι ζητούσαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα αλλά το πως θα πάρουν. Η επιλογή του τεχνικού τιμ να πιέσει ψηλά την Γιουνάιτεντ και παράλληλα να της δώσει και χώρους απέδωσε καρπούς μην επιτρέποντας στην αγγλική ομάδα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι από αυτήν την στρατηγική οδηγήθηκαν σε αρκετά λάθη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχοντας αρκετούς παίκτες τους σε καλή μέρα και με "μαέστρο" τον Τσόρι Ντομίνγκες σκόραραν δύο φορές, μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα τέρματα και παρότι τα τελευταία 10 λεπτά δέχθηκαν αρκετά μεγάλο πρέσινγκ από τον αγγλικό σύλλογο μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπερπολύτιμο για αυτούς αλλά και απόλυτα δίκαιο 2-0.

Διπλή ήταν η χαρά του Κάμπελ, αφού σκόραρε κόντρα στην Μάντσεστερ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες στιγμές που ζει στους «ερυθρόλευκους» ενώ όπως τόνισε, με ένα γκολ στην Αγγλία θα τελειώσει η πρόκριση.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες (76' Μασάντο), Ολαϊτάν, Πέρες (85' Βαλντές), Κάμπελ (67' Φουστέρ).

Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Κάρικ, Βαλέντσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.