Τεσσάρα και τώρα... Γιουνάιτεντ!

Σε ένα απογευματινό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα στο “Γεντί Κουλέ” ο Ολυμπιακός αφού διέλυσε 4-0 τον ΟΦΗ, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για τον αγώνα της Τρίτης (25/02) με την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Με πολύ όρεξη μπήκαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι που στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης έκαναν αισθητή την παρουσία τους όταν ο Σαβιόλα δεν μπόρεσε να πλασάρει τον  Φερνάντες. Ωστόσο το τέρμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο 39ο λεπτό με τον Μασάντο, ενώ τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους διπλασίασε τα τέρματα του με τον Σέποβιτς.

Ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει ξανά την... έκπληξη, ξεκινώντας βασικό τον Αριέλ Ιμπαγάσα στον άξονα (για πρώτη φορά φέτος) σε έναν σχηματισμό 4-3-3 για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, που είχε όσο το δυνατόν πιο επιθετικούς προσανατολισμούς γινόταν. Η διάταξη του Ολυμπιακού ήταν: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξί μπακ, τα δύο στόπερ οι Παπαδόπουλος και Μανωλάς, στον άξονα η τριάδα των Μασάντο, Σάμαρη και Ιμπαγάσα και στην επίθεση οι Φουστέρ, Κάμπελ και Σαβιόλα.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ ο Φερνάντες ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι δύο στόπερ ήταν οι Τριποτσέρης και Ζόρο, ο Στάθης δεξί μπακ, ο Μονιάκης αριστερό, στον άξονα οι Μακρής και Ντουντού, στα δύο άκρα οι Κουτσιανικούλης και Ζε και στην κορυφή της επίθεσης οι Παπάζογλου και Σίσιτς στο 4-4-2. Ο Σα Πίντο είχε δώσει μάλιστα εντολή στους παίκτες του να έχουν κοντά τις γραμμές τους, να πιέζουν πολύ τον αντίπαλο και να μην αφήνουν ελεύθερους διαδρόμους.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε μία ανούσια πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή της μπάλας. Ο ΟΦΗ ήταν καλά στημένος και δίχως να είναι επικίνδυνος στον επιθετικό τομέα έκλεινε καλά τους διαδρόμους, μην επιτρέποντας στους Πειραιώτες να γίνουν όσο απειλητικοί μπορούσαν και ήθελαν.

Στο 33ο λεπτό ήρθε η άτυχη στιγμή για τον Σαβιόλα και τον Ολυμπιακό μαζί. Ο Αργεντινός επιθετικός τραυματίστηκε, σήκωσε το χέρι του προς τον πάγκο και ζήτησε αλλαγή, δείχνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Αργεντινός μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χάνει το παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ και ενώ είχε χάσει τετ α τετ στο 28'.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πήρε τα... πάνω του στον επιθετικό τομέα και αξιοποιώντας το λάθος στον άξονα του ΟΦΗ αλλά και την κάκιστη τοποθέτηση του Τριποτσέρη που έχασε τον σκόρερ Μασάντο. Στο 39' ο Χολέμπας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, τροφοδότησε τον Μασάντο που εξέθεσε τον Τριποτσέρη και τελείωσε μόνος του την φάση απέναντι στον Φερνάντες.

Το 0-1 έφερε λίγο μετά και το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Στο 42' μετά από πολύ καλά πάσα του Κάμπελ στην πλάτη της άμυνας, ο Σέποβιτς που είχε ήδη κάνει την κίνηση, νίκησε σε τετ α τετ τον Φερνάντες για το 2-0. Έτσι οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους με δύο τέρματα.

Οι παίκτες του Μίτσελ δεν σταμάτησαν να σκοράρουν ούτε στην επανάληψη φροντίζοντας παράλληλα να κάνουν και μία... μίνι συντήρηση δυνάμεων. Στο 52' ο ιδιαίτερα θετικός Χοσέ Χολέμπας πέρασε και τον Στάθη και τον Ζόρο, γύρισε την μπάλα στον Σέποβιτς με τον Σέρβο φορ να κάνει το 3-0.

Οι ερυθρόλευκοι εξακολούθησαν να πρεσάρουν τον ΟΦΗ και παρά το γεγονός πως και οι Κρητικοί έβγαλαν λίγες φάσεις για γκολ σκόραραν ξανά! Έπειτα από ανόητο λάθος του Φερνάντεζ, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του έπειτα από φάουλ του Πελέ ο Σέποβιτς άδραξε την ευκαιρία πήρε το... ριμπάουντ και από κοντά έκανε το τελικό 4-0.

Man of the match: Ο Μάρκο Σέποβιτς έκανε χατ τρικ κόντρα στον ΟΦΗ -που είναι το πρώτο του με τους ερυθρόλευκους- στέλνοντας τα δικά του μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Σέρβος φορ με τα τρία του τέρματα έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μία υπολογίσιμη μονάδα για την ερυθρόλευκη επίθεση. Ο Σέρβος διεθνής έφτασε τα 4 γκολ σε 8 αγώνες πρωταθλήματος ενώ έχει βάλει και 3 γκολ στο Κύπελλο. Δηλαδή σύνολο επτά τέρματα.

Και η άμυνα και η επιθετική γραμμή του ΟΦΗ βρέθηκαν σε αρκετά κακή μέρα. Ειδικά η οπισθοφυλακή των Κρητικών δεν πήγε καθόλου καλά. Κάκιστο παιχνίδι από τον γκολκίπερ Φερνάντες με αρκετά λάθη και ευθύνη σε τουλάχιστον ένα γκολ.

Στο ύψος τους: Για αρχή ο Χολέμπας. Ο διεθνής μπακ έχει κάνει ένα ιδιαίτερα καλό ματς και αμυντικά και επιθετικά έχοντας συμβολή σε δύο γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Επίσης ο Μασάντο (που έβαλε γκολ) και οι Ιμπαγάσα και Κάμπελ έβγαλαν θετικό πρόσημο στον αγώνα. Ο Αργεντινός με τον Κοσταρικανό έκαναν πολλή... δουλειά στο οργανωτικό και το δημιουργικό κομμάτι.

Ο ρέφερι Ιωαννίδης με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη στο ματς και στον πειθαρχικό τομέα αλλά και σε άλλες φάσεις του ματς. Στον ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν κυρίως για την φάση με το χέρι του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 24ο λεπτό.

 Παίζοντας αρκετά κλειστά και όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν στην εστία του για λιγότερο από 40 λεπτά. Όμως αυτό δεν αρκούσε για να αποφύγει την βαριά και δίκαιη ήττα από τον ανώτερο σε όλους τους τομείς Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό και δημιουργικές βοήθειες από Χολέμπας, Ιμπαγάσα και Κάμπελ και γκολ από παίκτες όπως οι Μασάντο και Σέποβιτς με τον Σέρβο να... χτυπάει τρεις φορές. Οι Κρητικοί πλήρωσαν τις εμφανείς τους αδυναμίες σε όλες τις γραμμές από ένα σημείο και έπειτα αλλά και την εικόνα... κατάρρευσης της αμυντικής τους γραμμής κα του γκολκίπερ τους. Οι Πειραιώτες από την άλλη σε ένα ματς όπου τραυματίστηκε ο Σαβιόλα έδειξαν πως ακόμα και όταν δεν ανεβάζουν στο... φουλ τους ρυθμούς τους είναι ικανοί να σκοράρουν αρκετά τέρματα ακόμα και σε δύσκολες έδρες. Έτσι αυτό το 4-0 τους δίνει άλλον αέρα για το σπουδαίο και κρίσιμο ματς της Τρίτης με την Γιουνάιτεντ.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (75' Μπανούσης), Παπάζογλου, Ντουντού (57' Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Σίσιτς (46' Περογαμβράκης), Μακρής και Στάθης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς (58' Μπονγκ), Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Ιμπαγάσα και Σαβιόλα (λ.τ. 33' Σέποβιτς).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.