'Ισος μεταξύ των πρώτων...

Ο Ολυμπιακός στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου... Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον συγκαταλέγονται μέσα στους κορυφαίους συλλόγους της υφηλίου, κάτι που αποδεικνύουν και οι τιμητικές προσκλήσεις που δέχονται για να συμμετάσχουν σε μερικά από τα πιο δημοφιλή διεθνή φιλικά και τουρνουά.

Πέρυσι η Λίβερπουλ επέλεξε τον Ολυμπιακό για να δώσει το παιχνίδι της προς τιμήν του μεγάλου αρχηγού της, Στίβεν Τζέραρντ, ενώ φέτος θα είναι ανάμεσα στα οκτώ μεγαθήρια που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιου φήμης τουρνουά «International Champions Cup 2014», που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στις ΗΠΑ. Ο Ολυμπιακός και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ιντερ και Ρόμα θα είναι οι οκτώ ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.

Συνολικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν έχουν κατακτήσει 150 εγχώρια πρωταθλήματα, 88 Κύπελλα και 27 Τσάμπιονς Λιγκ!

Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης στο Μαϊάμι και τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο αθλητικός διευθυντής Π. Ισά: «Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια για εμάς να βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης», ενώ για το μεγάλο γεγονός μίλησε και ο Παπαδόπουλος: «Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μέγεθος και η συμμετοχή του στο ICC είναι ακόμη μία μεγάλη απόδειξη. Ακόμη μεγαλύτερη χαρά μάς δίνει το γεγονός ότι θα βρεθούμε κοντά στους ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών». Στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει και ο Ρομπέρτο, αφού έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες παραμονής του Ισπανού πορτιέρο και την επόμενη χρονιά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας Κουρτουά, που ανήκει στην Τσέλσι και αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης, διαμήνυσε στη διοίκηση των Λονδρέζων πως δεν θέλει να επιστρέψει στους «μπλε» αν δεν έχει θέση βασικού και πως προτιμάει να παραμείνει στους Μαδριλένους.

Είναι το νούμερο ένα σε αξία και λεφτά...

Η μεταγραφή του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση και εκτός Ελλάδας. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ισπανού τερματοφύλακα στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαν ανοίξει την όρεξη αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά οι αστραπιαίες κινήσεις της διοίκησης των Πειραιωτών και του προέδρου τους, Β. Μαρινάκη, αλλά και τα 6 εκατ. ευρώ που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στην Ατλέτικο Μαδρίτης τούς άφησαν «στα κρύα του λουτρού».

Μάλιστα η απόκτηση του Ρομπέρτο συμπεριλαμβάνεται στις πιο ακριβές μεταγραφές τερματοφυλάκων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Προηγείται ο Μπουφόν, ο οποίος μαζί με ανταλλάγματα κόστισε το 2001 στη Γιουβέντους 54,3 εκατ. €, και ακολουθούν οι Νόιερ (στοίχισε στην Μπάγερν 24 εκατ. €), Ντε Χέα (πήγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 22 εκατ. €), Περούτσι (κόστισε 17,8 εκατ. € στη Λάτσιο), Μουσλέρα (11,75 εκατ. € στη Γαλατασαράι), Χαντάνοβιτς (11 εκατ. ευρώ στην Ιντερ από την Ουντινέζε) και Μινολιέ (στοίχισε 10,5 εκατ. € στη Λίβερπουλ).

Ιδιαίτερα ψηλά βρίσκεται και ο Κουρτουά, που ουσιαστικά έστειλε τον Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό (η Τσέλσι τον απέκτησε με 8,8 εκατ. ευρώ από την Γκενκ) - τα ίδια χρήματα δαπάνησαν η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γ. για να αποκτήσουν τους Γάλλους Γιορίς και Μπαρτέζ από τη Λυών και τη Μονακό, αντίστοιχα. Ογδοη πιο δαπανηρή μεταγραφή πορτιέρο είναι του Ισπανού στους «ερυθρόλευκους» με 6 εκατ. ευρώ.

Λιγότερα λεφτά (3,5 εκατ. €) από τα χρήματα που δαπάνησε ο Ολυμπιακός για τον Ρομπέρτο έδωσαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους τους βασικούς τερματοφύλακές τους, Ντιέγκο Λόπεθ και Σαλβατόρε Σιρίγου, τους οποίους απέκτησαν από τη Σεβίλλη και την Παλέρμο, αντίστοιχα.

Ομως ο Ρομπέρτο αποτελεί την 6η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού πίσω από τους Ζάχοβιτς (13,5 εκατ. ευρώ), Τζιοβάνι (12 εκατ. ευρώ), Ντιόγκο (9 εκατ. ευρώ), Ντέταρι (8,7 εκατ. ευρώ) και Μπελούτσι (7,4 εκατ. ευρώ).

Και όπως είναι φυσικό, τα 6 εκατ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσό που δαπανήθηκε στην Ελλάδα για τερματοφύλακα.

Μία από τις ομάδες που προσπάθησαν να αρπάξουν τον υψηλόσωμο γκολκίπερ από τον Ολυμπιακό είναι η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» είχαν προσεγγίσει και την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ρομπέρτο, αλλά παρά το όνομα που διαθέτει η Λίβερπουλ, ο Ισπανός είχε απαντήσει πως προτεραιότητά του είναι η παραμονή του στους «ερυθρόλευκους».

Επίσης, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, και η Σεβίλλη είχε στη μεταγραφική λίστα της το όνομα του Ρομπέρτο.
«Κάναμε την καλύτερη μεταγραφή της τελευταίας 5ετίας», έλεγε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σ. Θεοδωρίδης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων και συμπλήρωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έμεινε ο Ρομπέρτο, γιατί όλες οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε από τον τερματοφύλακα».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.